REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Proprietarul maimuţei prinse în București riscă să facă închisoare! Poliția a mai găsit alte trei exemplare la el acasă

Proprietarul maimuţei prinse în București riscă să facă închisoare! Poliția a mai găsit alte trei exemplare la el acasă

Replica API 12 septembrie 2019 | 00:00 470

foto: click.ro

Poliţişti, jandarmi, poliţia animalelor, garda de mediu, şi pompierii au avut bătăi de cap din cauza unei maimuțe, miercuri (11 septembrie). Animalul sălbatic s-a plimbat ziua în amiaza mare, în sectorul 5 al Capitalei și a fost prins abia după câteva ore, scrie click.ro

Operațiunea „Maimuța” s-a desfășurat sub ochii mai multor spectatori curioși din Sectorul 5. Polițiștii, jandarmii, pompierii, garda de mediu și poliția animalelor au încercat toată ziua să prindă babuinul, care fugea imediat ce simțea vreun pericol. L-au ademenit cu banane, însă maimulța le fura bananele și se făcea nevăzută. Animalul a fost prins abia seara, însă martorii spun că ea ar fi fost liberă de cel puțin patru zile, relatează stirileprotv.ro. Operațiunea a fost grea, mai ales că maimuța poate fi periculoasă. Mușcătura poate fi foarte dureroasă și poate transmite boli.

Maimuta a fost prinsă în cele din urmă, după ce a fost împuşcată cu ser tranchilizant. Va fi supusă unui control medical amănunţit, mai apoi va intra în carantină, urmând că garda de mediu împreună cu asociaţia Visul Luanei să decidă în ce grădina zoologică va ajunge.

Este ilegală deținerea maimuțelor pe post de animale de companie

„Este vorba de o maimuţă din specia macac japonez, în România deţinerea lui este illegal în priprietate private, se poate ţine doar la grădini zoologice sau în parcuir naţionale”, a explicat directorul adjunct al Grădinii Zoologice din Târgu Mureș, Kopacz Andras. Se pare că proprietarul maimuței mai are astfel de trei exemplare în casă.

„Cu toţii am fost puşi în această situaţie din cauza inconştientei unei persoane. Nu are niciun fel de microcip. Ar fi putut fi un indiciu. Fiind vorba de o infracţiune, vorbim de inchisoare de la 1 la 3 ani sau amendă penală”, a declarat Tudor Ionescu, consilier la primăria Capitalei. În România sunt probabil câteva zeci maimuţe din rasele macac, şi capucin. Proprietarii nu le declara pentru că legea interzice ca animalele sălbatice să fie ţinute pe post de animale de companie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
DIN STIRE REIESE CA S.A GASIT PROPRIETARUL, CA AU MAI FOST GASITE INCA TREI EXEMPLARE, UNDE ? CARE ? CINE ? VEDETI CA ATI FACUT STIUCA CAM TARE !
6
0
Pe macacu de dancila cand o impuscati in pizda?
1
1
sa faci parnaie fratiuer ca ai maimauta acasa.. tara de cacao
2
4
da ala e, ca suge numai ban bugetar si face laba la videochat !
3
1
Tudor Ionescu, consilier la primaria Capitalei, e ala care se masturba pe videochat la Zavoranca, acum cativa ani?.
6
0
cand impuscati fara ser maimutele din parlament ?
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614