REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Propunere de modificare a legii insolvenţei persoanelor fizice prin ordonanţă de urgenţă

Propunere de modificare a legii insolvenţei persoanelor fizice prin ordonanţă de urgenţă

Replica API 18 august 2015 | 00:00 230

Nici n-a apărut bine...

Nici n-a apărut bine...

Legea insolvenţei persoanelor fizice, adoptată recent, are deja primii critici. Avocatul Gheorghe Piperea anunţă că va organiza o conferinţă, care „nu îşi propune să demoleze legea, ci să încerce, cu explicaţii şi exemple practice, să stabilească metode de a o face funcţională”. „În 25 septembrie vorbim despre legea insolvenţei particularilor, la Camera de Comerţ şi Industrie, într-o conferinţă pe care o co-organizez împreună cu editura Wolters Kluwer. Printre speakeri se regăsesc prof Philippe Roussel - Galle, profesor de drept la Universitatea Paris Descartes, prof Lucian Bercea, decanul Facultăţii de Drept de la Timişoara, prof Radu Catana, pro-rectorul Universităţii Babes-Bolyai şi Agustin Bou, avocat din Spania specializat în insolvenţă.

Ne va onora cu prezenţa şi dl Marius Dunca, preşedintele ANPC. Sper ca, fie fizic, fie prin skipe, să ne fie alături şi dl Leif Clark, fost judecător de bankruptcy în Texas, SUA, actualmente consultant al World Bank pe chestiuni de insolvenţă. (…) Legea, oricum, va intra in vigoare de-abia în 26 decembrie, deci ar mai fi timp ca ea să fie corectată în Parlament sau prin ordonanţă de urgenţă a Guvernului.

În altă ordine de idei, prezenţa unor specialişti străini ne va asigura o necesară comparaţie cu legile altor ţări în domeniu, precum şi învăţăminte din practica unor ţări ca Franţa sau Spania, care au legi în acest domeniu de mult timp”, a spus, luni, Piperea. Proiectul de lege privind insolvenţa persoanelor fizice, care prevede că un debitor care nu îşi mai poate achita datoriile să îşi poată declara insolvenţa şi să poată astfel beneficia de un plan de rambursare, a fost adoptat pe 20 mai a.c., Camera Deputaţilor, for decizional. Legea va intra în vigoare din 26 decembrie a.c.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614