REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
12.3° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

PROPUNERE: Îți ALEGI perioada în care îți va fi SUSPENDAT permisul de CONDUCERE

PROPUNERE: Îți ALEGI perioada în care îți va fi SUSPENDAT permisul de CONDUCERE

Replica API 13 aprilie 2021 | 13:46 1905

Ideea propunerii privind suspendarea permisului auto în perioada aleasă de șofer pare să-i încânte la maxim pe conducătorii auto care o văd ca pe o soluție foarte bună. Proiectul deputatului AUR, Dorel Acatrinei, pare să-și atragă tot mai mulți susținători din rândul șoferilor. Conform celor transmise de către polițiștii rutieri nu ar exista o problemă atâta timp cât șoferii stau în suspendare, însă o asemenea inițiativă presupune schimbarea a foarte multe acte normative.

Ce prevede propunerea deputatului

Proiectul deputatului AUR, Dorel Acatrinei, prevede ca șoferilor cărora le este suspendat permisul să poată alege perioada în care se aplică decizia, într-un interval de maxim 12 luni de la sancționare. Mai exact, acesta dorește ca șoferii să poată alege perioada de suspendare astfel încât să se suprapună cu concediul de odihnă sau un alt eveniment, astfel încât să nu își piardă locul de muncă.

Vă reamintim că inițiativa suspendării permisului auto în perioada dorită de șofer a mai fost dezbătută și dorită de un parlamentar ALDE.

Șoferii sunt cei mai încântați

Desigur, persoanele cele mai încântate de inițiativa deputatului AUR, Dorel Acatrinei, sunt conducătorii auto. Subiectul a ajuns și la urechile acestora și a fost dezbătut de zeci de persoane. Majoritatea comentatorilor s-au arătat deschiși la această propunere motivând că e singura inițiativă venită în ajutor lor. ,,E o inițiativă demnă, o inițiativă de lăudat. De ce să nu ne alegem și noi? Se mai întâmplă să ai și urgențe, și ce faci dacă bei o bere, lași omul la greu?”, a fost una dintre multele păreri.

,,Este o idee foarte bună, ar fi foarte bine dacă s-ar aproba. Cei care nu sunt de acord, ori nu au permis, ori comentează doar ca să se afle în treabă. Consider că le-ar fi foarte folositoare mai ales celor care lucrează ca șoferi”, a fost reacția unui alt conducător.

În timp ce mulți laudă inițiativa, există și persoane sceptice în ceea ce privește efectele ce le-ar putea produce acest lucru. ,,Nu este chiar cel mai rău proiect de lege, dar trebuie șă anumite condiții. Nu să-l oprească pe unul mort de beat și să aibă posibilitatea să-și aleagă de unul singur. Exclus așa ceva.”.

Ce spun polițiștii rutieri?

Contactați de către reporterii Replica, polițiștii rutieri de la malul mării au declarat că o asemenea procedură ar fi destul de dificilă din punct de vedere tehnic, dar, nici nu i-ar încurca dacă s-ar aproba un astfel de proiect de lege atâta timp cât omul stă în suspendare. ,,Tehnic este destul de dificil așa ceva. La acest moment sunt o groază de prevederi care stabilesc procedura, conducătorul auto primește drept de circulație timp de 15 zile, urmând ca mai apoi să intre în suspendare. Un impediment major ar fi faptul că OUG 2/2001 prevede că sancțiunile principale și complementare se prescriu în termen de 6 luni. Ar trebui să fie efectuate modificări în esență în ceea ce privește răspunderea. Sunt niște termene de prescripție care pleacă din niște acte normative cu caracter general. Propunerea aceasta are un impact de modificare legislativă multiplă în multe acte. Pe noi personal nu văd de ce ce-ar încurca o măsură de genul acesta atâta timp cât omul stă în suspendare, dar gândiți-vă la studiul de impact legislativ, cam câte acte trebuie modificate în sensul ăsta?” au declarat aceștia.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dorel a avut o idee. De ce sa nu se suspende de tot suspendarea, ce-i aia sa iei permisul oamenilor? Sa se suspende de tot pedepsele, ce rost are sa pedepsim saracii oameni, ca n-au gresit cu nimic.
0
0
in data de 30 februarie, in fiecare an
4
0
Pai pe principiul asta sa fie si cu pedepsele cu inchisoare la fel sa iti alegi perioada , nu ? Ai omorat pe unu beat fiind la volan si fuga de la locul accidentului sa iti alegi perioada! Ce idiotenie ! Sa isi aleaga zilele cand vrea sa fie suspendat permisul.
6
1
...suimplu...vreo 20-30 ani..
3
0
Normal si legal ar fi sa platim o suma de bani, noi astia care avem, si sa nu il mai suspende de loc!
1
7
Bai,nu ma lasati la greu,dati legea mai rapidi!
1
4
in Germania e de cand lumea .
1
8
Cel mai bine ar fi pentru marinari
4
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218