rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 29 noiembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

PROPUNERILE locuitorilor din PENINSULĂ vor fi analizate de PNL

Regulamentul de Acces în Zona Peninsulară a municipiului Constanța nu a fost suspendat. Această inițiativă a consilierilor USR nu a fost votată de către aleșii locali, însă se pare că au fost găsite, deja, pârgii prin care o mare parte din locuitorii Peninsulei să fie mulțumiți. În rândurile de mai jos puteți vedea care sunt acestea dar și ce s-a discutat în cadrul ședinței extraordinare de joi, 25 noiembrie.

Scandalul de pe marginea Regulamentului de Acces în zona Peninsulară a ajuns iar pe masa consilierilor locali. Joi, 25 noiembrie, consilierii locali municipali au fost convocați în ședință extraordinară. În cadrul acesteia s-a cerut suspendarea Regulamentului de Acces în Zona Peninsulară a municipiului. În cadrul ședinței au intervenit mai mulți rezidenți dar și operatori economici din zonă ce au cerut suspendarea Regulamentului. Iată însă că suspendarea regulamentului nu a trecut fiind votat cu 11 voturi pentru și 15 abțineri. Așadar, Regulamentul rămâne în vigoare exact așa cum a fost votat de consilierii locali. După încheierea ședinței extraordinare, în fața Primăriei Constanța s-au strâns mai mulți constănțeni, în frunte cu aleșii locali USR, pentru a protesta.

Protestul organizat în fața Primăriei

Citește și:

Protest faţă de Regulamentul de ACCES în PENINSULĂ. VIDEO

Iată propunerile de revizuire a regulamentului

Rezultatul celor trei întâlniri de lucru între consilierii PNL, respectiv USR și aparatul de specialitate al primarului Vergil Chițac se concretizează în următoarele propuneri de revizuire a regulamentului de acces auto: instituirea unui coridor de acces general pentru facilitare trafic auto și oprire cu durata de 5 minute, la Sud de piața Ovidiu alcătuit din străzile Remus Opreanu și Revoluției din 22 Decembrie 1989 cu intrare din bulevardul Elisabeta, respectiv ieșire spre același bulevard; instituirea unui coridor de acces general pentru facilitare trafic auto și oprire cu durata de 5 minute, la Nord de piața Ovidiu alcătuit din străzile Traian, Sulmona și Mircea cel Bătrân pentru direcția Est, respectiv Vasile Canarache pentru direcția Vest; soluția coridoarelor de acces auto va fi evaluată periodic prin prisma consecințelor ce le creează; orar de aprovizionare între orele 6.00 – 10.00; permise de acces pentru evenimente religioase private, în număr limitat și pe perioadă determinate.

Iată ce transmite PNL

Reprezentanții PNL Constanța au transmis faptul că zona Peninsulară a Constanței trebuie să fie reglementată corect și în armonie cu viața locuitorilor săi, cu afacerile agenților economici de acolo și cu respect pentru investițiile din unul dintre cele mai frumoase locuri din oraș. Dar toate acestea trebuie să se întâmple în litera legii.

Iar articolul 66 din Legea 24/2000 privind suspendarea actului normativ în cazuri speciale spune că: ,,Întrucât textul legal nu oferă definiția cazurilor speciale, revine emitentului actului normativ de suspendare obligația de justificare a cazului special prin elemente obiective care, prin similitudine să se circumscrie cel puțin definiției jurisprudențiale a cazului extraordinar sau excepțional. Este exclusă circumstanțierea cazului special, utilizând elemente subiective astfel că, motive ca nemulțumiri personale ori dezbateri privind aplicarea actului nu se încadrează în noțiunea de caz special”. Acesta este și unul din motivele pentru care consilierii locali P.N.L. s-au abținut astăzi de la votul privind suspendarea regulamentului de acces auto în Zona Peninsulară.

„Am fost prezenți în Piața Ovidiu la întâlnirile cu reprezentanții locuitorilor de acolo și cei ai agenților economici care își desfășoară activitatea în Zona Peninsulară. Am centralizat observațiile și amendamentele constănțenilor și, așa cum am promis, le-am pus pe masa aparatului Primăriei Municipiului Constanța. Toate amendamentele dar și altele care vor fi identificate din documentul cu observații de la constănțenii din zonă vor fi centralizate într-o hotărâre de Consiliu Local care are ca scop revizuirea prezentului regulament de acces auto.

Scopul nostru este să găsim calea cea mai rapidă și eficientă pentru ca regulamentul de acces auto în Zona Peninsulară să fie amendat și completat astfel încât să respecte atât nevoile constănțenilor care locuiesc acolo, ale agenților economici care au afaceri acolo, ale turiștilor care vor vizita centrul istoric al Constanței dar și să fie în armonie cu investițiile pe care le fac autoritățile locale în Zona Peninsulară și conservarea zonei”, transmit reprezentanții PNL Constanța.

Iată discuțiile din timpul ședinței

La ședință au fost prezenți toți cei 27 de consilieri locali municipali. În cadrul ședinței au fost și mai multe înscrieri la cuvânt, printre care și rezidenți dar și operatori economică ce își desfășoară activitatea în Peninsulă.

Avocatul Tatu Emil: „Reprezint persoanele fizice și juridice din zona Peninsulară. Rog ca acest proiect să fie aprobat. Vă rog să nu vă abțineți la vot. Este imperios necesar ca la acest moment să fie suspendat prin vot asumat.”

Doicescu Mirela: „Sunt rezident al peninsulei dar și avocat al locuitorilor. Vă rog să nu îl mai atrageți pe domnul primar în acest scandal. Regulamentul este votat de dumneavoastră. Vă rog să aveți în vedere că aveți 2 avize negative dar să nu vă împiedice la vot. Vă rog să aveți în vedere ce a spus judecătorul. Așteptăm opinia consilierilor cu da sau nu.”

Daniela Ghițoi, rezident al Peninsulei: „Pentru persoane fizice un singur autoturism pe familie este discriminatoriu. În perioada următoare sunt 2 proiecte prin care în Peninsulă vor intra în zonă mașini de mari tonaj și noi vom face sesizare pentru fiecare autovehicul de mare tonaj care intră în zonă. Avem acest drept.”

Petcu Mihaela, rezident de 40 de ani: „Ați jurat să respectați Constituția și astăzi ne-ați transformat într-o enclavă. Peninsula nu are școală, nu are grădiniță, piață, nu are nimic. Avem parcare de Zonă 0, scumpă. Ne condamnați la moarte. Nu ne exilați. Nu suntem smiorcăiți, este realitatea noastră și avem dreptul să trăim. Vă cer astăzi să suspendați acest regulament abuziv.”

Roxana Vișan: „Nicăieri în lume mașinile nu sunt blocate în Peninsulă. Încasările noastre au ajuns la 100 de lei pe zi și vom ajunge la faliment. Nu dorim abțineri de la vot. Nu uitați ce ați promis public.”

Dumitran Romulus, rezident: „Reprezint 25 de familii din Peninsulă. Toți ne dorim un regulament. La ora actuală avem un regulament incomplet care produce haos, nemulțumire și nesiguranță. În zonă sunt 11 instituții de stat, 5 biserici dar și altele ce au nevoie de 900 de locuri de parcare. În exterior sunt peste 1000 de locuri de parcare dar va fi un haos pentru că vor fi împărțite între noi și turiști.”

Anghel Adriana, agent economic: „Vă rog să ne ajutați și să ne susțineți. Pentru locația pe care o am nu avem niciun ajutor. Ajutați-ne și nu ne îngenuncheați pe noi, agenții economici.”

Irimia Petru, riveran și agent economic: „Am o vilă turistică. Locuiesc de 37 de ani în această zonă și de 30 de ani am afacerea. Susțin suspendarea regulamentului.”

Părintele Marius Moșteanu: „Avem nevoie de sprijinul enoriașilor și al Primăriei pentru că vom face lucrări. Sunt vremuri care ne așteaptă și, pe timp de iarnă, vă rugăm să facem o suspendare al acestui regulament. Rog consilierii de a aproba această suspendare pentru că este nevoie de timp. Am făcut o inițiativă pentru duminică. Cu toți enoriașii vom merge la localurile din Peninsulă și vom lua masa acolo.”

Ionuț Rusu, viceprimar: „Vă pot spune că în aceste zile, începând de luni, au fost purtate discuții și au fost găsite amendamente. În cel mai scurt timp Regulamentul va fi foarte bun. Și dumneavoastră vă doriți acest regulament. Noi, consilierii PNL ne vom abține de la acest proiect, cu promisiunea că toate amendamentele promise vor fi puse în Regulament.”

Mirela Garip, consilier USR: „Nu avem dreptul să le blocăm viața oamenilor. Vă rog să votați regulamentul cu conștiința. Nu uitați de oameni.”

Vergil Chițac: „Cred că e de notorietate că aparatul administrativ și consilierii au formulat amendamente. Este de neînțeles de ce consilierii USR au provocat acest circ. Rog consilierii PNL și PSD să se abțină de la vot. Acest proiect este lipsit de perspectivă și populism. Permiterea unui trafic necontrolat va duce la obligarea municipiului Constanța să restituie toate sumele cheltuite. Vă spun că sunt conștient că în orice consultare publică intervin oameni nemulțumiți. Există mult mai mulți cetățeni mulțumiți care locuiesc în Peninsulă”.

Costin Răsăuțeanu: „Grupul PSD apreciază și salută faptul că s-a ajuns la un consens. Regulamentul trebuie să fie amendat în baza solicitărilor oamenilor din Peninsulă iar PSD își dorește ca regulamentul a fost amendat. Executivul a dat dovadă de dialog și, împreună, vom găsi soluții. regulamentul trebuie modificat de urgență și nu înțelegem de ce se dorește acest proiect. În loc să abordați situația matur, voi prin atitudinea de azi mi se pare un act iresponsabil. Proiectul pune în pericol regulamantul”.

Dumitru Caragheorghe: „Singurul consens a fost că modificări ale acestui regulament nu vor fi luate decât în ianuarie. Domnul Răsăuțeanu a declarat în piața publică că va vota suspendarea regulamentului.”

Dede Perodin: „Mie mi-ar fi rușine să cer vot „pentru” când dumnealor nu ne-au băgat în seamă până acum.”

Ședința de Consiliu Local Municipal o puteți urmări aici:

Citește și:

ADEVĂRUL din jurul ACCESULUI AUTO în PENINSULĂ!

CONSTANȚA NU este SINGURA care RESTRICȚIONEAZĂ ACCESUL în CENTRUL ISTORIC

Diana BERECHET

vineri, 26 noiembrie 2021766
SKINMED CLINIC, Centrul de Excelență Dermatologie București
GANDUL.RO
Adevărul despre starea lui Vârciu! Vești crunte: 'Toate analizele pe care le-am făcut...'
Comentarii

13Multa mwe cu kkt pnl(26 noi 12:51)
Multa mwe cu kkt pnl si sustinatorilor sai
25alin(26 noi 06:52)
dictatura lui Comanscu acum incepe . ati votat cHITAC mai aveti 3 ani de dictatura ...
mai mult...Local
29 noi 11:45LocalA SUGRUMAT un alt DEȚINUT cu HANORACUL, până a LEȘINAT!

Cătălin Dragomir a fost sancționat de Comisia de Disciplină din cadrul Penitenciarului Poarta Albă cu suspendarea...1043

17 noi 00:00LocalPachete cu cărți pentru elevii din Năvodari176
29 noi 00:00LocalPrimăria NĂVODARI scoate la CONCURS mai multe funcții publice251
18 noi 11:12LocalCărți noi la Biblioteca ”Pontus Euxinus” Năvodari

Primăria Orașului Năvodari continuă să investească în educație și a achiziționat, și în acest an, noi...179

20 noi 00:00LocalCampania de colectare a deșeurilor electrice și electronice continuă, la Lumina295
29 noi 22:33LocalHOȚII de BUTELII din CONSTANȚA au fost CONDAMNAȚI416
29 noi 23:42LocalCoronavirus: Polițiștii constănțeni au aplicat AMENZI în valoare de 26.500 de lei, în ultimele 24 de ore

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii...334

29 noi 23:42LocalCoronavirus: Doar 554 de persoane, imunizate cu prima doză, în ultimele 24 de ore, la Constanța301
29 noi 23:42LocalÎncă 3 DECESE la Constanţa din cauza COVID-19628
29 noi 23:42LocalINCENDIU în apropierea municipiului Tulcea

Detașamentul de Pompieri Tulcea a fost solicitat, duminică, 28 decembrie a.c., în jurul orei 17:10, să intervină...267

29 noi 23:43LocalAproape 47.000 de persoane, imunizate în ultimele 24 de ore265
29 noi 14:28LocalÎnceput de DECEMBRIE rece și VÂNT PUTERNIC, la mare!1164
Vremea
10.5°10.5° - 10.5° luni, 29 noiembrie 2021
ConstanțaUmiditate: 67%
Vânt: 8.06 m/s
Presiune: 998 milibari

Loto
6/49121731292748
5/4018373640326
joker3111171626
Horoscop
mai mult...SPSportRT
29 noi 23:59SportFotbal - Liga I: Universitatea Craiova - FCSB 2-3

FCSB a învins-o pe Universitatea Craiova cu scorul de 3-2 (2-1), duminică seara, în deplasare, într-un meci din...344

29 noi 23:53SportFotbal: Chelsea - Manchester United 1-1, în Premier League

...289

29 noi 23:54SportFotbal: Manchester City - West Ham 2-1, în Premier League

Manchester City este la egalitate de puncte cu liderul Chelsea după ce a învins-o cu 2-1 acasă pe West Ham United,...214

29 noi 23:54SportFotbal - Italia: AC Milan, învinsă cu 3-1 de acasă de Sassuolo

AC Milan a fost învinsă cu 3-1 de Sassuolo, pe San Siro, într-un meci din etapa a 14-a din Serie A, în care Vlad...366

Local
29 noi 23:42LocalCoronavirus: Polițiștii constănțeni au aplicat AMENZI în valoare de 26.500 de lei, în ultimele 24 de ore

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii...334

29 noi 23:42LocalCoronavirus: Doar 554 de persoane, imunizate cu prima doză, în ultimele 24 de ore, la Constanța

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 68.342 de persoane...301

29 noi 23:42LocalÎncă 3 DECESE la Constanţa din cauza COVID-19

628

18 noi 11:12LocalCărți noi la Biblioteca ”Pontus Euxinus” Năvodari

Primăria Orașului Năvodari continuă să investească în educație și a achiziționat, și în acest an, noi...179

20 noi 00:00LocalCampania de colectare a deșeurilor electrice și electronice continuă, la Lumina

Primăria comunei Lumina, în parteneriat cu SC Eco Fire Sistems, continuă campania de colectare a deșeurilor...295

29 noi 22:33LocalHOȚII de BUTELII din CONSTANȚA au fost CONDAMNAȚI

Lucian Mocanu și Nicușor G. au fost trimiși în judecată pentru săvârșirea a patru infracțiuni de furt calificat...416

29 noi 23:42LocalINCENDIU în apropierea municipiului Tulcea

Detașamentul de Pompieri Tulcea a fost solicitat, duminică, 28 decembrie a.c., în jurul orei 17:10, să intervină...267

29 noi 23:43LocalAproape 47.000 de persoane, imunizate în ultimele 24 de ore

Aproape 47.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, conform statisticii realizate duminică de...265

29 noi 14:28LocalÎnceput de DECEMBRIE rece și VÂNT PUTERNIC, la mare!

1164

Politică
29 noi 20:23PoliticăNicolae Ciucă: Contextul crizei sanitare ne obligă să luăm măsuri

Premierul Nicolae Ciucă afirmă, în mesajul de Ziua Bucovinei, la 103 ani de la unirea Bucovinei cu Regatul României,...355

29 noi 20:22PoliticăRafila: Soluţia legislativă privind obligativitatea certificatului COVID la muncă ar trebui adoptată până la finele anului

Soluţia legislativă privind obligativitatea certificatului COVID la locul de muncă ar trebui adoptată până la...627

29 noi 20:22PoliticăRomânia aduce primii bani din PNRR: 15 miliarde de euro intră în țară

432

29 noi 20:24PoliticăBogdan Aurescu, ultimele date despre românii blocați în Africa de Sud

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu a anunțat duminică, la Digi24, că în Africa Sud sunt 39 de cetățeni români...299

29 noi 20:24PoliticăAdrian Năstase, avertisment pentru PSD

Adrian Năstase le transmite, duminică, foștilor colegi din PSD un avertisment legat de provocările pe care le vor...668

29 noi 20:23PoliticăFostul principe Nicolae: Am fost ofertat de PSD și PNL

Fostul principe Nicolae a afirmat duminică, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV, referitor la o eventuală...432

29 noi 20:22PoliticăCoadă la depunerea demisiilor din PNL: o întreagă organizație pleacă din partid

Alianța cu PSD și faptul că Florin Cîțu este noul președinte al liberalilor provoacă haos în partid. Întreaga...987

29 noi 20:21PoliticăEmil Boc: „PSD-PNL sunt ca două echipe rivale care dau totul când joacă pentru națională“

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat vineri că noul guvern PSD-PNL-UDMR trebuie să ducă la capăt...497

29 noi 20:21PoliticăGheorghiță, despre noua variantă de coronavirus: Ne îngrijorează foarte mult potențialul impact

544

Interviuri
13 noi 00:11InterviuriMihai LUPU: RAJA nu poate fi preluată de PSD! Video

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a fost prezent în studioul Replica, vineri, 12 noiembrie....2967

23 noi 19:11InterviuriDELICOTI vrea să TRANSFORME comuna Poarta Albă în oraș! VIDEO

Primarul din Poarta Albă, Vasile Delicoti, a fost în studioul Replica, luni, 22 noiembrie. În cadrul interviului au...1714

26 noi 00:17InterviuriCaragheorghe, USR: Primarul MINTE; noi ne-am întâlnit cu oamenii din PENINSULĂ! Video

1416

10 noi 00:12InterviuriIonuț RUSU: De sărbători, Constanța va avea ILUMINAT FESTIV de poveste! Video

Viceprimarul Constanței, Ionuț Rusu, a fost prezent în studioul Replica, marți, 9 noiembrie. În cadrul interviului...4795

26 noi 00:14InterviuriCristian Cîrjaliu: Am PIERDUT un an DEGEABA din cauza consilierilor USR! Video

Cristian Maricel Cârjaliu a fost prezent în studioul Replica de Constanța, joi 25 noiembrie, pentru a răspunde, în...2241

27 noi 00:08InterviuriDr. CEALERA: NU avem CAZURI grave la persoane VACCINATE! VIDEO

Medicul Ionuț Cealera, managerul Serviciului de Ambulanță Județean Constanța, a fost prezent, vineri, 26 noiembrie,...2232

6 noi 00:10InterviuriSENATORUL USR Remus NEGOI: Sunt ZVONURI că vicele USR, al CJ, ar putea fi schimbat

Economia românească este pe perfuzii, sistemul sanitar este în comă, în educație este haos, însă niciunul dintre...1710

28 oct 00:08InterviuriCICU, de la GARDA de COASTĂ: Au fost depistate 22 de MAȘINI de LUX FURATE sau folosite la INFRACȚIUNI

Cristian Cicu, directorul Gărzii de Coastă, a fost prezent în studioul Replica, miercuri, 27 octombrie. În cadrul...3411

27 oct 00:10InterviuriPrim PROCURORUL TELICEANU: Stelian Ion a avut intenții bune, dar NU și PUTERE. Video

3149

Monden
29 noi 00:00Monden'House of Gucci' şi Lady Gaga iau cu asalt cinematografele din Statele Unite

Los Angeles, 26 nov/ Agerpres/ - După debutul său strălucit în cinematografiei cu "A Star is Born" (2018), Lady Gaga...208

29 noi 00:00MondenStephen Sondheim, o legendă a musicalurilor americane, a murit la vârsta de 91 de ani

Compozitorul şi textierul Stephen Sondheim, considerat o legendă a musicalurilor de pe Broadway şi devenit celebru...153

29 noi 00:00MondenUn film despre efectele pandemiei de COVID-19, desemnat cel mai bun lungmetraj la 'Oscarurile Asiei' 2021

151

29 noi 00:00MondenNicole Cherry a născut o fetiță! Prima imagine cu micuța, din maternitate

Bucurie mare în familia cântăreței Nicole Cherry, după ce aceasta a adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă....250

29 noi 00:00MondenChinurile Maiei Morgenstern după ce a jucat în Patimile lui Hristos: „Am fost agresată și scuipată“

Maia Morgenstern (59 de ani) a făcut dezvăluiri cutremurătoare pe tema Holocaustului, dar și despre agresiunile...321

29 noi 00:00MondenCântăreaţa Adele, pe primul loc atât în topul single-urilor, cât şi în topul albumelor din Marea Britanie

Cântăreaţa britanică Adele a realiza o performanţă rară, clasându-se simultan pe primul loc atât în topul...154

29 noi 19:25MondenFlorin Oprițescu a MURIT: Actorul avea doar 42 de ani

Florin Opriţescu, cel mai cunoscut actor român care juca în producţii spaniole, a murit. Actorul a murit în cursul...3844

29 noi 18:41MondenCorul Madrigal va susţine în Italia un concert dedicat Zilei Naţionale a României

Corul Naţional de Cameră „Madrigal - Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu, va susţine un Concert...198

29 noi 20:19MondenBryan Adams testat pozitiv pentru Covid-19, a doua oară într-o lună

394

Mapamond
29 noi 15:26MapamondObligativitatea purtării măştilor sanitare revine în Danemarca

Guvernul Danemarcei a reintrodus obligativitatea purtării măştilor sanitare începând de luni în contextul...255

29 noi 15:27MapamondFranța trece la măsuri extreme: Carantină pentru cei vaccinați

Oamenii care au intrat în contact cu persoane infectate cu Omicron vor sta în carantină chiar dacă sunt vaccinați,...586

29 noi 15:23MapamondPANICĂ în Europa! Probabilitate mare ca varianta OMICROM de Covid-19 să fie prezentă și în Germania

473

29 noi 19:25MapamondOmicron continuă să se răspândească în lume

Noua variantă de coronavirus Omicron a continuat să se răspândească în întreaga lume duminică, două cazuri...331

29 noi 15:25MapamondÎn fața tulpinii Omicron, Isrelul își închide granițele

Israelul a anunţat sâmbătă că va interzice intrarea tuturor străinilor în ţară şi va reintroduce tehnologia de...730

29 noi 15:24MapamondJoe Biden, avertizat de dr. Anthony Fauci: Varianta Omicron este posibil deja în SUA

Preşedintele american Joe Biden a fost informat despre cele mai recente evoluţii legate de noua variantă a...370

29 noi 15:20MapamondȚara în care 100% din populație a fost vaccinată antiCovid cu cel puțin o doză

Întreaga populaţie din Emiratele Arabe Unite care este eligibilă pentru vaccinare împotriva COVID-19 a primit "cel...538

29 noi 15:18MapamondOlanda: 61 de pasageri veniți din Africa de Sud suspectați că sunt infectați cu noua variantă Omicron

61 de persoane care au aterizat la Amsterdam cu două curse din Africa de Sud au fost testate pozitiv pentru Covid-19,...407

29 noi 15:17MapamondKosovo: Un bărbat înarmat a atacat un autobuz plin de elevi. Doi copii au murit

550

Sănătate
29 noi 15:00SănătatePastila anti-COVID-19 de la Merck este eficientă, dar nu și pentru femeile însărcinate

Pastila anti-COVID-19 dezvoltată de grupul farmaceutic Merck este eficientă în tratarea persoanelor infectate cu noul...280

29 noi 15:01SănătateRisc extrem de ridicat ca varianta Omicron să se răspândească în Europa

Riscul este "de la ridicat la foarte ridicat" ca noua variantă de COVID-19, numită Omicron şi detectată iniţial în...654

29 noi 15:02SănătateCoronavirus - Rafila: Românii care vin din sudul Africii vor sta în carantină!

359

29 noi 14:56SănătateConstrucția a trei spitale regionale din România: 'Este șocant, banii au fost virați din 2019'

Europarlamentarul Corina Creţu a declarat că acum, când se negociază programele operaţionale, o prioritate a...546

29 noi 14:57SănătateIată ce diferență face booster-ul în privința imunității naturale

Protecţia oferită de boosterul anti-COVID este mai mare decât „imunitatea naturală”, spun oamenii de ştiinţă...474

29 noi 14:59SănătateCoronavirus - Valul 5 bate la ușă: 'Este cronica unei nenorociri anunţate'

Medicul Mihai Craiu susţine că, în condiţiile în care numărul persoanelor care se vaccinează în România este...441

29 noi 15:04SănătateRafila, despre noua tulpină: „Va ajunge și în România, sigur“

Se știu foarte puține date despre tulpina nouă, descoperită în Africa de Sud, iar România ar putea emite...984

29 noi 15:05SănătateTulpina super-mutantă de coronavirus a primit numele Omicron

Experții OMS au decis vineri că noua variantă de coronavirus secvențiată de cercetătorii din Africa de Sud este o...685

29 noi 15:08SănătateAplicaţia care îţi spune ce conţine fiecare aliment cumpărat, lansată în România

487

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT