REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Prosperitate în rândul tinerilor PSD: s-a plimbat prin toată lumea în timp ce era angajat la Apele Române, iar mama lui concesiona sectoare de plajă

Prosperitate în rândul tinerilor PSD: s-a plimbat prin toată lumea în timp ce era angajat la Apele Române, iar mama lui concesiona sectoare de plajă

Replica API 5 aprilie 2019 | 00:06 4254

Transparența este un cuvânt în continuare ignorat de multe instituții ale statului. Administraţia Naţională ,,Apele Române” are în structura sa 11 Administrații Bazinale de Apă, iar o verificară sumară a site-ului oficial va demonstra că nu toți angajații (sau foști angajați, până de data recentă) au declarațiile de avere ori de interese la vedere. Nu este nimic întâmplător – unii dintre angajați chiar nu doresc să se expună opiniei publice, de vreme ce sunt rude cu persoanele care câștigă licitații organizate de administrații.

La capitolul licitații pentru sectoarele de plajă de pe litoralul românesc, Replica a relatat că au existat tensiuni și anul acesta, erori sau contestații (detalii AICI). În trecut, tot Replica vă aducea la cunoștință cazuri de conflicte de interese sau de subînchirieri către terți. Cum-necum, scandalurile au fost îngropate în nisipul uitării, așa că băieții deștepți, cu lipici la contracte, și-au văzut de treabă.

Până acum 5 sau 6 luni, unul dintre angajații Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral era o vedetă a Internetului; motivul: se afla într-un continuu periplu mondial și nu se sfia să etaleze asta. Când nu arată lumii în ce locuri exotice ale mapamondului se află, tânărul social-democrat Alex Costea se fotografiază prin cluburi sau alături de politicieni. Alex Costea nu este doar o vedetă a rețelelor de socializare prin prisma celor relatate mai sus. Despre el s-a scris, în 2017, atunci când un afacerist acuza de încălcarea unei înțelegeri contractuale. “Mi-a dat țeapă”, acuza, la acea data, presupusul păgubit, iar reacția lui Costea nu ar fi întârziat să apară: “M-a sunat Alex Costea și mi-a transmis că o să ne-o luăm la m**e”, susținea afaceristul, un italian carea credea că a închiriat o plajă de la un anume George Bija, care, la rândul său, părea să se ocupe de plaja administrată la Năvodari de SC EXELERO EVENTS SRL. (Detaliile scandalului au fost relatate de Replica și puteți consulta articolul AICI).

Istoricul sumar al SC EXELERO și secretul succesului

SC EXELERO EVENTS SRL este o firmă care a reușit să devină un soi de “abonată” a ABADL în ceea ce privește sectoarele de plajă. Și-a adjudecat, în 2018, trei sectoare de plajă în zone diferite ale litoralului: la Năvodari, în Eforie și la Constanța (în zona Faleză Nord). Informațiile privind cele trei sectoare de plajă au fost furnizate de reprezentanții ABADL, dar apar și în anunțurile instituției privind câștigătorii licitațiilor de anul trecut (detalii AICI).

Administratorul societății este Lenuța Costea, dar se ocupă fiul acesteia, Alex Costea. Coincidență (sau nu!), licitațiile câștigate de societatea în cauză corespund și cu perioada în care Alex Costea a fost angajat al ABADL. Anul acesta, exact în preajma organizării de noi licitații, Costea a fost nevoit să renunțe la jobul de la ABADL. Prietenii lui susțin că “a fost forțat, conducerea i-a imputat că nu prea ajungea la locul de muncă”. Nu știm dacă are legătură, dar și EXELERO s-a ținut, anul acesta, departe de licitațiile organizate de ABADL. Se prea poate să nu fi avut interes, mai cu seamă că plajele adjudecate în 2018 au contracte încă valabile.

Înființată pe 27 mai 2016, EXELERO are ca domeniu de activitate “alte activități recreative și distractive”. În 2016 a raportat o cifră de afaceri de 24.850 lei și pierderi de 4.434 lei, cu datorii de 4.614 lei. În 2017, a urcat la afaceri de 94.512 lei și un profit net de 38.560 lei. În 2018, a raportat o cifră de afaceri de 794.272 lei, un profit net de 208.452 lei și datorii de 49.342 lei. În 2016 și 2017 nu a avut nici un angajat, iar în 2018 a avut un singur angajat.

Conducerea ABADL: “Nu s-a știut, la momentul licitației, că e societatea unei rude a unui angajat”

“Da, Alex Costea a fost angajatul instituției, a lucrat aici de prin 2013 sau 2016. Nu vă pot oferi mai multe detalii”, a declarat directorul general al ABADL, Hristu Uzun. Confruntat cu situația licitațiilor câștigate de firma mamei lui Costea, Uzun a admis că, da, există trei sectoare de plajă atribuite, de anii trecuți, firmei EXELERO EVENTS SRL. “Nu s-a știut, la momentul licitației, că e societatea unei rude a unui angajat. Din documente nu reiese acest aspect, iar comisia de la licitații analizează alte aspecte în vederea atribuirii sectoarelor de plajă”, a mai spus Uzun. Întrebat dacă nu întrevede, în acest caz, vreun conflict de interese sau măcar o chestiune care să încalce moralitatea – în situația de față, o firmă care a câștigat licitații este deținută de o rudă de gradul I cu un angajat al instituției (la data licitațiilor – n.r.) –, directorul ABADL nu a mai dorit să comenteze.

De precizat că nici una dintre plajele concesionate nu este "lucrată" de EXELERO, toate fiind subînchiriate unor terți.

Facem precizarea că reprezentanții EXELERO sunt așteptați, dacă doresc, să transmită un punct de vedere, un drept la replică sau o clarificare privind situația relatată. De asemenea, mai precizăm că nu este singurul caz de acest gen în ceea ce privește rudele angajaților ABADL care au participat la licitațiile organizate de instituție. Vom reveni.

Alexandra CUCU

foto: Facebook

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca ar fi singurul,nu ar fi rau.Mai sunt si altii.Dar cine poate sa controleze? Procurorii si politistii numiti de PSD?
3
0
Este si vina noastra ca am ajuns unde am ajuns ca tara. Multi stam spectatori ca la teatru, simpatizam cu unul sau cu altul de pe scena politica, ne epuizam aiurea nervii cand vedem HOTIA si HOTII adevarati cum ne fura, cum isi fac legi sa nu li se ia prada si nici LEGEA sa ii judece! Este corect asa? Nu. Atunci haideti sa urcam cat mai multi oameni onesti, corecti , cinstiti, pe scena asta politica, noi sa fim actorii principali, Nu HOTII astia care-au nenorocit tara si pe noi toti!
3
0
Toti hotii sunt la PSD care au impartit tot ce era de impartit in tara asta intre ei. Horia Constantinescu seful OPC Constanta cum credeti ca a obtinut plaja din Costinesti zona Obelisc ?Plaja pe care o administreaza o baba senila de 82 ani !Plaja care s-a transformat in talcioc cu porumb fiert ,floricele si seminte.La el in sectorul de plaja se poate orce ca doar este seful OPC si nu-l deranjeaza nimeni,un amarat de comerciant este calcat in picioare tot de catre acest Horia abuzand de functie.Curaj institutiilor abilitate !
6
0
si la aeroport cum se duc miliardele pe WC-uri si curve.
7
0
lasa ca se apropie alegerile...
5
1
Sunt in functie cei mai corupti directori ai apelor romane; dupa ce pleaca PSD si vine PNL, se face rotatia pe functii si vor ramane tot ei sau neamurile lor, cu toate ca am votat schimbarea ieri.
10
0
dar la psd cat se platesc?? oligofrenule asistat henri coanda
5
0
Mai nou tot SGA a fost populat cu toti ciobani din judet,pentru un miel si o bucata de branz . Unde am ajuns fratilor? Hai la o plimbare prin judet sa vedem starea digurilor si barajelor ,care chipurile sunt intretinute de agenti sga. Hai dir SGA ca te dai corect si cinstit ,dar in realitate imparti spagile cu Abrudan si Karaiani
10
0
Ion, cretinule, ce ai cu mama?? tu ai grija de ma-ta, daca nu cumva ai lasat-o pe la azil.
7
1
pt andreea... la mata-n pizda sunt institutiile statului, toti functionarii au pulele infipte adanc in mata si-n mortii ma-tii. sa termine cu ancheta anala in care au implicat-o pe mata si dupa se apuca sa ancheteze si alte lucruri.
0
16
unde sunt institutiile statului sa vina sa ancheteze?
17
0
Avantajul umbrelutei obligatorii pentru facut plaja. Investesti mai nimic mai aduni un chistoc dar faci bani tot sezonul. Infectie de la un turist la altul prin sez-longul bagat pe gat. Au facut trafic de influenta pentru legile concesionarii plajelor si acum beneficiaza de bani usori. Un mare pas pentru tot felul de smecherii. Dar guvernantii oricare ar fie ei "nu vede".
11
0
Mai sunt indivizi din astia care sunt pe statele de plata si nu vin la servici, atit la Apele Romane cit si la alte institutii de stat .Organele abilitate in a verifica aceste fenomene nu se autosesizeaza ?
17
1
De ce n-avem stiri cu plimbarile europene ale lu' Fagadau si gashka? Excursii de lux pe bani nostri!Huh????
19
0
abracadabra ce faci ? uite plaja nu e plaja
16
0
Radeti voi si faceti caterinca dar astia or sa conduca in viitor Romania pentru ca ei sunt "noua clasa politica"propusa de PSDisti cei din restul partidelor sunt prea putini.Asa ca votati orice in afara de PSD si de unguri daca nu mergeti la votat bucuria lor fiindca nu conteaza cati voteaza iar cei interesati merg sa se aleaga.
35
0
Cacatul asta fara psd ar fi fost un santierist in anglia sa-i iau fata in pula.
30
0
Trage tare pentru taica su care are datorii neachitate.
22
1
Apele Armane
36
0
invidia asta ce va mananca ca voi n-aveti bani nici sa iesiti odata pe saptamana
5
26
Daca nu l bagati pe jegul asta la intuneric cand o sa se faca mare o sa va aduceti aminte de el
22
0
Nu e de formatiunea politica ci de interese precis daca va fi alt partid toti actualii cotropitori de plaje vor zbura acolo.
14
0
cati de astfel de nepricopsiti au mancat si baut regeste din taxele,acizele si impozitele de trei sferturi din castig impuse de acest stat mafiot romanica mai nou obedient jidanilor carora le plateste haraci pentru holocaustul recunoscut de iohanus,dar tradarea facuta de dracnea si de proasta este dementiala
15
0
Cine are ochii sa vada, A INCEPUT CAMPANIA ELECTORALA, noi la USR CONSTANTA si pariu ca si la pnl e la fel, am primit pe grupul de watsup sa dam comentarii la articol si sa dam share pe grupuri. Aproape toate mesajele sunt de campanie electorala. Foarte bine sa creada prostimea, dar din pacate se platesc prea putin mesajele la USR constanta, nu stiu la pnl, dar sefu mai mariti tarifele dc vreti voturi
6
25
Steli Samara un analfabet, mare minune peste cativa ani sa nu il.vedem.prefect. Angajat pt ca e de la PSD, maine.poimaine sa nu il.vedem pus prefect. Im.posturi din astea e nevoie de oameni capabili ca el. Dor sa.semneze, bine,doar.sa.puna degetul, pt ca e greu sa scri, nu il ajuta memeca.DNA urmareste activitatea Directoarei DAJ, o sa vedeti cum angajeaza pile prin transfer, doar PSD . Suntem cu ochii pe.tine. O sa iesi cu catuse din DAJ. A mai iesit.unul de la PSD la.fel, cu bratari, Ia aminte.
28
0
Toti branzarii imputiti au capusat institutiile statului in Constanta!
33
3
auzi la el cocaina...legalele le stau in gat....mare smecheri si astia .....toti analfabetii sunt la tsd , in frunte cu nicu rosu
22
1
Pai Steli Samara punea afise pe stalp la PSD, normal ca pe pile, o sa l dam pe mana la DNA
22
0
Steli SAMARA nu e la primarie, e la DIRECTIA AGRICOLA, a dat examen odata cu mine cand s-au scos posturile la concurs la DAJ.NOI CEI FARA PILE NU AM AVUT NICI O SANSA..Au fost oameni cu CV-uri puternice dar au fost eliminti. au intrat doar beizdele de la PSD..Am fost pe la DAJ..STAU TOTI IN SECRETARIAT SI NU FAC NIMIC..SE BAT DE MUSCA..Ii tine PENALA aia de directoare care a venit de la CERNAVODA. Samara nu stie sa vorbeasca..l-am auzit cand incerca sa articuleze cuvintele..un PROST de unde s-au rupt prostii. O sa se afle cum s-au facut ANGAJARILE si cum am auzit ca se inca se mai fac pe blat.
32
1
Eu si Babu am luat partea. Noi doi avem controlul afacerilor. Fagabou face figuratie. Babu si Rasauteanu respect!
14
0
Alex Costea trage si cocaina pe nas, si mai sunt doi de la PSD, Valerio Nicola e vai mama lui si Steli Samara nu a lucrat in viata lui statea pe I G Duca si juca table si acum e la primariee hahahha
28
0
Bai astai bulangiu Il stiu toti O ardea in dosul clubului frateli cu alti poponari
25
0
Directorul Hristu Uzun cat mai doarme la ABADL pe banii nostri? Este incompetent si nesimtit.
34
0
un slugoi ordinar care imi face pantofi crezand ca va ajunge mare , va ajunge dar doar un mare prost...
28
0
Un escroc arogant, cu mari talente in cap, bineinteles fara nicio valoare. Felicitari Replica pt ca si in trecut ati dat despre EXELERO doar ca nimeni nu a luat masuri. De data asta speram sa vedem cum se iau masuri impotriva unuia care pleaca in vacante pe banii nostrii de fapt. Orice hot poate sa faca o vacanta, asa ca sa nu se mai dea ce nu e, si sa stie lumea cine e el de fapt ! Conflict de interes pana la gradul 3
43
0
astia nu sunt oameni, sunt curve ordinare- adevarati tortionari- tortionar poate fi si acela ce abuzeaza de increderea altor persoane ptr a-si atinge scopul- . Votati dragi romani- votati ciuma rosie, mai au ceva de supt din banii dvs
36
1
Gayul asta este sluga lu nicu rosu. Face sala si videochat, are figuri pe burta goala si cand vede mancare i se scoala lindicu. Are si ciclu cateodata ca l-am vazut la farmacie cand isi lua tampoane si zicea ca ultimele il iritasera, deci erau pt el. Dna sa se sesizeze in scandalul asta cu plajele. Sa ii verificr si pe piticu ala cu telefoanele si skijrturi si pe asociatii lui
31
0
In tara asta trebuie sa aplicam jocul acela din filmul THE PURGE..cine e deacord?
22
1
Va luati de un tanar gay, care nu a facut altceva decat sa isi ajute mamica aflata la stramtoare.
31
0
Nu mai generaliza fiindca asta o stie toata lumea,intrebarea e cat de mult fura PSDisti si cat restu.Mai pe intelesu vostru hot este si ala care fura o gaina si ala care fura 50 de tone de aur dar nu e acelas lucru.
16
1
Asta-i mic copil pe langa mine, seful tuturor mangleor din ape, pe nume Adrian Abrudan
21
0
Se stie ca la Apele Armane Regina Plajelor e jurista Tararache si ca fiul si familia au luat cele mai bune plaje. Din cauza speculantilor de teapa lor, fara legatura cu turismul, pierdem anual turisti la Constanta. Domnule Procuror Nita, cand puneti la pamant mafia plajelor de la Apele Armane? Doar dumneavoastra sunteti destul de curajos. Daca faceti si asta, constantenii va vor ridica statuie!
47
1
vezi ca toate partidele au beizadele si alea care nu au lupta sa isi bage si ei beizadelele pe posturi calde. Iar voi astia care acum ii suflati in coor lui kovesi intrebati-o mai bine de ce nu l-a gasit pe asta cu DNA-ul ei. pentru ca asa cum a vazut toata lumea se ocupa doar cu dosare politice la comanda!
13
24
Costea e cel mai mare sifon la garda ! Cine sa ii faca ceva ?!
34
0
Si judecatoarea de Constanta moarta in acccident tot prin desert se plimba. Macar asta a pupat si o camila. Care e baiul? DAca ar fi furat, ar fi fost la puscarie, asa, ca, ce vreti?! Dar voi aveti campania cu boii care parcheaza. Sa aduca asta camila si sa o parcheze cum vrea el. Frustratilor!
9
23
Aschia nu sare departe de trunchi.La fel si taica su da tepe la greu.
39
0
Ca e aroman sau romanas rom nu conteaza , daca e hot kokalar , la parnaie cu el si ars in bostan. Mama lor de hoti si koorve
38
2
daca hotul Dragnea , din fruntea PSD , fura impreuna cu fiisu , la greu , catei mai mici de ce sa nu faca la fel ?
45
1
Mujex USL go usrr
18
2
chiar DNA nu sesesizeaza ca apele rom sunt o institutie de corupti ca si casa de pensii
48
2
Baga-mi-as pula-n el de PSD, in toti votantii si simpatizantii lui si-n mortii ma-mii lui de hot.S-a plimband baga-mi-as pula-n familia lui, in timp ce in tara mor oameni prin spital in cele mai mizere conditii.Muistu ala de Dragnea s-a dus la privat, baga-mi-as pula-n familia lui de zdreanta, si da-i-as la muie lu Irinuca !
52
5
Acest marlan, care mai acum ceva timp tragea si de bancomate, s-a ajuns mare smecher la ape, se prezinta la toate licitatiie , le castiga simplu cu spatele masii si al directorului, apoi jegmaneste operatorii. MadeinRomania DNA doarme
49
1
Apele Romane, este cea mai corupta institutie de stat din Constanta!
60
1
Toate partidele au membri cu copii model beizadea. Iohannis nu are copii,asa ca este beizadea el insusi.Treaba e ca nu copii ci cei maturi sunt de luat la rost,repet,din toate partidele. Apropo de beizadele,puradelele lui Basescu erau cam pupate-n cur de actualii asa zisi penelisti aparatori de tortionari.si de derbedei cretini si drogati hastagisti.
14
27
Daca tot este un mic socialist , trebuia sa se duca in excursie prin : Cuba , Corea de Nord sa vada , viata socialista de acolo . Problema era doar ca , in aceste tari , trebuie sa fi discret maxim , nu cu arogante de Fratelli sau Bambu .
29
2
Acest traficant de inflluenta are cel putin 10 sectoare si pe alte firme si rude . Respectiv contracte mai vechi si mai noi inclusiv din anii 2016. La crema in mamaia la navodari sectoare multiple la eforie sectoare multiple. Se prezenta la hotelieri si le zicea ca e de la ape si sa l ajute. Inclusiv in 2019 a luat contracte pe alte firme . Este un pungas care va cauta sa faca im continuare alte ai alte escrocherii. In adevarat pericol.
35
0
Acest makidonas socialist apare in toate pozele singur-singurel. Cunoscatorii sustin ca a inceput sa se arda in bostan. Asta n-ar fi o problema, dar sa nu o implementeze si pe plajile pe care le detine mamica lui!
38
2
Sunteti naivi? Peste tot in sectorul bugetar sunt astfel de specimene. Raja, posta romana, acn, apc , peste tot nu esti angajat daca nu ai sustinere rosie. Degeaba invata copiii nostri ca or sa fie condusi de corijentii clasei care au avut noroc sa fie copilul, ginerele sau nora vrunui ciumat rosu. Din pacate, Romania, nu mai este tara unde te poti dezvolta profesional. Copiii nostri sunt primiti cu bratele deschise de alte state. Aici, nu au nicio sansa tocmai din cauza acestor specimene care mai au si tupeul sa le rada in fata. Cum credeti ca se simt fostii colegi ai viorikai ?
47
3
Pai atunci cand sunt alegeri, stati acasa, ca intr-o buna zi o sa deveniti sclavii acestor specimene, asta daca nu se intampla deja..
46
1
Profitori bine infipti in institutiile statului !
43
0
Nu ma intereseaza pe unde se plimba aceste putori jegoase carora le pute gura de la o posta si sunt analfabeti semidocti dar cand esti prost trebuie sa semnalizezi. Daca pisatul asta si-ar fii tinut viata personala pt el probabil ca habar nu avea replica de el. Mai mult decat atat nu va imaginati ca in dubai a facut ce probabil face el in tara. De cand s-a dat jos din avion a tacut ca cacatu in iarba. Ca in dubai nu e ca in romania. Sa faca ce vrea. Sa nu va imaginati ca a fost primit si tratat regeste. A fost doar unul din multime care isi face poze cu camila si cu burj khalifa.
40
2
Se aude de exista unei doamne la juridic, ii se spune regina plajelor,dar eu cred ca sunt doar zvonuri doar DNA ul poate sa ne confirme.
36
0
Nici ca alex costea nu a venit la munca vreo 3 ani de zile desi a incasat salariu precis nu se stie si nici de restul angajatilor care au plaja, nu se stie nimic
44
0
Tanarului socialist democrat ai plac tarile capitaliste si afacerile.
30
1
la Dubai ajungi mai repede decat la Predeal?pai la cat furati si la cate abuzuri faceti va permiteti sa calatoriti cu curse charter direct de la Kogalniceanu, si-n Dubai e mai ieftin?pe cine prostesti tu?stii cum e, cand ai bani multi nimic nu ti se pare scump, si nici nu va doare cat de mult cheltuiti ca banii aia nu sunt munciti, ca daca erau munciti va durea, aia sunt bani proveniti din abuzurile cu care ne striviti de ani de zile.De ce platim cea mai scumpa apa din Romania?
37
1
platim cea mai scumpa apa din Romania, la fel cum plateam si cea mai scumpa gigacalorie, cu gigacaloria am rezolvat-o ca ne-am tras centrale, dar cu apa cum o rezolvam?ca alternativa nu avem si ei profita de asta, ne jupoaie ca sa aibe ei bani sa se lafaie in vacante de lux si sa-si faca avere, si prostimea ciocu' mic ca acum ei sunt la putere
46
1
la dubai este mai ieftin ca la Predeal, aaa sa nu uit si ajungi mai repede!! asa ca lasati in plm oamenii in pace instigatorilor , relatati evenimente nu FORMATI OPINII!!
8
40
In justitia romana si alte organe de conducere se afla multi aromani.
34
3
Pai de ce DNA nu se sesizeaza in legatura cu acest Costea? Asteptam un raspuns de la DNA ! Chiar orice haimana care este pusa la Apele Romane, adica este bugetar, poate sa faca ce vrea cu banii institutiei?
63
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218