REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Prostituatele de pe centură, reclamate că nu au cărţi de muncă

Prostituatele de pe centură, reclamate că nu au cărţi de muncă

Replica API 28 iulie 2011 | 00:00 143

Sesizări trăznite la ITM

Sesizări trăznite la ITM

Constănţenii reclamă orice la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Constanţa, chiar şi activitatea pe care o prestează prostituatele pe variantă.

Se ştie că persoanele care vor să sesizeze cazurile de muncă la negru sau alte probleme, pot face acum acest lucru şi fără a mai fi nevoiţi să-şi decline identitatea. Aşa s-a întâmplat şi-n cazul unui constănţean care a preferat să nu-şi decline identitatea, dar care s-a arătat extrem de nemulţumit de faptul că trebuie să suporte prezenţa femeilor uşoare în zona în care locuieşte. Cu speranţa că cineva le va sancţiona pentru munca la negru, omul şi-a făcut curaj şi a depus o reclamaţie anonimă la ITM la adresa acestor dame. "Vă rog să le verificaţi pentru că nu au nici un contract de muncă şi lucrează fără forme legale", spune reclamantul în sesizarea făcută. Având în vedere faptul că aceste "domnişoare" îşi desfăşoară activitatea pe cont propriu (sau nu), în afara legii, ele nu pot fi amendate de reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă. "Poliţia şi mascaţii s-au ocupat de ele. Noi nu putem face nimic împotriva lor", a declarat inspectorul şef adjunct Tiberiu Pleşu. Pe lângă reclamaţia mai sus amintită, constănţenii au mai depus luna aceasta aproximativ o sută de sesizări. "Ei au reclamat salariile restante, neîntocmirea formelor legale la locul de muncă, neacordarea timpului liber, conform contractului de muncă, lipsa sporurilor de noapte", a completat Pleşu. Cele mai multe din reclamaţii au vizat firmele de pază şi firmele de construcţii.

Mirabela PANFIL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614