REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.6° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Protagoniştii scandalului cu bâte şi topoare de la Murfatlar, condamnaţi

Protagoniştii scandalului cu bâte şi topoare de la Murfatlar, condamnaţi

Replica API 14 mai 2014 | 00:00 252

Ultraj, distrugere, loviri şi alte violenţe

Ultraj, distrugere, loviri şi alte violenţe

Protagoniştii scandalului cu bâte şi topoare din Murfatlar, din vara anului 2013, când au agresat şi poliţişti, au fost condamnaţi, acuzaţiile fiind de ultraj, distrugere, loviri şi alte violenţe, dar şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Prin urmare, Cristian Niţă va executa pedeapsa cea mai grea de un an şi opt luni cu suspendare, pe când Nagie Niţă are de executat 3 luni de închisoare şi a primit amenda penală de 3.500 lei. Vasilică Niţă a primit amenda penală de 2.100 de lei, la fel şi George Mavroian, Sergiu Vasile Doană, iar Alexandru Mihăiţă Chiriac are de plătit 2.800 de lei. În schimb, Cristina Niţă a primit măsura educativă neprivativă de libertate a suspendării sub supraveghere pe o durată de 6 (şase) luni, pentru săvârşirea în concurs a infracţiunilor de distrugere, ea trebuind să urmeze un curs de formare profesională şi să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Constanţa, la datele fixate de acesta, situaţie în care se află şi inculpatul Lucian Costel Cântea. Însă, revenind la Nagie Niţă, instanţa a amânat aplicarea pedepsei închisorii şi a pedepsei amenzii care însoţeşte pedeapsa închisorii până la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel în 10 zile de la comunicare.

Reamintim că un scandal de proporţii a avut loc la Murfatlar în august 2013, când Cristian Niţă, un cunoscut al poliţiştilor din localitate pentru numeroasele antecedente penale, i-a pus gând rău fratelui său, Lucian Niţă, cu care a avut mai multe conflicte din pricina unor proprietăţi. Nu a stat mult pe gânduri şi, împreună cu nevasta şi fata în vârstă de 17 ani, Cristian Niţă a intrat în curtea fratelui, devastând tot ce a găsit în cale, ajutat fiind de familia sa. Nu a durat mult timp până când a sosit un echipaj de poliţie din cadrul oraşului Murfatlar, însă acest lucru l-a enervat şi mai tare pe scandalagiu, care l-a ameninţat şi lovit cu palma peste faţă pe Ştefan Bucur, poliţist în cadrul oraşului Murfatlar. Cristian Niţă nu s-a lăsat până nu a avut grijă şi de Constantin Marian Tudosiu, poliţist local, căruia i-a rupt uniforma. După ce i-a rezolvat pe cei doi poliţişti, Cristian Niţă a distrus maşina Poliţiei Locale, reuşind să spargă printre altele şi parbrizul autoturismului. 5 prieteni şi rude sosite din municipiul Constanţa au venit pentru a-l ajuta pe scandalagiu cu muniţie, coborând din maşini cu bâte şi topoare.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218