REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Protecţia Consumatorului, asaltată cu reclamaţii. Topul sesizărilor!

Protecţia Consumatorului, asaltată cu reclamaţii. Topul sesizărilor!

Replica API 30 ianuarie 2017 | 08:46 257

Bilanţ pe prima lună a anului

Bilanţ pe prima lună a anului

Constănţenii nu se lasă şi reclamă tot ce prind la OPC. Sute de reclamaţii întregistrate la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Constanţa. Astfel, în intervalul 03.01-25.01.2017 s-au înregistrat 202 de reclamaţii. Dintre acestea 164 au fost pentru servicii nealimentare, 31 pentru servicii alimentare şi 7 pentru servicii financiare. Peste 60% din totalul sesizărilor şi reclamaţiilor înregistrate au fost soluţionate până la această dată. Amintim că recent un constănţean a sesizat Protecţia Consumatorului cu privire la nişte prăjituri mucegăite cumpărate dintru supermarket din oraş.

„Odată ce am terminat cumpărăturile, am ajuns acasă împreună cu soţia mea şi cu fiica în vârstă de 3 ani şi am început să servim din prăjitură. Am constatat că prăjitura Crizantema prezintă un gust nespecfic de alterat, iar surpriza şi mai mare a fost în momentul în care am început să consumăm şi din prăjitura cu nucă şi caramel, atrăgându-ne atenţia acelaşi gust nespecific de produs alterat. Ne-am uitat cu atenţie şi am observat că cele două prăjituri atât la mijloc, cât şi în partea de jos prezintă un strat destul de consistent de mucegai”, a povestit constănţeanul.

Cele mai „tari” reclamaţii ale românilor la Protecţia Consumatorului

„Flacăra cuptorului este prea puternică şi îmi arde permanent mâncarea!", „Berea pe care am plătit 8 lei la o terasă de pe Lipscani a fost caldă", „Vitrina magazinului era prea curată şi de aceea m-am lovit de ea". Aşa sună câteva din reclamaţiile pe care Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) le-a primit în ultimii ani de la români, potrivit romanialibera.ro.

Iată topul celor mai amuzante reclamaţii primite de ANPC: Un tânăr nervos că a pierdut 1.500 lei la jocurile mecanice a cerut să fie controlat aparatul pentru simplul motiv că "el a jucat toată ziua şi nu a câştigat nimic". O doamnă a reclamat că flacăra cuptorului este prea puternică şi-i arde permanent mâncarea; Un tânăr a reclamat berea prea caldă oferită la o terasă. O altă persoană a vrut să amaneteze o găina congelată. Persoană respectivă a sesizat ANPC pentru faptul că reprezentanţii firmei nu i-au primit găina.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pepe verde nu are scurgere in bucatarie ! plimba zoaiele prin curte ! observa cineva ?
2
2
Nu stiu daca e de ras,dar cel cu aparatele de joc se poate sa aiba dreptate. Pe astia care detin "pacanele" cine ii controleaza? Fac ce vor, ca nu vine nimeni sa le deranjeze HOTIILE
4
2
Protectia Consumatorilor ia in considerare doar sesizarile facute in scris. Insp. Mardare va asteapta cu drag!
1
2
OPC faceti-va treaba mai ales la tara magazinele sunt pline cu marfa expirata,depozitata in conditii vai mama lor,leumele si fructele inghetate si cu pete maro,aveti ce face daca vreti
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614