REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
12.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Protecţia Copilului, chemată la Spitalul Judeţean: o mămică, acuzată că-şi maltratează copilul bolnav!

Protecţia Copilului, chemată la Spitalul Judeţean: o mămică, acuzată că-şi maltratează copilul bolnav!

Replica API 15 februarie 2016 | 00:07 445

INCREDIBIL!

INCREDIBIL!

Un bebeluşde trei luni, internat împreună cu mama lui în Spitalul Judeţean Constanţa, a fost la un pas să-şi piardă viaţa sâmbătă, din cauza inconştienţei celei care i-a dat viaţa. Femeia, care are în jur de de 20 de ani, este din Dorobanţu, provine dintr-o familie săracă şi trăieşte ajutorul social. Zilele trecute a ajuns la spital, fiind internată la Secţia de Pediatrie cu cel mic, iar celelalte mămici care se află cu ea în salon au asistat la câteva scene incredibile. „Dacă nu am fi fost în salon, copilul s-ar fi înecat cu lapte“, a declarat, pentru „Replica”, una dintre mămici.

Elena Adamescu, căci despre ea este vorba, a ajuns cu bebeluşul ei de trei luni la Spitalul Judeţean Constanţa, în urma unei răceli puternice la plămâni. Potrivit celorlalte mămici internate în acelaşi salon, mama nu este interesată de soarta copilului, pleacă din salon cu orele şi-l lasă singur. Sâmbătă, băieţelul ar fi fost la un pas să-şi piardă viaţa. „Nu se poate aşa ceva. L-a lăsat culcat, cu biberonul în gură şi a plecat din salon, cu orele. Copilul s-ar fi înecat cu laptele dacă nu am fi fost noi acolo, în acel moment. Am chemat repede cadrele medicale, le-am adus la cunoştinţă comportamentul şi nepăsarea mamei şi au spus că vor anunţa Protecţia Copilului“, a declarat, pentru „Replica”, o mămică. „Vineri, ne-am speriat foarte tare. A început să ţipe la bebeluş şi să-l ia la bătaie, că plângea. I-a tras mai multe palme, până am intervenit noi, că altfel nu s-ar fi oprit. Am încercat să-i dăm câteva sfaturi, dar nu ştiu cât a înţeles. Pleacă cu orele din salon, lăsând bebeluşul singur, nici măcar nu ne anunţă să ne ocupăm noi de el, cât timp lipseşte“, a mai completat mămica. Elena Adamescu are 20 de ani, este din Dorbanţu, comuna Nicolae Bălcescu. Contactat telefonic, primarul Viorel Bălan spune că are la cunoştinţă acest caz, mai exact că familia se află în evidenţa celor asistaţi social. Mama tinerei mămici ar avea un handicap, iar tatăl ar fi alcoolic. Elena Adamescu mai are un frăţior de patru ani, întrega familie trăind din ajutor social şi alocaţii. „O să trimit şi eu pe cineva la spital. Asistenta socială a fost săptămâna trecută la ei şi copilul era bine. Nu ştiam că a ajuns cu el în spital. Sunt incluşi într-un program de ajutorare. Copilul s-a născut cu o boală gravă“, a declarat, pentru „Replica”, Viorel Bălan. Cristina Mihai, şefa Secţiei de Pediatrie din cadrul Spitalul Judeţean Constanţa, a declarat faptul că i s-a adus la cunoştinţă cazul, şi urmează să anunţe, luni, Protecţia Copilului. „Este vorba despre o mamă singură, de 20 de ani. O să anunţăm Protecţia Copilului, să facă o anchetă“, a precizat Cristina Mihai. Chestionată de reporteri cu privire la acuzaţiile care i se aduc, mama copilului, Elena Adamescu, spune că nu şi-a dat seama că şi-a pus copilul în pericol. „Am ieşit, l-am lăsat singur. Nu mi-am dat seama. Dar nu l-am bătut“, a declarat ea. Întrebată din ce trăieşte, aceasta a spus că o mai ajută părinţii, care lucrează cu ziua.

Mirela Sorina PASCAL, Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614