REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Protecţia Copilului Constanţa în IMPAS! Mihai LUPU intervine

Protecţia Copilului Constanţa în IMPAS! Mihai LUPU intervine

Replica API 20 octombrie 2021 | 00:04 2942

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, împreună cu Administratorul Public al judeţului, Gabriel Monea, au avut o întâlnire de lucru cu reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa și cei ai sindicatelor reprezentative la nivelul direciei, pentru a discuta cu privire la impasul financiar în care se află în prezent această instituţie.

În acest moment, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa, se confruntă cu o situaţie financiară delicată, având nevoie, până la finele anului, de suma de 23.924.100 lei, pentru asigurarea cheltuielilor de funcţionare a instituţiei.

Preşedintele CJC a precizat că situaţia financiară a fost adusă la cunoştinţa factorilor decizionali guvernamentali şi a Instituţiei Prefectului - Judeţul Constanţa, prin adresele de înaintare şi fundamentare a solicitărilor de alocări bugetare de la Ministerul Finanţelor, care nu au fost materializate prin repartizări de resurse financiare suficiente.

Pentru a preîntâmpina această situaţie, preşedintele CJC, a dispus eliminarea unor cheltuieli ce pot fi alocate în bugetul anului viitor, pentru a acoperi cheltuielile necesare pentru buna funcţionare a instituţiei.

“Vom întreprinde toate demersurile necesare pentru obţinerea fondurilor necesare funcţionalităţii atât a centrelor de plasament, cât şi a instituţiei DGASPC. Astăzi am retransmis către Ministerul Finanţelor, o nouă notă de fundamentare, cu privire la necesarul de finanţare. În acest moment, bugetul de funcţionare lunar al DGASPC este de aproximativ 11 milioane lei, bani care, din păcate, până în prezent nu au fost alocaţi. Am convenit la formarea unui grup de lucru, împreună cu reprezentanţii sindicatelor şi cu aparatul de specialitate al DGASPC, în cadrul căruia vom face o verificare amănunţită asupra tuturor costurilor necesare funcţionării instituţiei, a organigramei DGASPC, dar şi a nefinalizării investiţiilor în ceea ce priveşte casele protejate de tip familial” , a precizat Mihai Lupu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa.

În cadrul discuţiilor, sindicatele prezente şi-au manifestat nemulţumirea faţă de această situaţie şi au anunţat că vor declanşa conflict de muncă, conform legislaţiei în vigoare.

Reamintim că Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa a fost penalizată, în acest an, cu 25% din cotele defalcate din TVA pe venit care i se cuveneau. Sancțiunea a fost aplicată deoarece nu au fost construite locuințe protejate asumate până la sfârșitul lui 2020. Din acest motiv, DGASPC este în criză financiară și nu dispune de fondurile necesare asigurării în totalitate a cheltuielilor salariale până la finele anului.

D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai de ce nu va da premierul banii necesari?
0
0
Toti cretinii liberali si usristi la puscarie de hoti ordinari ce sunteti!!!
2
2
acolo e directoare ,la copii tot o pnl sita carmen radu cu , tot de a lor, spala rufele in familie.,
3
0
Sunt 2 educatori pe tura la 4 copii. Tot sa stai asa si sa iei bani. Mergeti sa vedeti cum se munceste la centrele de copii abandonati sa vedeti si verificati daca acesti educatori au pregatirea necesara.
8
0
cu gura in pla
6
1
Problema nu sunt salariile, doar nu vreti sa se munceasca gratis. Problema este alta, la 6 persoane exista un sef, iar asta are un alt sef, iar seful mai are un sef supevizor, samd. Concluzia este ca putini muncesc in directie si multi sunt sefi care nu fac nimic, dar chiar nimic.
15
0
11 MIL BUGET LUNAR DOAR PENTRU SALARII? SE VEDE CUM SUNT PROTEJATI COPIII!
9
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614