REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Protejata lui Orban de la şefia Oil Terminal, exportatoare de zacuscă oltenească şi patroană de pensiune

Protejata lui Orban de la şefia Oil Terminal, exportatoare de zacuscă oltenească şi patroană de pensiune

Replica API 11 martie 2013 | 00:00 4963

Oare cum se împarte între joburile ministeriale şi munca câmpului?

Oare cum se împarte între joburile ministeriale şi munca câmpului?

Mădălina Carmen Hristu, despre care "Replica" anunţa în premieră acum o lună de zile că a fost numită în funcţia de administrator al Oil Terminal, este unul din cei mai pitoreşti şefi din companiile de stat constănţene. În vârstă de 36 de ani, fosta şefă de cabinet a lui Ludovic Orban, în perioada când liberalul era ministrul Transporturilor, a cunoscut o ascensiune profesională spectaculoasă, deşi a terminat Facultatea de Contabilitate a Universităţii Hyperion abia în 2007. Influenţa sa asupra lui Orban era atât de puternică, încât Mădălina Hristu era cunoscută sub apelativul de "doamna ministru". Cum- necum, a ajuns consilieră în cadrul Autorităţii Aeronautice Civile Române (AACR), apoi administrator la CFR Călători. Chiar dacă Ludovic Orban nu a mai revenit, alături de partidul său, la putere, în urma marginalizării sale în PNL, Mădălina Hristu a dovedit că se poate descurca de minune şi fără mentorul său. Aşa se face că, din ianuarie 2013, Mădălina este administrator la compania de stat Conpet, iar din februarie şi la Oil Terminal.

Născută în iunie 1976, descurcăreaţa Mădălina Hristu nu este deloc o plimbă mapă prin ministere, aşa cum ar fi putut sugera reperele sale profesionale. Vă vine să credeţi sau nu, dar, între o şedinţă de consiliu la Conpet şi una la Oil Terminal, Mădălina găteşte cu mânuţele ei zacuscă şi gemuri, după reţete tradiţionale atestate, pe care le vinde apoi în Bucureşti şi chiar în Franţa. Mai mult, protejata lui Orban este producător şi exportator protejat de statul român, administratora de la Oil Terminal fiind unicul producător al zacustei de Giuvărăşti, localitatea sa natală, în care locuieşte şi în prezent. Şefa de la Oil se lăuda, într-un interviu acordat în noiembrie anul trecut revistei România Rurală, că exportă zacuscă în Franţa, iar Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurală a atestat-o ca produs tradiţional. Mădălina Hristu explică şi cum găteşte ea zacusca din care a ajuns să vândă 10.000 de borcane pe an, spunând că legumele le cultivă în sere, în timp ce pe cele 7,5 hectare de livadă produce fructele din care produce gemuri şi dulceaţă. Gospodina olteancă trimisă să trebăluiască şi printre constănţenii de la Oil Terminal împarte afacerea din agricultură cu Evelin Marius Hristu, de asemenea, din Giuvărăşti. Ca şi Mădălina, Evelin este membru PNL şi producător atestat de tot felul de bunătăţuri bio made in Giuvărăşti. De parcă nu era de ajuns naveta între borcanele de zacuscă din Giuvărăşti şi sălile de şedinţă de la Conpet şi Oil Terminal, Mădălina Hristu se apucă şi de turism. Potrivit unui proiect depus pe 07.05.2012 la Agenţia de Protecţie a Mediului (APM) Olt, neostenita Mădălina intenţionează să construiască o pensiune agroturistică tot în Giurăvăştiul natal, un imobil S+P+M cu o suprafaţă construită de 284 metri pătraţi, pe un teren de 1.012 metri pătraţi. Şi, dacă până acum am aflat că Mădălina Hristu este deopotrivă expertă în aeronautică, transport de produse petroliere şi zacuscă, sesizăm şi un spirit mai special al umorului: pensiunea se va numi "Ionuţa Pisicuţa". Şi nici măcar asta nu e tot: Evelin Marius Hristu, a depus în aceeaşi zi, la aceeaşi APM Olt, un proiect pentru construirea unei pensiuni în aceeaşi localitate Giurăvăşti, cu aceeaşi suprafaţă desfăşurată de 284 metri pătraţi, pe un teren cu aceeaşi suprafaţă de 1.012 metri pătraţi. Până şi simţul umorului este la fel de special ca în cazul Mădălinei Hristu, ţinând cont de faptul că pensiunea pe care acesta vrea s-o edifice se va numi "Pescarul scamator".

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614