REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Protest de amploare al taximetriștilor din Constanța, împotriva UBER

Protest de amploare al taximetriștilor din Constanța, împotriva UBER

Replica API 5 decembrie 2017 | 01:15 418

Taximetriștii din Constanța, alături de colegii din întreaga țară, se pregătesc de un amplu protest. Aceștia urmează să iasă în stradă miercuri, 13 decembrie a.c., într-o acțiune prin care doresc să atragă atenția autorităților locale și centrale asupra practicilor ilegale ale sistemelor de aplicații online ce oferă servicii de taximetrie, de genul Uber sau Taxify.

La Constanța urmează să participe la miting în jur de 500 de taximetriști, care se vor strânge în fața Instituției Prefectului Constanța.

„Vom solicita autorităților intrarea în legalitate a celor care oferă servicii de taximetrie. Aceste aplicații pe telefon nu au dispecerat, taxiuri sau șoferi autorizați și nici nu plătesc dări către stat. Am atras atenția asupra acestor aspecte în mod repetat”, ne-a precizat Lică Neagu, președintele Camerei Taximetriștilor Constanța.

De altfel, de curând, Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (C.O.T.A.R.) a cerut autorităţilor române să demareze o anchetă pentru a stabili modul în care au intrat pe piaţa din România firme precum Uber, Bla Bla Car, Taxify etc.

Ieri, Gabriela Firea, primarul Bucureștiului, a anunțat că va interzice serviciile Uber și altele asemănătoare în municipiu, decizie luată după întâlnirea cu reprezentanții taximetriștilor.

„Vom promova în următoarea ședință a Consiliului General al Municipiului București un nou proiect de hotărâre ce va stabili norme și reguli clare pentru toți cei care practică taximetria în Capitală, astfel încât, atât bucureștenii, cât și turiștii, să poată folosi acest serviciu cu încredere, și în deplină siguranță, beneficiind de aceeași calitate a transportului în regim de taxi ca în marile capitale europene. Concret, prin noul regulament vor fi interzise toate formele de practicare a taximetriei care nu se încadrează în prevederile Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, precum și în cele ale HCGMB 78/2008 și ale Codului Fiscal. Toți cei care practică activitatea de taxi în Capitală vor fi obligați să respecte acest regulament. Îi anunț pe toți cei care practică taximetria că ne vom asigura, prin departamentele de resort, că acest regulament va fi respectat în integralitate”, a declarat Gabriela Firea, potrivit unui comunicat de presă al PMB, în urma unei întâlniri cu reprezentanții Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O..T.A.R.), pentru a analiză probleme cu care se confruntă operatorii de taxi din Capitală.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
fost tractorist
1
1
Cica taximetristii sunt tigani.Pai daca scadem Chiliei,Grivitei,Medeea,Palas,Bratianu,Anadolchioi,Palazu cati romani mai sunt?A da fostii docheri aciuati pe aici de pe timpul lui Ceao.Si denumirea tarii de unde vine ,nu cumva de la rrom.Daca la C-ta e rau emigrati inapoi la Vaslui mai un viol in grup,mai un topor in tigva simtiti si voi ca traiti!
3
2
nu mai puneti ,Maimuta la clientii, cat ne mai furati..Scoatetii Maimutele de la ceasuri care dau impulsuri si modifica Tariful...Cand comanzi un Taxi trebuie sa intrebi cat Costa cu tot cu Maimuta..Maimute pentru Maimutoi...Rusine...
4
1
Bai NEAGULE , buhaitule, mai du-te in pula noastra cu tiganii tai !
6
3
UBER foloseste doar maisini vechi de pana in 5 ani dotate cu minimum 6 airbag-uri, aer conditionat si fara fumat in masina. Asa ca, mars la cacat in continuare pt mancatorii de cacat de mai jos ! Si cum zice colegul de mai jos, sugeti pula taximetristi !
4
3
SUGETI POULA!
3
2
tariful de taxi in Constanta s-a majorat nesimtit de mult pentru un oras sarac si fara perspective, Primaria Constanta a distrus sistematizat orice speranta de viitor prin cercurile mafiote flamande dupa castigul imobiliar lasand in spate betoane si termopane construite in batjocura, rusine noua ca permitem sa fim cetateni second hand
12
1
Prosti mai sunteti . Pai ce credeti ma ca daca vine Uber vine cu alti soferi tot astia ca altii nu sunt vor migra la uber . Pe uber nu intereseaza cum arata soferul sa se invarta roata sa vina banii la fel ca la patronii de taxi . Va amagiti degeaba. Iar daca va interesati mai bine la uber poti face taximetrie si cu o masina din 2005 iar la un taxi normal masina daca nu ma insel corectati-ma daca gresesc, trebuie sa aiba maxim 7 . Iar diferenta aia de pret pe care o vedeti voi este ca Uberul nu plateste taxe . Offshore company si dupaia iesiti in strada ca nu sunt bani de scoli spitale etc .
4
3
E timpul unei schimbari .Inevitabil UBER va sosi si in Constanta.Taxiurile arata oribil angajatii semianalfabeti .Preturi de japca.
13
4
Sa vina uber
13
4
nu ar strica sa vina UBER si TAXIFY in Constanta! Un pic de concurenta produce evolutie! Circulatia cu taxi in CT. lasa mult de dorit, serviciile sunt de proasta calitate, masini cu defectiuni, murdare, soferi nepoliticosi care te inseala etc
13
3
Nu toti taximetristii sunt teribili , sunt si oameni cinstiti si ok , dar e adevarat ca majoritatea iti fac tarifu din ochi mai ales cand pleci de la un local de prin mamaia. Vremurile sunt altele Uber functioneaza peste tot in lume si functioneaza bine , numai la noi se iese in strada ca nu-i ok , vremurile s au schimbat dragi taximetristi va adaptati cu oferte si servicii mai ok sau dispareti!
16
2
Ca cu atata tranzactioneaza gunoaiele astea intre ei o licenta... Speram sa vina Uber sa- si bage in cur licentele si dupa aia sa i le unga pe fata, pe tarfa de Lica
14
1
Nu stiu cum sunt UBER, dar nu cred ca sunt in urma taximetristilor. E momentul unei schimbari.
10
1
Faceti un dus ma jegosilor, curat in masini ca pute de mori si apoi iesiti in strada cu tiganul semianalfabet Lica Neagu.
20
1
Am fost in urma cu doua luni la Lisabona si am circulat numai cu Uber. Este ff ieftin, 4-5 km te costa 2 euro, masini bine ingrijite, de la accesarea aplicatiei nu astepti mai mult de 3 min. Pt trei persoane a fost mult mai ieftin cu Uber decat cu transportul in comun. Sa vina Uber si la C-ta.
16
1
VREM UBER IN CONSTANTA
24
2
daca ar implementa taximetrele din romania stelute ar trebui sa inventeze stelute negative la cat de proaste sunt serviciile oferite. Oameni care se uita la tine si zic ca nu au chef de cursa ca e prea aproape sau in alta parte a orasului decat merg ei, maimuta la taxator, mirosuri in taxiu etc etc.
23
2
Bai bulangiilor nefericiti ce sunteti,marlanii societatii drixurile alea care au fost masini odata si putoarea din ele este datorita gunoaoelor ca voi!
5
16
SA IESIM PTR UBER SI NOI! NE-AM SATURAT DE MIZERIILE VOASTRE IMPUTITE SI VECHI CE SE CHEAMA TAXI SI DE DUHOAREA DIN ELE. UBER PTR CONSTANTA!!
30
3
Doctor Manivela NEAGU , sa lase ciocu mai mic , sa ne scuteasca cu boratii lui cu masinile infecte !
28
3
Profesor Neagu doreste sa-si consolideze pozitia si sa apere interesul nesimtitilor de aceeasi teapa ca si el! Toate taxiurile din Romania sunt jalnice si conduse de hoti notorii! Degeaba se agita tiganul asta ca Uber-ul ofera servicii civilizate in toata lumea asta! Gata cu exclusivitatea ciorilor!
24
2
In constanta chiar e nevoie de aceste servicii. Serviciul de taxi traditional se prezinta foarte rau. Preturile sunt prea mari si serviciile slabe. Parcul auto e extrem de vechi. Masinile sunt utilizate la maximum si multe dintre ele nu prezinta siguranta. Taximetristii corecti sunt o raritate. Nivelul taximetristilor e extrem de redus, multi avand dosar penal.
30
3
in jur de 500 de ciori se vor aduna la prefectura Cta ....
36
2
sa vina uber si taxify si la constanta , numai cazane si jeguri de oameni pe taximetrele constantene. fac orice ca sa te fure iar masinile sunt niste rapandule
41
1
Toti hotii si tiganii ,se fac taximetristi. Futu-va-n gura de spurcati cu dricurile voastre pe roti!
49
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102