REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

PROTEST în Capitală. Bilanţ fără precedent la astfel de manifestări: 440 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale

PROTEST în Capitală. Bilanţ fără precedent la astfel de manifestări: 440 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale

Replica API 11 august 2018 | 00:00 413

Imagini incredibile din Capitală! Zeci de mii de oameni au protestat împotriva Guvernului (circa 100 de mii, conform anumitor televiziuni). În ciuda scandărilor paşnice, situaţia a început să degenereze în momentul în care jandarmii au început să folosească gazele lacrimogene şi tunurile de apă. În paralel, un grup de persoane s-a manifestat violent, luându-se la bătaie cu jandarmii. La spital au ajuns nu doar protestatari, ci şi jandarmi.

”440 de intervenţii pentru acordare asistenţă medicală la faţa locului (24 jandarmi), în urma cărora 65 de persoane au fost transportate la spital (9 jandarmi)”, a precizat, vineri noapte, ISU.

În Piaţa Victoriei au fost prezente 17 ambulanţe SMURD de prim ajutor, 13 ambulanţe pentru multiple victime, toate deservite de medici, 3 motociclete SMURD, o maşină de suport logistic medical, 13 maşini de pompieri, un centru de comandă şi coordonare, 56 de paramedici pentru preluarea răniţilor.

Un incident incredibil a avut loc în momentul violenţelor: au fost furate două pistoale ale jandarmilor! Jandarmeria Capitalei precizează că structurile Ministerul Afacerilor Interne s-au mobilizat pentru a identifica persoanele care au furat armele jandarmilor loviți de mai mulți protestatari, la mitingul din Piața Victoriei.

De precizat că peste 90% din cei prezenţi la protest au fost paşnici, mulţi dintre ei declarând că vor reveni în Piaţa Victoriei.

Citeşte şi:

https://www.replicaonline.ro/proteste-in-capitala-si-in-marile-orase-ale-tarii-intre-care-si-constanta-364039/

https://www.replicaonline.ro/iohannis-condamn-ferm-interventia-brutala-a-jandarmeriei-364046/

https://www.replicaonline.ro/presa-internationala-despre-violentele-din-piata-victoriei-cum-relateaza-protestul-364054/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
PSD, muie PSD !!! Ultima solutie, inca o Revolutie !!!!
9
4
Bravo Carmen, daca ma scapi de proteste te ung din nou amanta oficiala, si-asa umbli cu emblema de la catarama mea in frunte.
8
2
Cine este asta care incita la violenta? Cu cit s-a platit participarea? Mai scoatem si noi un ban. N-am inteles .astia solicita mu.. de la psd?Sa le-o dea ,domne,de ce trebuie cu forta?
4
4
Este suficient sa iasa astazi pe strazi acelasi numar de oameni ca aseara. De data asta sa fie odihniti, pregatiti cu masti, ochelari, si arme sa se apere de lovituri. Maine mai vedem ce se intampla.
9
6
Jos Guvernul penalilor, hotilor si mincinosilor! Jos dictatura lui Dragnea! Plecati cat nu-i prea tarziu! Ati dezamagit poporul cu arogantele si minciunile voastre, CIUMATILOR! Rusine jandarmilor: Jucati cum va canta Dragnea !!?? ... V-a marit salariile... ?? Puneti gazele si tunurile de apa ... PE CINE ??!! Rusine sa va fie !!
11
9
Azi te-am aparat dar cu proxima diaspora daca nu rezolvi cu 57,59 te predam pe tine,Olguta,Solomon manifestantilor,nu am de ce sa-mi risc viata pe bani putini.
2
7
Cred ca ,Livache,daca nu a fugit deja in Israel sau Brazilia ,sigur se ocupa de bagaje la ora asta.Ciuma rosie sigur nu va prinde nici macar pardesiul de toamna!
10
11
Nu o sa se schimbe nimic fraierica ca romanii sunt lasi si supusi mie asa ca nu mieee frica baaaa de nimeni eu sunt KING!
3
13

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218