REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Protest inedit în Polonia: Manifestații împotriva deportării migranţilor, inclusiv a copiilor

Protest inedit în Polonia: Manifestații împotriva deportării migranţilor, inclusiv a copiilor

Replica API 24 octombrie 2021 | 00:00 414

Scandând "ruşine" şi "nimeni nu este ilegal", aproximativ o sută de mame poloneze au manifestat sâmbătă în apropierea graniţei cu Belarusul pentru a protesta împotriva deportării migranţilor, inclusiv a copiilor, care încearcă să intre în UE, transmite AFP.

"Nu putem sta cu mâinile încrucişate atunci când copiii petrec săptămâni întregi în pădurile reci, umede şi întunecate de pe teritoriul polonez, fără apă sau hrană şi fără adăpost", a denunţat organizatoarea evenimentului pe Facebook, conform stiripesurse.ro

Mii de migranţi, majoritatea provenind din Orientul Mijlociu, au încercat să treacă graniţa din luna august. UE suspectează că acest flux migratoriu a fost încurajat de autorităţile belaruse ca răspuns la sancţiunile UE impuse regimului de la Minsk, scrie agerpres.ro.

Polonia a mobilizat mii de soldaţi la graniţă, a construit un zid de sârmă ghimpată şi a declarat stare de urgenţă timp de trei luni în zona de frontieră, unde jurnaliştilor şi organizaţiilor umanitare le este interzis accesul.

Protestatarele, care afişau pancarte pe care se putea citi "Graniţa morţii" sau "Temeţi-vă de Dumnezeu, nu de refugiaţi", au cerut guvernului să ridice interdicţia pentru ca migranţii să poată primi ajutor umanitar.

A fost, de asemenea, acuzată poliţia de frontieră pentru că îi obligă pe migranţi să facă cale întoarsă.

"Suntem mişcaţi de de aceşti oameni din pădure", a spus Sylwia Chorazy, una din manifestantele de la punctul de trecere a frontierei Michalowo din estul ţării. Fiul meu m-a întrebat în această dimineaţă: Mamă, dacă ar trebui să petrecem şi noi noaptea în pădure? Este foarte trist", a declarat ea pentru AFP.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218