REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Protest la Oil Terminal, pentru prima de Paşte - vezi galerie foto

Protest la Oil Terminal, pentru prima de Paşte - vezi galerie foto

Replica API 10 aprilie 2014 | 00:00 138

Zeci de angajaţi ai Oil Terminal Constanţa s-au mobilizat joi pentru o acţiune de protest, împotriva conducerii societăţii. Acuzaţiile sunt dintre cele mai grave, potrivit preşedintelui sindicatului, Nicu Androne, directorul societăţii, Viorel-Sorin Ciutureanu obstrucţionează semnarea noilor contracte colective de muncă şi întârzie alocarea primelor de 8 martie şi de Paşte: ". Am fost de acord cu încheierea unor acte adiţionale, cu toate drepturile negociate de sindicat şi conducerea societăţii. În momentul de faţă, avem în luna martie o primă de 8 martie o primă acordată salariaţilor şi, cu ocazia sărbătorilor de Paşte, avem în acele acte adiţionale semnate un ajutor. Am avut două runde de întâlniri cu conducerea. Prima de 8 martie pentru salariate nu a fost acordată, era o sumă de 375 de lei brut. Luni, am avut o ultimă întâlnire cu conducerea, am solicitat acordarea primei de Paşte, conform actelor adiţionale, în sumă brută de 1.000 de lei. În acele acte adiţionale, sindicatul nu este parte, ci sunt semnate de salariaţi şi conducere", a declarat Androne.

De partea cealaltă, Ciutureanu se apără şi susţine că, în calitate de director general, nu poate lua decizii în locul Consiliului de Administraţie şi societatea aşteaptă aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli, pentru a-şi onora promisiunile din cadrul negocierilor: "Noi, avem un proiect de BVC aprobat de CA, care este însă la ministerele de resort, respectiv Ministerul Economiei, prin departamentul de Energie de care aparţinem, Ministerul Muncii şi de Finanţe. De regulă, în fiecare an, pe la finele lui aprilie, avem şi BVC aprobat. Tot atunci, va fi semnat şi noul CCM", a menţionat Ciutureanu.

M.F.V.

Vom reveni cu amănunte!

Vezi şi:

LINK

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367