REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.7° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.7° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Protest la RADET! S-au făcut disponibilizări masive şi nu se mai plătesc sporuri

Protest la RADET! S-au făcut disponibilizări masive şi nu se mai plătesc sporuri

Replica API 26 aprilie 2016 | 00:15 466

Sindicaliştii versus directorul general

Sindicaliştii versus directorul general

Angajaţii RADET Constanţa susţin că nu mai suportă abuzurile. Oamenii sunt nemulţumiţi de modul de calcul al sporurilor, deoarece nu s-a făcut conform contractului colectiv de muncă. S-a ignorat faptul că acest spor se calculează la salariul de bază, nu la numărul de ore lucrate! În cursul zilei de luni, 25 aprilie, a.c., în jurul orelor 17:00, reprezentanţii sindicatului Energo RADET au organizat un protest în faţa sediului RADET.

La protest au luat parte 35 de persoane, din 144 câte sunt membre ale sindicatului. Liderul de sindicat, Petrică Mădulărescu spune că celelalte persoane nu sunt prezente pentru că au fost ameninţate cu concedierea. Aceştia mai susţin că, din data de 14 aprilie, 137 de puncte termice nu mai sunt supravegheate, deoarece s-au făcut restructurări.

Tot în data de 14, sindicaliştii au înaintat şi o petiţie în atenţia directorului, în care semnalau, conform lui Marius Becu, că s-au redus numărul de posturi, iar angajaţii rămaşi au trecut la programul de opt ore. „Pentru că au tăiat din personal, cele 137 de puncte termice au rămas nesupravegheate noaptea. Nemulţumirea noastră provine şi din faptul că nu mai avem ore de noapte şi nu ne mai ajung banii. Am pierdut undeva la 300-350 de lei pe luna. Avem nevoie de bani” susţine Marius Becu, un operator din cadrul RADET.

Sindicaliștii de la Energo RADET spun că sunt ignorați sistematic de actuala conducere și nu află din timp ce decizii se iau la vârful Regiei. Acest lucru îl afirmă şi Cristian Mihăilă care susţine: „Am trecut la programul de opt ore fără o hârtie comunicată care să arate că din data de 14 aprilie vom trece la opt ore. Maieştri de sector ne-au spus că suntem toţi la opt ore. Atât, nimic mai mult. Lucrând două zile cu una liberă, noi operatorii prindeam şi câte 16-18 ore.”

Directorul RADET a venit în mijlocul protestatarilor, declarând că: „Vrem să menţinem salariaţii de faţă. Astăzi RADET mai are 470 de angajaţi dintr-un număr de 1.500 de angajaţi câţi erau când am venit eu. Astea au fost restructurările. Unitatea nu are de unde sa mai acorde sporuri. Este o situaţie economică dificilă la RADET. Nu sunt adeptul restructurarilor de personal dar nu am ce sa fac. În contextul în care vânzările au scăzut nu ne mai permitem să ţinem ture de 12 ore” a declarat Liviu Popa, directorul RADET Constanţa. Protestatarii au spus că după Paști membrii de sindicat vor face demersurile necesare pentru a organiza mai multe proteste.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614