REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.3° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Protest pe scările Judecătoriei. Şi magistraţii constănţeni sunt nemulțumiți de legile justiției

Protest pe scările Judecătoriei. Şi magistraţii constănţeni sunt nemulțumiți de legile justiției

Replica API 18 decembrie 2017 | 20:11 797

Magistraţii constănţeni au oprit activitatea, în cursul dimineţii, timp de jumătate de oră, în semn de protest faţă de noile modificări ale legilor justiţiei. Aproximativ 50 de magistraţi au ieşit din sălile de judecată şi au ieşit pe scările Judecătoriei Constanţa, într-o acţiune de protest paşnică, fără a scanda şi fără mesaje verbale. De precizat că activitatea instanţelor nu a fost perturbată de această acţiune, întrucât a fost asigurată de o treime din personal, potrivit legislaţiei în vigoare.

”Judecătorii acestei instanţe înţeleg să-şi manifeste dezacordul faţă de modul în care au fost adoptate, în Camera Deputaţilor, legi care ne privesc, legi importante, e vorba despre maniera în care s-au făcut aceste modificări. Nu s-a ţinut cont nici de avizul negativ dat de CSM, cu toate că este vorba despre legi foarte importante, cu multă substanţă. Un exemplu ar fi înfiinţarea unor structuri specialiyate pentru cercetarea noastră (a magistraţilor - n.r.), răspunderea materială care oricum exista şi nu e nici o problemă, e firesc să existe, dar imperativ se pune, în acest fel, presiune asupra noastră. Acum (în timpul protestului - n.r.) totul se desfăşoară normal, avem colegi în acest moment în sălile de judecată”, a declarat judecătorul Anastasia Marius, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Constanţa.

Trei legi, în 150 de pagini, de studiat în 2 zile?!?

După cum precizam, pe lângă judecătorii care au protestat, luni, în faţa Judecătoriei Constanţa, s-au aflat şi procurori ai parchetelor constănţene, inclusiv de la DNA.

„Nemulţumirile noastre sunt cu referire la modificarea celor 3 ale justiţiei, pe deoparte, la modul de adoptare, fără o prealabilă analiyă, fără o consultare a corpului judecătorilor şi procurorilor, iar pe de altă parte, suntem nemulţumiţi de conţinutul acestor modificări, respectiv cu privire la propunerea de modificare a codurilor penale care, practic, amputeayă cele două legi fundamentale. Nu numai că îngreuneayă lupta anticorupţie, dar şi împotriva întregii criminalităţi. Vor fi modificări care vor afecta nu numai activitatea DNA-ului sau a DIICOT-ului, ci şi a parchetelor de pe lângă instanţele de judecată. (...) Pe noi nu ne-a consultat nimeni cu privire la aceste modificări, doar cu privire la propunerea de modificare a legilor justiţiei, în 2 zile. CSM-ul ne-a trimis o solicitare, ca urmare a solicitării venită de partea Parlamentului, este vorba despre 3 legi care, în total înseamnă în jur de 150 de pagini, iar noi trebuia să dăm avizul pe fiecare articol în parte, în 2 zile”, a declarat, la rndul său, procurorul Viorel Gabriel Teliceanu, prim+procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.

Acţiunea de protest a început la ora 10:30 şi a durat fix 30 de minute. La ora 11:00, magistraţii au intrat în sălile de judecată şi şi-au reluat activitatea.

D.A.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Astia sunt adevaratii mafioti.Daca ar fi bagat la puscarie ,de la inceput,politicienii corupti,azi ar fi fost o Romanie mai buna,prospera.Huuuuu...nenorociti fripturisti
1
0
doar scursurile astea umane veneau ca martori mincinosi! huooo! moarte tiganilor, la crematoriu cu ei si cu copiii lor !!!
2
1
Anca alexandrescu e pesedizda stramba care face muyie cu dinti
2
6
Asta-i protest? Poftiti in strada si strigati, poate va maresc salariile babane. Dati cu pietre ca ce faceti voi e ridicol, a la Vasilica Danilet !
11
2
Cu voi s-a furat tara asta, gunoaielor ! Acum iesiti ca n-o sa mai puteti sa luati spagi pe dosare. Voi nu sunteti judecatori ci o adunatura de sarlatani, admisi pe bani, rubedenii sau favoruri sexuale. Ne era Deliorga acuzat acum cativa ani ca lua bani la examenele de intrare in magistratura ? E colegul vostru acum
20
0
postacii pesede platiti de anca alexandrescu au iesit la mincat kkt
8
19
De hoti si spagari.nu vreti sa raspundeti pt prostia voastra.
21
3
sa inteleg faptul ca locuitorii Constantei au ramas ancorati la mazare, asteapta continuu pomeni iar PSD, in conceptia lor , li se potrivesc - MANUSA- Acetia sunt vitantii si sustinatorii ciumei rosii care nu inteleg, nici in ceasul al doisprezecelea, ca totul este facut ptr a scapa un penal de la puscarie. Fac o mare , imensa chiar, eoare aceea de a compara parlamentul roman-- comous numai din hoti, borfasi, excroci- si aici ma refer strict la ciuma rosie care nu pot fi numiti oameni, darami-te parlamentari. Bravo tineri, aparati tara de acesti nemernici care, mai devreme sau mai tarziu, tot
9
16
Toti infractorii comenteaza mai jos. Mai baieti ma, mergeti la munca si lasati furaciunile. Ca oamenii corecti cu au probleme cu justitia.
4
26
Psd a facut jaf mai bine conducea regele mihai tara din 89 eram mai bine
10
15
Sa nu mai fim noi la boootooane?. Suntem distrusi nu mai putem lua spagile de la smecheri si sa mai bagam sclavii in puscarii .
21
3
Au iesit si ei in grup, la o tigara, ca tot nu au voie sa fumeze in interior...
21
4
O poza cu cinstitii justitiei constantene. Imi vine sa vars. Imaculatii. Nu le convine, normal, ca nu o sa mai poata sa-si faca jocurile. Sunt f multi procurori si judecatori corupti. Dar de ei nu se atinge nimeni
28
4
nu mai vrem denuntatori gratis fara probe
25
7
Foarte bine ca se modifica legile justitiei. Voi nu aveti voie sa protestati in schimb trebuie sa respectati legile pe care PARLAMENTUL le voteaza. Voi aplicati legea si trebuie sa ajungeti sa si raspundeti daca faceti infractiuni mai judecatorilor si procurorilor. nu vrem condusi de americani
33
12
Eu v.as da si un examen si pun pariu ca nu ramaneti nici 30% pentru ca nu sunteti pregatiti.la cati bani incasati ziceti sarumana
37
6
cine puteau sa faca galagie numai pot sa mearga c-oinregistrare sa santajeze pe unul sipe altul sa le ceara spaga si numai pot sa deschida proces c-oinregistrare trebuie sa munceascasa faca un dosar credibil nu c-o inregistrare si-un martor gata dosarul acum cand trebuie sa prezinte probe adevarate nu sunt bune legile
37
7
justitie la comanda celor?????
22
2
Vrem legea raspunderii magistratilor, si procurorul sa fie egalul avocatului, nu el e bara bara cu judecatorul.Sa raspundeti pentru ce faceti asa cum fiecare dintre noi raspundem
47
6
Da sa gresiti voi si sa platim noi pentru greselile voastre e ok nu, va convine?
45
8
In ce tara din lumea democratica magistratii fac politica? Magistratii trebuie sa aplice legea asa cum este facuta de catre Parlament, fara comentarii!! Daca legea facuta de Parlament nu este buna, exista Curtea Constitutionala care intervine! Asta inseamna separare puterilor intr-un stat de drept. Majoritatea parlamentara, conform regulamentelor si Constitutiei face legi pe care le aplica magistratii. Singura chestie care ii deranjeaza este de fapt raspunderea acestora fata de deciziile gresite, care afecteaza libertatea cetateanului!!!
42
12
Foarte bine ca se modifica legile justitiei. Voi nu aveti voie sa protestati in schimb trebuie sa respectati legile pe care PARLAMENTUL le voteaza. Voi aplicati legea si trebuie sa ajungeti sa si raspundeti daca faceti infractiuni mai judecatorilor si procurorilor.
41
16
In imagini se vad doar tineri,adica cei care nu sant inca murdariti de coruptie,cei care vor sa faca justitie.Batranii din justitie vor coruptie ptr ca coruptia sa facut cu sprijinul lor.Acesti batrani nu inteleg un lucrusimplu si anume ca banii obtinuti de ei nu aduc fericire copiilor lor deoarece acestia traiesc tot cu saracii.
27
12
Sunt binevenite legile justitiei modificare.
42
17
nu mai vrem denuntatori gratis fara probe ,bravo psd legile sa fi ca inainte probe adevarate nu video falsificate ,ati bagat oameni nevinovati traderi de cereale ,numai pe baza de ascultare de telefon ,rusine sa va fie sunteti slugile americanilor se vede clar!
41
24

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614