REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
21.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

PROTEST. Profesorii, părinţii şi elevii Şcolii „Gala Galaction” Mangalia ies în stradă. Iată care este motivul!

PROTEST. Profesorii, părinţii şi elevii Şcolii „Gala Galaction” Mangalia ies în stradă. Iată care este motivul!

Replica API 4 iunie 2018 | 00:00 345

Profesorii, părinţii şi elevii de la Şcoala Gimnazială nr. 5 „Gala Galaction” din Mangalia vor ieşi, sâmbătă, 9 iunie a.c., într-un „Protest pentru Educaţie”, după cum au anunţat reprezentanţii unităţii de învăţământ şi ai asociaţiei de părinţi. Aceştia protestează sub sloganul „Vreau o şcoală”, din dorinţa de a atrage atenţia autorităţilor locale să păstreze ca prioritară găsirea unei soluţii pentru ca elevii şcolii să aibă suficient spaţiu în care să înveţe, după ce una dintre clădirile în care îşi desfăşoară unitatea de învăţământ activitatea a fost retrocedată.

„Şcoala Gimnazială „Gala Galaction” din Mangalia organizează, sâmbătă, 9 iunie a.c., începând cu orele 13,00, un PROTEST PENTRU EDUCAŢIE! Elevii şcolii, însoţiţi de părinţi şi de cadrele didactice coordonatoare vor protesta pe traseul Şos. Constanţei, nr. 27 (din faţa şcolii cu clasele primare), până în faţa Primăriei municipiului Mangalia. Sub sloganul ”VREAU O ȘCOALĂ!”, galactienii își arată nemulțumirea față de retrocedarea clădirii școlii gimnaziale din zona Geamie, așteptând din partea Consiliului local și a Primarului, găsirea unor soluții potrivite pentru desfășurarea optimă a procesului instructiv-educativ.

Nemulțumirea a fost generată și de faptul că cea mai solicitată școală din oraș, așa cum reiese din cifrele la înscrieri din fiecare an, funcționează de 32 de ani în două localuri, cu ciclul primar în două schimburi, spațiile clădirilor fiind vechi, mici, improprii, cu grupuri sanitare plasate în afara clădirilor.

Construirea unei școli noi ar trebui să fie un imperativ pentru copiii Mangaliei, așa cum susține corpul profesoral și cum susțin părinții și elevii Școlii ”Gala Galaction”, se arată în comunicatul de presă semnat de directorul şcolii, prof. Adriana Popescu.

Şcoala Gimnazială nr. 5 „Gala Galaction” este una dintre cele mai vechi instituţii de învăţământ din Mangalia. O şcoală cu tradiţie şi apreciată, după cum spun atât reprezentanţii unităţii, dar şi localnicii, având an de an numeroase solicitări de înscriere. Şcoala îşi desfăşoară activitatea în două sedii, unul din zona Geamie şi unul pe Şos. Constanţei. Dar, o clădire din cadrul sediului din zona Geamie a fost retrocedată, astfel că, în scurt timp, copiii care învăţau în imobilul respectiv vor trebui mutaţi.

Problema a ajuns şi în atenţia administraţiei locale, primarul Cristian Radu purtând deja discuţii cu conducerea şcolii, dar şi cu părinţii, în vederea găsirii unei soluţii.

„Primarul Cristian Radu s-a arătat deschis la găsirea unei soluţii, mai ales că de 30 de ani niciunul dintre primari nu s-a arătat interesat de rezolvarea problemelor locative ale unităţii de învăţământ”, a afirmat prof. Adriana Popescu. Protestul, care va fi unul paşnic, non-verbal, fără scandare de lozinci, se doreşte a fi o atragere a atenţiei că necesităţile Şcolii „Gala Galaction” trebuie să fie prioritare pentru administraţia locală.

Se impune menţionat că, în prezent, administraţia locală a propus soluţia extinderii sediului din Şos. Constanţei, astfel încât clasele care învaţă în sediul din zona Geamiei să poată fi mutaţi alături de colegii lor. Soluţia este agreată inclusiv de reprezentanţii unităţii de învăţământ, în prezent căutându-se sursa de finanţare, intenţia autorităţii locale fiind să acceseze fonduri europene pentru respectiva lucrare.

F.B.

Citeşte şi:

https://www.replicaonline.ro/o-cladire-insalubra-din-mangalia-va-fi-demolata-ce-se-intampla-cu-scoala-nr-5-355928/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ai fumat, stevie ? Fosta cladire in care functiona Biblioteca Municipala, acum o aripa a unei sectii de la Scoala Gala a fost revendicata si, onorata instanta a dat castig de cauza reclamantului. Deci, daca tu visezi numai terenuri si ti-e frica sa nu se pricopsesca vreunul mai mult decat tine,este fix problema ta. Si aia cu porcii , la fel. Conspirationist e mult prea pretentios, esti doar prost.....informat. Hai, pa
3
0
Retrocedata cui? Cine are tupeul sa ceara si cine are prostia sa cedeze acea scoala? Si fie vorba doar de teren? Cui a apartinut terenul? Nu de alta,dar daca scazi valoarea costurilor de intretinere a cladirii, ,,cladirilor'' ,atunci ,,mostenitorul '' nu ar trebui sa aiba pretentii sa fie posesorul lor azi,in conditiile de azi. Cine e porcul, care pretinde zona de influenta in Mangalia? Care sunt clanurile interlope si cine sprijina acele clanuri ca Mangalaia sa fie continu sufocata de nemernici imputiti sufleteste si trupeste? Bine atunci,dati porcilor liceul. Va vom pune eticheta de porci !
0
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102