REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.3° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

PROTEST spontan la Petromidia! Angajaţii cer salarii mai mari

PROTEST spontan la Petromidia! Angajaţii cer salarii mai mari

Replica API 24 iunie 2016 | 00:02 429

În timp ce angajatorii se luptă cu sechestrul instituit de DIICOT,

În timp ce angajatorii se luptă cu sechestrul instituit de DIICOT,

Sute de angajaţi ai Rafinăriei Petromidia au făcut, în dimineaţa de joi, 23 iunie, o grevă spontană. Aceştia au cerut salarii mai mari, nemulţumiţi fiind de cele trei procente acordate de către angajatori. Ulterior, KMG International, acţionarul majoritar al Rompetrol Rafinare, companie ce operează rafinăria Petromidia, a precizat că este deschis dialogului cu sindicatele pentru a găsi soluţiile potrivite în ceea ce priveşte negocierile Contractului Colectiv de Muncă, adaptate condiţiilor economice actuale şi contextului cu care se confruntă compania în prezent.

„Grupul se confruntă cu o decizie nedreaptă şi nejustificată luată recent de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), de a menţine sechestrul instituit de DIICOT în luna mai 2016. Înţelegem pe deplin că această măsură este înţeleasă ca fiind o ameninţare pentru siguranţa locurilor de muncă în viitor şi suntem de acord întru totul cu iniţiativele Sindicatelor şi ale angajaţilor de protejare a intereselor lor. Aşa cum am menţionat, KMG International va folosi toate căile legale pentru protejarea investiţiilor, a activităţilor şi operaţiunilor curente, dar şi a celor peste 5.000 de angajaţi din România. KMG International şi-a dovedit disponibilitatea de a analiza solicitările sindicatelor, în contextul activităţilor extinse desfăşurate de Grup în România - aprovizionare, distribuţie, servicii suport, vânzări etc. Grupul asigură publicul şi partenerii de afaceri că operaţiunile rafinăriei se desfăşoară în mod normal, în condiţii de siguranţă şi că protestele spontane nu au pus în pericol operaţiunile de producţie. Dar în acelaşi timp, KMG International consideră că este necesar să sublinieze faptul că decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie ar putea afecta pe termen mediu şi lung planurile de dezvoltare şi investiţii ale Grupului în România. Precizăm că planul investiţional al Grupului are numeroase beneficii pentru economia locală asigurând locuri de muncă, contribuţii la bugetul de stat şi beneficii pentru parteneri şi furnizori”, potrivit unui comunicat de presă. De asemenea, KMG International a precizat că venitul total al angajaţilor a crescut cu 78% în ultimii 3 ani (2016 comparativ cu 2013). Venitul mediu anual a crescut cu 14% în 2014, faţă de anul anterior, cu 13% în 2015 şi cu 38% în 2016. Această apreciere include creşterile salariale, bonusurile acordate angajaţilor de Crăciun, prime de vacanţă şi bonusurile pentru performanţă, fiind adăugate şi alte beneficii, acordate conform ofertelor pachetelor salariale agreate cu angajaţii.

"În timp ce industria de petrol și gaze se confruntă cu influențele negative ale evoluțiilor economice iar companiile parcurg o perioadă dificilă, KMG International oferă în mod sustenabil siguranța locurilor de muncă, fiind un investitor de încredere pentru economia românească și totodată un angajator de încredere. Salariile plătite de KMG International celor peste 5.000 de angajaţi din România depășesc nivelul celor plătite în industria de petrol și gaze cu 4% și se situează peste piața lucrătorilor cu 25%. Mai mult, compania este dispusă să acorde, în afară de bonusurile pentru performanță deja plătite, creșteri salariale începând din octombrie 2016, negocierile dintre companie și sindicate vizând o înțelegere privind cuantumul acestora. Grupul se angajează să respecte în continuare legile în vigoare cu privire la ocuparea forței de muncă, în paralel cu menținerea unui mediu de lucru sigur și eficient, favorabil tuturor angajaților. Angajații nostri ne oferă avantajul competitiv prin energia lor și prin implicarea în operațiunile zilnice. Este esențial să îi recompensăm în mod competitiv și să investim în dezvoltarea lor personală și profesională, pentru a ne menține conectați la schimbările care au loc la nivel global. KMG International promovează și crede în respectul reciproc și își păstrează angajamentele la cele mai înalte standarde de conduită etică, definite prin onestitate și corectitudine în toate aspectele muncii", se mai arată în comunicat.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bonusul de performanta pe 2020,2021, 2022 unde este? Ca la noi nu a ajuns.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614