REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

PROTEST SPONTAN la Spitalul Județean Constanța. Anesteziștii au intrat, astăzi, doar la operațiile urgente!

PROTEST SPONTAN la Spitalul Județean Constanța. Anesteziștii au intrat, astăzi, doar la operațiile urgente!

Replica API 27 martie 2018 | 15:44 725

Medicilor de la Anestezie Terapie Intensivă din Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța le-a ajuns cuțitul la os! Luni dimineață au decis să facă un protest spontan, indignați de faptul că guvernanții nu iau în seamă solicitările lor – asemenea colegilor din întreaga țară, săptămâna trecută, medicii constănțeni au transmis o adresă prin care au cerut eliminarea Anexei 10, prin care le sunt tăiate sporurile! – ba mai mult, au aflat că își vor primi salariile, pentru luna martie a.c., abia după data de 25 aprilie a.c., pentru că nici până la această oră, contabilii spitalului, asemenea colegilor din alte spitale, nu știu exact cum trebuie să calculeze remunerațiile salariale ale cadrelor medicale pentru luna martie a.c..

„A fost un protest spontan, au fost anunțate conducerea spitalului, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Constanța. Protestul a durat trei ore, timp în care au fost asigurate doar operațiile urgente, nu și intervențiile chirurgicale pentru cazurile cronice, programate”, a declarat dr. Victoria Bădărău, medic șef ATI în cadrul Spitalului Județean Constanța.

Conducerea spitalului a dat asigurări că activitatea medicală nu a fost afectată de protestul spontan, intervențiile chirurgicale fiind amânate pentru zilele următoare, iar urgențele fiind asigurate.

Medicii sunt deciși să continue cu formele de protest, dacă solicitările lor, și în mod special cele privind Anexa 10, vor fi ignorate.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Atiit timp cit la conducerea institutiei va fi Catali Grasa menegerul politicianist pus cu mina de PSD nimic nu se va schimba.Sigur de suferit v-or avea pacienti.Dar parese ca pe domnia sa nu il prea intereseaza acest lucru.Tre sa dea frumos la sediu PSD si cam atiit.
2
1
dar spagile primite de la cioclii de la casa albastra nu se pun? toti psihopatii sub conducerea lui badaru cer salarii..niste criminali.. daca iti moare cineva in salonul ATI, undese practica legarea pacientilor de paturi, primul telefon e de la cioclii, nu de al ei.. javre! vedeti ca muriti si voi leprelor.. niste criminali de la ultimul brancardier pana la badarau
3
1
Cetatene, am impresia ca tu, ori esti doctor, asistenta, infirmiera, ori traiesti in alta tara...sau poate esti orb. Daca exista un singur cetatean de rand care a trecut prin spital cu o problema de sanatate si nu a dat o ,,atentie" sa intre si sa comenteze aici. Hai sa nu fim ipocriti...totusi
1
0
va spun ceva?Hai Burnei-mmm...dar alalalt,Lucan,fratilor la ala trebuie basculanta sa-si ia salariul.Pai dupa mintea "doctorului" ala,nici 1 milion de eur.nu acopera"favoarea"sa ''trateze".Ma astept la oameni inteligenti sa dea dovada si de cumpatare in pretentii.Adica unii sunt mai ai draq ca altii,mananca cu 10 guri.Intelegeam sa se faca tam-tam daca era diferenta intre salariu minim si salariul unui medic de 2-300 de euro.Dar cand iei cel putin 1500...curat...s-avem pardon moncher.Ala care ia in mana 1200 de lei in caz fericit,ce sa mai zica?Treziti-va,e Romania aici nu nordul Europei.
1
1
anestezia ma costat 200 de lei,,la gstrologie...plus bilet de trimitere cu decontare..
1
2
Problema e ca au sporuri de 30% iar restul pana la 50 s-a dat si la asistente asta ia nemultumit pe anestezisti intrebatii si sa vedeti ca e cum va spun asa e peste tot de la anestezie pana la ultimul doctor toti sunt nemultumiti ca trebuie sa imparta si cu asistentele si infirmierele si moase si mai stiu eu ce . Si daca nu le convine Europa e mare la noi or sa ramana arabii, africanii ca si ei sunt doctori buni tot la noi fac scoala
2
2
,, Nu inteleg,, de ce se razbuna pe pacienti????? Dupa program sa iasa in strada!!!!
3
9
La Cernavoda comentarii IOC ?! De ce comisioane , interese , sigur e ceva ? Asteptam opinia dumneavoastra nu scris ,faptic duduielor !
1
2
de calcul al d-lor doctori.e cam asa:dragnea ne face 3-4000 de eur.salarii :D,platite si din contributiile la buget prin taxe de catre unii-mecanici,meseriasi,cei care fac curatenie si altii si altii si ei indispensabili pentru o tara normala si care au ghinionul sa lucreze in privat cu @250 eur.lunar :D,dar d-nii doctori sa ramana si cu shpagutzele si cu lucratul in 2-3 locuri si la stat si la policlinica cu plata si la cabinetul privat:D,deci nu ne mai saturam de bani.sa acumuleze daca se poate.E o mare problema ca Dragnea v-a pacalit,simplu,ghinion vorba unui contemporan.Lacomia,bat-o vina.
5
5
ti se pare putin sa incarci in tara asta 1500 de euro dupa impozite cocalare? din spaga la pariu ca iese de cateva ori mai mult p-atat, ce atata plangere de la unii care traiesc bine hraniti si de sistem si de spagi de profesionisti ce sunt
4
8
Atat timp cat platiti un KKT la sanatate, de atat sunteti tratati. Tot imbecilul refulat care n-a fost in stare sa faca o facultate ii acuza pe doctorii care au minim 11 ani de studiu - ca de, e pe net, suntem curajosi. In plus alt KKT de guvern le-a promis 3000 euro pe luna si de fatp sunt 1500 dupa impozite, de fapt nu sunt pt leafa ci leafa si N garzi, asa ca doctorii au luat M4 de la guvern. Bine au facut
12
5
Saptamana viitoare de sinuzita cu anestezie totala,nu dau nimic la anestezist nici la orl,oare ma mai opereaza ?
7
7
Tac pentru ca e adevarat ce spune sorin!
7
6
De ce nu te intrebi cat costa viata unui om? De ce nu spui concret catzi medici ti-au cerut bani ca sa te salveze? Unde sunt miile de suflete salvate lunar de catre medicii din judetean? De ce tac acesti oameni cand citesc comentariul tau Sorin?
17
9
De nu spun cu cati bani pleaca acasa la sfarsitul programului ?
11
10

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102