REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
5.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Protestatari: Câinii maidanezi nu l-au muşcat pe Ionuţ. Totul este o manipulare pentru a distrage atenţia de la Roşia Montană - VIDEO

Protestatari: Câinii maidanezi nu l-au muşcat pe Ionuţ. Totul este o manipulare pentru a distrage atenţia de la Roşia Montană - VIDEO

Replica API 17 septembrie 2013 | 00:00 154

Miting la Constanţa împotriva uciderii maidanezilor, cu declaraţii tembele

Miting la Constanţa împotriva uciderii maidanezilor, cu declaraţii tembele

Protest la Constanţa, împotriva eutanasierii câinilor maidanezi. Cum era de aşteptat în cazul unui protest pe un subiect sensibil, pe lângă cei care au venit cu argumente şi soluţii pertinente, şi-au făcut loc şi cei convinşi că sunt deţinătorii adevărului absolut, în realitate promovând informaţii nereale: "Câinii maidanezi nu l-au muşcat pe Ionuţ. Există probe ADN. Totul este o manipulare pentru a distrage atenţia de la Roşia Montană". Aberaţia a mers însă mai departe, o pensionară comentând, cu patos: "Ce, n-au mai fost până acum copii muşcaţi de câini? De ce o lege acum?".

Au existat însă şi voci pertinente, declaraţii logice şi de bun-simţ, ale unor oameni care au susţinut că soluţia este sterilizarea şi adoptarea câinilor vagabonţi. O altă persoană a atras atenţia, printr-o pancartă, că una din cele 10 porunci este: "Să nu ucizi".

Facem precizarea că evenimentul a fost organizat de două avocate din Constanţa, în faţa Casei de Cultură din municipiu.

Legea care permite eutanasierea câinilor maidanezi a fost adoptată de Camera Deputaţilor cu 266 de voturi pentru, 23 de voturi împotrivă şi 20 de abţineri.

Proiectul de lege a intrat de urgenţă în dezbatere după ce Ionuţ Anghel, în vârstă de patru ani, a murit în data de 2 septembrie, după ce a fost atacat de câini maidanezi, în apropierea Parcului Tei, iar fratele acestuia, de şase ani, a fost muşcat de un picior, dar a reuşit să fugă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614