REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Protestatari din organizaţia de mediu Extinction Rebellion au blocat sediul BBC din Londra

Protestatari din organizaţia de mediu Extinction Rebellion au blocat sediul BBC din Londra

Replica API 12 octombrie 2019 | 00:00 356

Protestatari din gruparea ecologistă Extinction Rebellion au blocat vineri sediul general din Londra al grupului BBC, solicitând radiodifuzorului public britanic să trateze subiectul schimbărilor climatice cu aceeaşi gravitate ca în cazul programelor sale despre Al Doilea Război Mondial şi să spună publicului adevărul despre această tematică, informează Reuters.

Gruparea menţionată, care promovează acţiuni de rebeliune împotriva structurilor politice, economice şi sociale din societatea modernă, pentru a inversa tendinţa de degradare a condiţiilor meteorologice globale, subliniată de numeroşi oameni de ştiinţă care studiază clima, a anunţat două săptămâni de "nesupunere civilă" în Londra.

Organizaţia Extinction Rebellion a devenit cunoscută pe plan internaţional în luna aprilie, după ce a blocat traficul din centrul Londrei timp de 11 zile. Membrii organizaţiei cer guvernelor din lumea întreagă să ia măsuri mult mai radicale pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră.

Vineri, purtând afişe cu sloganuri precum "Planet Before Profit" ("Planeta Înaintea Profitului"), fluturând steaguri, cântând şi scandând, câteva zeci de protestatari s-au reunit în faţa sediului general al grupului BBC, cerând radiodifuzorului public britanic să trateze cu mai multă seriozitate subiectul încălzirii globale a climei terestre.

"Ne aflăm aici pentru a cere ca BBC să reacţioneze în faţa urgenţei actuale în acelaşi fel în care a reacţionat în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, dedicând întreaga sa structură profesională de management misiunii de a transmite acel mesaj către publicul larg", a declarat Donnachadh McCarthy, purtător de cuvânt al organizaţiei Extinction Rebellion.

"Suntem aici pentru că BBC a refuzat să declare o urgenţă climatică. Ne mai aflăm aici şi pentru că BBC continuă să normalizeze stilul de viaţă bazat pe emisii mari de carbon prin programe precum 'Top Gear', care promovează zborul cu avionul şi conducerea de automobile", a adăugat el.

O purtătoare de cuvânt a BBC a spus că nu poate să facă declaraţii şi comentarii legate de chestiuni care ţin de securitate. Ea a refuzat, de asemenea, să comenteze criticile aduse modului în care BBC acoperă subiectul modificărilor climatice.

Unii dintre protestatari s-au aşezat în faţa birourilor BBC şi au folosit substanţe adezive pentru a-şi lipi palmele de uşile clădirii, după ce au folosit aceeaşi tactică, timp de mai multe zile, în acţiuni similare organizate în alte zone din Londra.

Extinction Rebellion doreşte acţiuni non-violente de nesupunere civilă pentru a forţa guvernele lumii să reducă emisiile de carbon şi să prevină criza climatică, despre care anumiţi experţi afirmă că va cauza foamete şi colaps social la nivel global.

De la începutul acestei săptămâni, gruparea ecologistă a organizat acţiuni de protest în mai multe ţări, inclusiv în Marea Britanie, Germania, Austria, Australia, Franţa şi Noua Zeelandă.

Poliţia din Londra a operat peste 1.000 de arestări.

Protestatarii din Extinction Rebellion doresc ca Marea Britanie să îşi reducă emisiile de gaze cu efect de seră cu 100% până în 2025, în loc de anul 2050, menţionat în obiectivul pe care şi l-a fixat guvernul acestei ţări. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218