REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Protestatarii de la Primăria Constanţa l-au parodiat pe Radu Mazăre şi gagicile sale. Momo a venit cu o decapotabilă a senatorului Chiru

Protestatarii de la Primăria Constanţa l-au parodiat pe Radu Mazăre şi gagicile sale. Momo a venit cu o decapotabilă a senatorului Chiru

Replica API 12 iulie 2014 | 00:00 242

Printre gură cască, şi fostul şef DIAS, amuzat la culme de vorbitori

Printre gură cască, şi fostul şef DIAS, amuzat la culme de vorbitori

Ploaia a început vineri exact la ora 15.30, când era anunţat protestul din faţa Primăriei Constanţa, la care erau aşteptate 3.000 de persoane. În aceste condiţii, din cele aproximativ 700 de persoane care se regăseau la început în faţa instituţiei, au mai rămas până la final mai puţin de 100, cei mai mulţi fiind alungaţi de ploaie. Pe de altă parte, foarte multe persoane au asistat la miting ca la spectacol, retrase pe margine, fără a huidui sau agita pancarte, astfel încât e foarte greu să apreciezi câţi constănţeni au protestat, de fapt, împotriva primarului Radu Mazăre. Protestatarii purtau pancarte pe care se puteau citi "Jos mafia PSD- Confiscarea averilor", "Vrem investiţii serioase, nu sambadrom", "Jos labele de pe Port", "Portul Constanţa este închis pentru vaporul cu baronii locali", "Portul Constanţa, independent faţă de Republica baronilor locali", "Noi suntem povara voastră, voi sunteţi greşeala noastră", "Nu suntem o favelă", "Mazăre, puşcăria te aşteaptă. Constanţa să trăiască" sau "Nu mai vrem pomana ta, du-te la Jilava".

Ca la orice miting de protest, participanţii aveau goarne şi trompete, iar câteva butoaie de metal au fost folosite ca tobe, în timp ce se huiduia şi se cerea demisia lui Radu Mazăre. Evenimentul în sine nu a fost unul din cale afară de spectaculos, iar politicienii care au participat la protest puteau fi număraţi pe degetele de la o mână. Astfel, a putut fi văzut prin mulţime consilierul local PDL George Măndilă, despre care am aflat ulterior că era venit cu "treabă" la miting; retras într-o margine a rezistat cu stoicism ploii şi liderul PER, avocatul Dumitru Bădrăgan şi cam atât. Printre gură cască de la protest a putut fi reperat şi comisarul şef Emanoil Moraru, fostul şef DIAS. Moraru a încercat să urmărească discursul unuia dintre vorbitori, dar nu a rezistat prea mult, întorcându-se amuzat la culme, cu un "Să-mi bag p...!" printre dinţi, către poliţiştii care admirau peisajul, din faţa prefecturii.

Dincolo de discursurile mai mult sau mai puţin inspirate, care au alternat între referiri la "sexul comercial" promovat de Radu Mazăre, care "îşi plimbă impotenţa pe carele alegorice", după cum s-a exprimat o protestatară, acuze aduse ministrului Educaţiei că este laş şi îi e frică de Radu Mazăre, rostite de reprezentantul elevilor şi clasicele huiduieli cu "Jos Mazăre!" şi "Mazăre, pleacă în Brazilia!", cel mai interesant moment a fost cel al scenetei puse la cale de PDL. Pedeliştii ghidaţi de consilierul judeţean Măndilă au adus un tânăr îmbrăcat a la Mazăre, în ţinută militară şi înconjurat de 5-6 gagici, la volanul unui BMW decapotabil. Chiar dacă numărul de înmatriculare s-a vrut a fi personalizat, trecându-se numele lui Mazăre pe plăcuţa din spate, maşina îi aparţine, de fapt, senatorului PDL Christian Gigi Chiru. De altfel, maşina a putut fi zărită mai târziu în faţa sediului PDL de pe strada Lahovari. Bărbatul adus de PDL să-l întruchipeze pe Radu Mazăre era numit Momo şi l-a parodiat pe primarul Constanţei la microfon, chiar dacă a trebuit să suporte ploaia care tocmai se înteţise la apariţia sa. Protestul s-a terminat după circa două ore, fără a se semnala incidente deosebite. Reamintim că evenimentul a fost organizat de Federaţia Naţională a Sindicatelor Portuare (FNSP), Asociaţia Civică Pentru Constanţa, Asociaţia Viitorul pentru Toţi, Centrul pentru Resurse Civice, Asociaţia Elevilor, Consiliul Judeţean al Elevilor, Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi - Învăţământ Preuniversitar, Filiala Constanţa, Fundaţia Clubul Părinţilor Plus D, Asociaţia Constanţa Ia Atitudine (ACIA) şi Organizaţia Patronală Operatorul Portuar. După terminarea protestului, ACIA a anunţat că a strâns 100 de semnături pentru iniţierea unei hotărâri de consiliu local pentru subvenţionarea uniformă a preţului gigacaloriei. "Oamenii s-au declarat revoltaţi de faptul că în municipiul Constanţa se plăteşte aproape cea mai scumpă gigacalorie din România şi spun că Mazăre i-a minţit, în campanie, când a promis un nou CET şi o gigacalorie mai ieftină. Acum nu avem nici CET nou, iar preţul gigacaloriei creşte constant", a declarat Andrei Popescu, preşedintele ACIA. "Mazăre se foloseşte de ajutoarele pentru căldură, ca şi de pachetele pentru pensionari, ca de o armă politică. E timpul să ne asculte şi pe noi, cei din banii cărora îşi permite să acorde ajutoare sociale. Trebuie să scăpăm de epoca "pentru că aşa vrea Mazăre". Mazăre nu s-a deghizat niciodată, pentru noi, constănţenii, în primar, ci numai în veşnicul Nero. Să nu uităm că şi Nero a dat foc Romei tot pentru că aşa a vrut el. Trebuie să intrăm în epoca "pentru că aşa vrem noi, constănţenii"", a mai spus Popescu.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218