REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Protestatarii pot face închisoare dacă ies în stradă pentru a „împiedica exercitarea puterii de stat”

Protestatarii pot face închisoare dacă ies în stradă pentru a „împiedica exercitarea puterii de stat”

Replica API 5 mai 2017 | 00:00 347

PROIECT DE LEGE!

PROIECT DE LEGE!

Proiect de lege pentru a face „ordine” în stradă! Politicienii pregătesc un proiect prin care protestatarii să fie pedepsiți cu închisoare între șase luni și trei ani dacă manifestațiile desfășurate „au scopul de a schimba ordinea constituțională ori să îngreuneze sau să împiedice exercitarea puterii de stat”. Propunerea vine de la senatorul PSD Tudor Ciuhodaru.

Potrivit deputatului PSD, „în România libertatea, democrația, dreptul de mișcare și libera exprimare, nu pot merge până la nivelul la care, prin abordări extremiste, separatiste, revizioniste, se atacă esența statului român”. Totuși, Constituția României prevede la articolul 39 că „Mitingurile, demonstraţiile, procesiunile sau orice alte întruniri sunt libere şi se pot organiza şi desfăşura numai în mod paşnic, fără nici un fel de arme”.

Cei care au ieșit la protestele împotriva OUG 13 din Constanța sunt surprinși să audă de existența unui astfel de proiect de lege. „Nu cred că cineva chiar încearcă să ne facă să tăcem din gură. Noi am apărat de atâta ori drepturile oamenilor în stradă, chiar dacă eram făcuți în toate felurile de la Revoluție încoace. Noi suntem poporul, ei trebuie să ne reprezinte, nu să ne aducă la tăcere”, a spus un protestatar constănțean. „Cu siguranța proiectul nu o să treacă. Poate pentru extremiștii care ies în stradă și devin violenți, mai mult ca sigur trebuie să existe o legislație, dar nu așa!”, a menționat un alt protestatar constănțean.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
saracu nea nicu daca avea si el o asa lege si azi era la butoane,a avut si el limite cu toate ca legiferase si legea gravitatiei si pe cea a gravidatiei
0
0
Hai cu proiectul! De abia asteptam!
1
4
din strada...Munca i grea la frecat pula pe strada pot sa stea...
3
6
Si la catei,dle Ciuhodaru,ce pedeapsa le dati?Ca dupa mintile voastre bolnave si ei au participat la proteste!
8
3
Vor sa fie lasati sa faca orice lege ce ii apara. Legile trebuiesc facute in interesul cetateanului si a tarii nu pentru o mina de neispraviti.
7
0
Nefericita idee are Ciuhodaru asta. Pai cum sa impiedice niste manifestanti exercitarea puterii de stat prin scandari si lozinci,nu conteaza daca sunt emise cu cap sau complet idioate?! Reprezentantii statului chiar ar trebui sa se bucure ca poporul traieste,se manifesta si exista posibilitatea de a vedea inclusiv nivelul de educatie a maselor,daca sunt structuri manipulatoare si cam ce scop au,daca legile actioneaza spre binele cetatenilor sau sunt cretine ca multele deja existente. Ciuhodaru are cumva simpatii pentru sistemele dictatoriale? Ce pana mea cauta in PSD? Gandeste cam ca basistii
7
2
O lege prin care sa se sanctioneze cetatenii care respira,...pe cind ?!
12
5

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367