REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Proteste în Catalonia: Şeful guvernului provincial îndeamnă Madridul să înceapă negocieri fără condiţii cu privire la autodeterminare

Proteste în Catalonia: Şeful guvernului provincial îndeamnă Madridul să înceapă negocieri fără condiţii cu privire la autodeterminare

Replica API 23 octombrie 2019 | 00:00 364

Quim Torra

Şeful guvernului provincial catalan, Quim Torra, a îndemnat marţi Madridul să înceapă negocieri fără condiţii cu privire la autodeterminarea Cataloniei, angajându-se că va susţine permanent acest "drept", relatează Reuters.

"Nimeni nu-i va interzice acestei ţări să continue să avanseze pe calea pe care o vor cetăţenii săi... Vom apăra mereu dreptul la autodeterminare în Catalonia", a declarat Torra în cadrul unei conferinţe de presă.

Atmosfera din Catalonia s-a mai liniştit de duminică, după şapte nopţi consecutive de proteste uneori violente declanşate de condamnarea la închisoare a nouă lideri separatişti în legătură cu referendumul interzis din 2017, dar pentru marţi seara asociaţia Comitetele de apărare a republicii (CDR) a convocat un nou miting în centrul Barcelonei.

Luni, premierul spaniol Pedro Sanchez a efectuat o scurtă vizită la Barcelona pentru discuţii cu reprezentanţi ai forţelor de securitate, inclusiv cu ofiţeri răniţi în cursul protestelor, înaintea căreia i-a adresat lui Quim Torra un mesaj în care îl acuza că nu şi-a făcut datoria de a reinstala ordinea şi de a condamna violenţele.

În ce-l priveşte, Torra a făcut apel marţi la Sanchez să "iniţieze un dialog fără condiţii (...) în cadrul căruia guvernul catalan să-şi apere dreptul la autodeterminare".

Liderul catalan a mai afirmat că refuzul lui Sanchez de a avea o întrevedere sau o discuţie telefonică, în ultimele patru zile, reprezintă un "semn de dispreţ", dar a asigurat că va continua să încerce să discuta cu premierul.

El a reiterat că respinge "toate violenţele" şi a propus ca o comisie parlamentară catalană să investigheze răspunsul poliţiei la revolte pentru a stabili responsabilităţile. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nemernicilor, vreti autonomie ? Nu aveti libertate de miscare ? Ce vreti ?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218