REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Proteste la pelerinajul de Sfânta Parascheva: Rușine! La vot am fost buni?

Proteste la pelerinajul de Sfânta Parascheva: Rușine! La vot am fost buni?

Replica API 10 octombrie 2020 | 10:54 1786

Credincioșii adunați la pelerinajul de Sfânta Parascheva sunt extrem de revoltați pe deciziile Guvernului de a le permite doar celor din Iași să participe la procesiunea reliogioasă.

Sute de credincioşi s-au adunat vineri seară în faţa Mitropoliei Moldovei şi Bucoveniei cu pancarte dar şi cu lumânări aprinse au scandat ”Liberate”, ”Discriminare”, ”Respectați Constituția”.

Ei se consideră discriminaţi şi îngrădiţi în libera exercitare a credinţei, câtă vreme alte adunări publice, mai riscante decât un pelerinaj, sunt permise.

''Este strigător la cer ce ni se întâmplă! 30 de ani de la Revoluţie şi să ajungem în halul ăsta? Politicienii strică tot ce este mai frumos: tradiţie, credinţă'', a strigat o femeie care nu poate avea acces în curtea Mitropoliei.

Accesul în catedrală pare a fi o loterie. Dacă la rubrica domiciliu scrie municipiul Iaşi, ajungi la racla sfântă. În caz contrar, ajungi acasă resemnat. Regula dă naştere unor situaţii absurde.

''La vot am fost buni? Să vă fie rușine!'', spune revoltată o femeie.

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei cere ca pelerinajul de Sfânta Parascheva, cel mai mare din România, să se desfăşoare fără restricţii.

''Atâta vreme cât noi respectăm regulile, la fel ca ceilalţi, ba mai mult decât ceilalţi, nu vedem de ce ni se impune ceva de genul acesta'', spune un preot, potrivit știripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Politicieni atei, antiromani si anticrestini dau astfel de ordine sub inspiratia ONG-urilor neomarxiste.
0
0
brava natiune! pupati! dar un kour proaspat de la buda, nu? tara de cretini! de aia stam pe loc. uite i pe prosti, na!
1
0
Doamne, ce cretini populeaza tara asta! A venit COVIDU' si le-a distrus marile lor traditii. Cretinilor! Din cauza voastra nu ne mai facem bine. Atat stiti, pelerinaje, nunti, botezuri si pomeni.
2
0
13:27,ba ANALfabetule,invata sa scrii!
0
1
EU IAS LASA SA SE INCHINE , DAR CU O CONDITIE . SA FIE MARCATI CU VOPSEA CUM SE MARCHEAZA VITELE . O VOPSEA CARE SA DUREZE . SI CAND SAR IMBOLNAVI , SA NU LI SE ACORDE ASISTENTA MEDICALA . ADICA SA ISI ASUME FIECARE RISCU . CRAPA , ESTE PROBLEMA LOR . DACA SUNT ATAT DE VITE SI NU INTELEG CA RISCA VIATA . ACUM VEDETI SI INTELEGETI PANA UNDEA IEA INDOBITOCIT BISERICA CRESTINA ORTODOXA ? AU VAZUT CA NU AMI CARA BANI CU SACI . DE ASTA CER SA NU SE APLICE REGULI LA IASI .
3
1
pezdisti platiti , toata ziua !
2
3
wuie garda
1
2
Bine va face! Votatii in continuare!
5
4

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369