REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Proteste VIOLENTE ale taximetriștilor împotriva UBER, la Madrid: Jandarmii au intervenit în forță; gunoaie incendiate și drumuri blocate

Proteste VIOLENTE ale taximetriștilor împotriva UBER, la Madrid: Jandarmii au intervenit în forță; gunoaie incendiate și drumuri blocate

Replica API 23 ianuarie 2019 | 00:00 128

Sute de taximetriști protestează în apropierea unuia dintre cel mai mare târguri turistice din Madrid, utilizându-și mașinile pentru a bloca drumurile de acces și dând foc gunoiului, într-o manifestație împotriva Uber și a altor asemenea aplicații de taximetrie online, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

Taximetriștii spanioli protestează împotriva acestor aplicații de taximetrie, care oferă servicii sub prețul unei călătorii de taxi convențional, începând de luni, reclamând faptul că normele legale sunt ignorate prin concurență neloială.

În luna septembrie, guvernul spaniol a acordat companiilor care oferă servicii de taximetrie un termen de patru ani pentru a se alinia legislației aprobând doar o nouă licență pentru fiecare 30 de licențe de taxi.

Fiecare regiune este liberă să adopte propriile reguli în domeniul taximetriei. Catalonia vrea să propună o lege care să oblige clienții să comande o cursă cu 15 minute până la o oră inainte, a anunțat o sursă guvernamentală.

Șoferii de taxi din Barcelona vor vota miercuri, conform informațiilor, restricțiile propuse.

Și taximetriștii din București au protestat zilele trecute în București. Ei au blocat cu mașinile un sens la bulevardului Lascăr Catargiu din Capitală, în semn de protest față de aplicații precum Uber care, spun ei, îi lasă fără clienți. Taximetriștii le reproșează instituțiilor statului că tolerează aplicațiile.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218