REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Proteste VIOLENTE în Franţa - Peste 400 de persoane rănite, dintre care 14 grav: 'Au avut loc agresiuni, încăierări, lovituri de cuţit'

Proteste VIOLENTE în Franţa - Peste 400 de persoane rănite, dintre care 14 grav: 'Au avut loc agresiuni, încăierări, lovituri de cuţit'

Replica API 18 noiembrie 2018 | 00:00 217

Peste 400 de persoane au fost rănite, dintre care 14 grav, la diverse blocaje organizate începând de sâmbătă dimineaţa de către ”veste galbene”, a anunţat duminică la RTL ministrul francez de Interne Christophe Castaner, relatează AFP, conform news.ro.

Acest nou bilanţ include ceea ce s-a întâmplat în noaptea de sâmbătă spre duminică ”agitată în anumite locuri”, a precizat el. Incidentul cel mai grav a avut loc sâmbătă, când o femeie a fost răsturnată de o automobilistă în Savoia, la un baraj.

Aproximativ 3.500 de persoane au rămas mobilizate în noaptea de sâmbătă spre duminică, ”în 87 de locuri”. În aproximativ 150 de locuri, manifestanţi au îndemnat la reluarea protestelor duminică, a anunţat ministrul.

Christophe Castaner a revizuit în creştere numărul participanţilor la această mişcare de protest faţă de creşterea nivelului taxelor la ”287.710 persoane înregistrate în 2.034 de locuri”.

Forţele de ordine au reţinut în total 282 de persoane - dintre care 73 în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică - ceea ce a condus la 157 de plasări în arest preventiv.

”Câteva zeci de mii” de poliţişti şi jandarmi au fost mobilizaţi sâmbătă.

Potrivit lui Castaner, 409 persoane au fost rănite - dintre care 14 grav. ”28 de poliţişti, jandarmi, motociclişti şi pompieri au fost răniţi, iar unii grav”, a adăugat el.

”Această noapte (de sâmbătă spre duminică) a fost agitată. Au avut loc agresiuni, încăierări, lovituri de cuţit”, a detaliat ministrul. ”Au existat încăierări între «veste galbene». A fost mult alcool în unele locuri, iar asta a provocat aceste comportamente idioate care pot să împingă la violenţă, iar asta este inacceptabil”, a deplâns ministrul de Interne.

Revenind asupra morţii unei femei în vârstă de 63 de ani, sâmbătă dimineaţa, care participa la o manifestaţie ”nedeclarată”, el a amintit că Guvernul le-a cerut organizatorilor să declare adunările, pentru ca acestea să poată să fie securizate.

”Cei care pretind că organizează şi care, în realitate, vor să dezorganizeze ţara nu vor să respecte democraţia, trebuie să-şi asume responsabilitatea”, a declarat el.

Iniţiatori ai acestei manifestări a nemulţumirii, membri ai societăţii civile s-au mobilizat împotriva scumpirii preţurilor carburanţilor, după care motivele de nemulţumire s-au extins la o denunţare mai globală a politicii Guvernului în domeniul taxării şi scăderii puterii de cumpărare.

Acţiunile lor au cuprins toată Franţa, ceea ce reprezintă un succes al mişcării, lansată pe reţele de socializare şi organizată în afara partidelor politice şi sindicatelor.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
la noi idiotii au iesit in strada dupa ce a fost anulata acciza suplimentara pusa de ponta cica sa-l dea pe dragnea jos - oi manipulate
0
0
Muistilor, damblagiilor, gen Ceausescu, mergeti ba in PE, luati pozitie ca au gazat protestarii. Ciolanis-7 case, ia ba atitudine in PE ca niste jandarmi au ranit grav oameni nevinovati. Si voi, aia tradatori de tara, Ciocanitoarea , Preda, urlati ca sant raniti, chiar si un mort.
1
0
10 august e mangaiere pentru protestatari mai ales ca aia din piata victoriei nici nu stiau pentru ce protesteaza la francezi e ok cand o sa vad si eu piata victoriei si alte orase oameni protestind pentru pretul la benzina la gaze sau la energie? Niciodata romanul fraier nu stie decat muie psd muie dragnea!
0
0
Am fost plecati in Franta, revenim pe 1 decembrie
2
2
Merde. In urmatorul mcv iar ne rup europenii. Parca vad ca erau jandarmi cu radacini romanesti, sau cu cunostinte in Romania sau care au auzit de Romania si de aia au maltratat frantujii care si au castigat dreptul la protest la revolutia din 89. 1789
4
2
Taica Lazar, pe jandarmii francezi, e o paine de mancat! Sau ce se intampla acolo nu e profitabil... n-ai primit ordin de la Iohannis...
8
3
Rezist ce zice? Nimic? Dancila sau Dragnea sunt de vina? Oare Franta o sa fie sanctionata de PE?
8
3
Se rezolva maine, in CE. Timerman si cu vreo 500 de euro-parlamentari va da o rezolutie, va condamna Franta sau pe Tanta noastra.
9
2
sunt tigani
8
3

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920