REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Protestele continuă în Portul Constanţa. Burlacu anunţă "adevărata miză" a preluării de către municipalitate - VIDEO

Protestele continuă în Portul Constanţa. Burlacu anunţă "adevărata miză" a preluării de către municipalitate - VIDEO

Replica API 21 mai 2014 | 00:00 239

Sindicaliştii cheamă oamenii la vot, la europarlamentare. Cum comentează Mazăre

Sindicaliştii cheamă oamenii la vot, la europarlamentare. Cum comentează Mazăre

Federaţia Naţională a Sindicatelor Portuare, condusă de Mircea Burlacu, a reluat marţi protestele în faţa sediului Administraţiei Porturilor Maritime Constanţa (APC). A doua zi de proteste, din cele trei stabilite, a adunat din nou peste 300 de persoane, în faţa lui Burlacu, care a ameninţat că, miercuri, va spune "tot adevărul despre miza Portului Constanţa". "Mâine (miercuri - n.r.), vom spune tot despre miza Portului Constanţa, noi, sindicaliştii. Mâine, este ultima zi de mitting, însă este doar perioada de început. Urmează ce am spus domnului primar, că vom face şi o acţiune de protest la Primăria Constanţa şi vom reitera acţiunea de protest la ministerul Transporturilor, ca să vadă şi domnul Şova şi domnul prim-ministru că Portul nu e la pofta lor şi la bunul lor plac", a declarat Burlacu, cocoţat pe un utilaj.

Portul Constanţa, miză la alegerile europarlamentare

Liderul sindical i-a îndemnat pe sindicalişti, dar şi pe restul constănţenilor, să se prezinte pe 25 mai, la vot. "I se părea normal domnului primar să i se dea Portul Constanţa. A avut 70%. Uită că a avut 70% din 28%, câţi s-au prezentat la vot. Vă rog, constănţenilor, vă rog dragi portuari, ieşiţi la vot pe 25 mai, să-i arătăm că ne pasă şi că nu mai are 70%", a declarat Burlacu. După acţiunea de marţi, liderul FNSP a dorit să precizeze că demersurile sale nu reprezintă o ambiţie personală, ci o dorinţă a angajaţilor din Port, iar el are obligaţia să o respecte, întrucât a fost ales într-o funcţie. "Uitaţi poziţia oamenilor, nu este ambiţie personală. Burlacu, întâmplător, conduce mişcarea sindicală din Portul Constanţa, Burlacu nu e om cumpărat de nimeni şi asta trebuie să înţeleagă Radu Mazăre. El, care e obişnuit să cumpere liderii de sindicate, să cumpere pe toată lumea ca să tacă din gură, pe Burlacu nu l-a cumpărat nimeni. Da? Da, mâine (miercuri - n.r.), vom spune tot despre miza Portului Constanţa, noi, sindicaliştii", a declarat Burlacu, pentru "Replica" de Constanţa, liderul care respinge categoric afirmaţiile primarului Constanţei, Radu Mazăre, potrivit cărora FNSP ar acţiona "la comanda milionarilor din Port", respectiv Gabriel Comănescu, preşedintele Grup Servicii Petroliere sau Corneliu Idu, unul dintre cei mai importanţi operatori portuari de la Marea Neagră. "Noi ne facem treaba pentru oamenii care ne-au ales şi chiar ne-o facem exact aşa cum trebuie, fără să fim plătiţi de patroni, cum a spus domnul primar, un lucru care m-a deranjat cumplit. Asta vrea Mazăre, ca să aibă o scuză, că oamenii nu reacţionează pe propria lor voinţă, ci la butonul patronilor. Este o manipulare mizerabilă de aceeaşi natură cu manipularea pe care o face cu obligarea pensionarilor să semneze pentru pachete. Noi, cu organizaţia operatorilor portuari, avem un protocol de colaborare încheiat în luna septembrie, la iniţiativa FNSP, iar cu privire la trecerea de acţiuni, avem din 2007 acţiuni scrise, mitting-uri făcute la Bucureşti, deci de şapte ani ţipăm de acţiunile Portului. Nu are o justificare domnul primar", a declarat Burlacu. Miercuri, este ultima zi a protestelor organizate de FNSP, în faţa sediului APC. Potrivit lui Burlacu, ele vor fi reluate atât în faţa Primăriei Constanţa, cât şi la sediul ministerului Transporturilor, din Bucureşti. Liniştea care, oarecum, plana asupra Constanţei în această perioadă s-a zguduit luni, prin întrevederea între primarul Constanţei, Radu Mazăre şi liderii sindicali ai FNSP, conduşi de Mircea Burlacu. Ambele tabere au afişat intenţia de a purta discuţii paşnice şi productive, s-au străduit din greu, însă, pe final, dezbaterile au degenerat şi nu au ezitat să-şi arunce cuvinte grele.

Mazăre despre Burlacu: Poate spune şi de ce are declaraţia de avere completată din 2010

De menţionat că, în cursul zilei de ieri, Radu Mazăre a fost întrebat ce părere are despre afirmaţiile lui Mircea Burlacu, referitoare la "adevărul despre miza Portului Constanţa", la care edilul a răspuns: "Nu ştiu, întrebaţi-l pe el. Ce adevăr? Poate spune el cât a lucrat în Port, cică nu are nici un fel de angajare la vreo firmă din Port. Poate spune el dacă are declaraţia de avere, că trebuia s-o aibă ca lider sindical. De ce e declaraţia de avere completată din 2010, de ce nu apare ultimul apartament pe care l-a căpătat din toamnă... Poate vă spune lucrurile astea", a declarat Radu Mazăre.

Marius VASILE, Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614