REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
12.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Protestele din Port continuă: angajaţii vor să fie siguri că Popa a plecat de tot

Protestele din Port continuă: angajaţii vor să fie siguri că Popa a plecat de tot

Replica API 5 mai 2012 | 00:00 103

Consiliul de Administraţie al CN APMC se întruneşte luni

Consiliul de Administraţie al CN APMC se întruneşte luni

Protestele din Port au continuat şi vineri. Încă de la primele ore ale dimineţii, circa 300 de lucrători portuari s-au strâns în faţa sediului Administraţiei Porturilor Maritime Constanţa, fiind hotărâţi să nu-l lase pe Aurelian Popa, în cazul în care îşi face apariţia, să intre în sediul instituţiei.

"Protestele din Port continuă până când la Administraţia Porturilor Maritime va fi numit un alt director general. Popa se poate oricând răzgândi în privinţa depunerii acelei demisii. El a fost numit sub ordonanţa 22, iar ministrul Transporturilor trebuie să îl demită din funcţie. Se pare că ministrul ne-a lăsat să stăm aici în soare, de când au început protestele, de pe 27 februarie. Aşteptăm ca noul ministru să-l demită din funcţie. Dar până nu ni se rezolvă toate dolenaţele stăm aici şi protestăm. Şi o să stăm aici atâta timp cât este nevoie", a precizat prim-vicepreşedintele Sindicatului din Administraţia Porturilor Maritime, Ştefan Marian. Tot pe 23 aprilie, pe lângă Aurelian Popa, au mai renunţat la funcţiile deţinute în cadrul Administraţiei Porturilor Maritime şi Adrian Constantin, director al departamentului Domenii Portuare, dar şi directorul economic, Mihaela Vasile. "Lucrătorii portuari din Administraţia Porturilor Maritime nu îşi mai doresc să lucreze cu acest om. Acum că au reuşit să scape de acest om, normal că se bucură că au ieşit de sub papucul lui Popa. Suntem în continuare suspicioşi în ceea ce priveşte demiterea lui Popa. El poate să vină oricând, să spună că este plecat în delegaţie, să pătrundă în sediul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime şi să se proclame director", a declarat Costică Ştefănescu, unul dintre lucrătorii portuari care au protestat, vineri, în faţa Gării Maritime. Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime urmează să se întrunească luni, pe 7 mai, să găsească o modalitate prin care să soluţioneze conflictul din Port.

Roxana CĂLINESCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102