REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.1° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
13.1° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Protestele SANITAS continuă: „Este aberant că trebuie să ieşim în stradă pentru un drept trecut în lege”

Protestele SANITAS continuă: „Este aberant că trebuie să ieşim în stradă pentru un drept trecut în lege”

Replica API 7 decembrie 2016 | 00:00 239

Contract de muncă

Contract de muncă

Sursa foto facebook

Conform hotărârii Federaţiei Sanitas, marţi, 6 decembrie a.c., membrii Sindicatului SANITAS Constanţa au continuat protestele. În cadrul „marţei Sanitas” a fost pichetat Ministerul Sănătăţii şi a fost solicitată demararea negocierii Contractului Colectiv de muncă la nivel de sector de activitate.

„Am pichetat Ministerul Sănătăţii în cazul programului stabilit de către Federaţie, acea "marţe Sanitas", pentru că la nivelul ministerului nu s-a început negocierea contractului colectiv de muncă şi până în acest moment nu avem nici un fel de răspuns. Este aberant că trebuie să protestăm pentru un drept trecut în lege. Echipa de negocieri a Federaţiei Sanitas va vedea ce răspuns dă Ministerul Sănătăţii, Ministerul Muncii, vis-a-vis de negociere, pentru că conform legii în 45 de zile trebuie începută negocierea, iar contractul nostru expiră, practic, la sfârşitul lunii decembrie anul curent.

Conform cotei alocate, astăzi, 6 decembrie 2016, am fost prezenţi 20 de membri ai Consiliului Judeţean Sanitas care am pichetat la Bucureşti. Noi trebuie să ne obţinem drepturile. Fie că le obţinem paşnic, fie că le obţinem prin protest, asta este menirea noastră. În urma acţiunilor de protest, sperăm să intrăm într-o normalitate. De asemenea, sperăm să nu se mai ajungă la proteste ca să se respecte legea”, a declarat, pentru „Replica” de Constanţa, Nicolae Manea, preşedintele SANITAS Constanţa.

Reamintim că Federația SANITAS, conform deciziei Consiliului Național din data de 17.11.2016, solicită Ministerului Sănătății o întâlnire de urgență privind negocierea Contractului Colectiv de Muncă la nivel de sector. În semn de solidaritate față de colegii care vor negocia Contractul Colectiv de Muncă, SANITAS au declarat la acel moment că intenționează să picheteze Ministerul Sănătății în zilele de 22 și 29 noiembrie, precum și în 6 decembrie, între orele 11.00- 13.00.

Potrivit reprezentanților SANITAS, respectarea drepturilor angajaților din sistemul sanitar reprezintă preocuparea constantă a Federației SANITAS, iar atingerea obiectivelor propuse este un act de onoare al organizației noastre. “Până acum, SĂNĂTATEA nu a fost considerată un sector prioritar pentru cei care guvernează în prezent această țară și dorim să le aducem în atenție, încă o dată, problemele cu care se confruntă angajații din sănătate și asistența socială.”, au declarat în urmă cu o lună, reprezentanții Sanitas.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369