REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.5° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.5° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Protestele vestelor galbene, CATASTROFĂ pentru economia Franței! VIOLENȚE fără precedent - VIDEO!

Protestele vestelor galbene, CATASTROFĂ pentru economia Franței! VIOLENȚE fără precedent - VIDEO!

Replica API 10 decembrie 2018 | 00:25 538

Protestele "vestelor galbene" reprezintă "o catastrofă" pentru economia franceză, spune ministrul francez de finanțe Bruno Le Maire, citat de BBC. Pe de altă parte, haosul pe care îl vedem în Franța a fost "tradus" de reprezentantul unui institut de sondare francez ca fiiind rezultatul faptului că manifestanții s-au simțit ignorați, iar astfel senstimentul de injustiție socială s-a adâncit, totul culminând cu ceea ce vedem azi că se petrece.

foto: Le Monde

Franța s-a confruntat cu patru săptămâni consecutive de demonstrații împotriva creșterii taxelor carburanților, a costurilor ridicate ale vieții și a altor probleme. Aproximativ 125.000 de protestatari au ieșit sâmbătă în stradă și mai mult de 1.700 de persoane au fost arestate.

Mai multe locații turistice, printre care Turnul Eiffel și Muzeul Luvru, au fost închise în weekend.

Ministrul finanțelor Bruno Le Maire a numit situația "o criză" atât pentru societate, cât și pentru democrație. "Este o catastrofă pentru comerț, este o catastrofă pentru economia noastră", a spus el în timpul unei vizite prin magazinele din Paris care au fost distruse în timpul protestelor.

Capitala a fost lovită puternic: ferestre au fost sparte, mașini au fost arse, iar magazine au fost jefuite. "Ieri au fost mult mai multe daune decât acum o săptămână", pentru că protestele de sâmbătă au fost mai dispersate, a declarat vicepremierul Emmanuel Gregoire la un radio local. Cu toate acestea, a adăugat că au existat mai puțini răniți față de săptămâna trecută, notează și stiripesurse.ro.

Imaginile de la proteste arată dimensiunea vandalismelor și a violențelor fără precedent în Franța - VIDEO:

Președintele Emmanuel Macron se va adresa națiunii în zilele următoare.

Vezi și:

https://www.replicaonline.ro/alerta-in-ue-extrema-dreapta-le-pen-si-anarhistii-francezi-au-preluat-politic-protestul-soferilor-contra-lui-macron-375166/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
asa trebuiau sa-si arate si romanii nemultumirea ca trebuie sa plece din prorpia tara ca sa munceasca pe unde apuca, ca guvernele Romaniei in complicitate cu politia prolifereaza dezvoltarea clanurilor de mafioti care au generat fel si fel de camatari care au lasat multi romani fara case si care au infiintat retele de prostitutie si multi parinti romani au asistat neputinciosi atunci cand fetele lor care le-au crescut din greu au fost prada acestor proxeneti.V-ati exprimat vreodata nemultumirea?stati ca ghioceii pe dinaintea lor si ei fac ce vor, cei care ii tot votati trebuie sa va si apere
1
1
Asta-i operatiune CIA ptr inlocuirea lui Macron cu Viliers. maine se va da vot de No deal la Londra. Urmeaza Merkel si Sanchez. Elevetia a dat deja muie la UE care se va destrama.
0
2
La noi este o vorba"pe mine m-ai omorat,dar cu calul ce-ai avut"?Inconstienta acestor vandali se indreapta si impotriva politiei si impotriva propriilor cetateni sau ale bunurilor acestora.Am vazt ingrozitz cum spargeau geamurile unui spital.Este neverosimil ce pot face acesti derbedei!Isi distrug propria tara,care se zice ca este una din spuma UE.Asa spuma mai rar!
1
2
Sa vezi acum ca le face dosare penale la toti jandarmii francezi si o sa ii cheme si in Parlamentul European Monica Macovei
3
1
Se putea sa nu avem si noi rasculacii nostri. Stati acasa, futu-va-n gura, ca iar veti urla ca v-au parfumat jandarmii.
3
1
Romania jos guvern vodo
0
3
Mai dilimacule, tia-i luat pastilele sau nu stii sa citesti? Asta nu are legatura cu dragnea sau psd. Cristoiu s-a dus la Moscova pe 1 Decembrie 2018. Crezi ca ptr mormintele soldatilor morti in al doilea masacru mondial s-a dus el acolo? ucigas neucigas noi am cazut in sfera de influenta a lui putin si vrem nu vrem trebuie sa tratam cu el. Iar Trump s-a inteles cu ucigasul asta cum ii zici tu sa te lase pe tine in zona lui iar el sa ia Europa de Vest. Ptr asta trebuie jos macronu merkelaia si bye bye ue aia! Intelegi ca te depaseste? Sau esti neomarxist -a si ti-e frica ca pieri in lagar?
1
4
asa trebuia sa facem si noi cand s-au taiat salarii , s-a scumpit benzina la 7 lei, s-a marit tva ul de la 19 la 24 la suta, s-au impozitat bonurile de masa la salariat, acum de ce sa iesim? sa avem din nou aceleasi maqsuri? e cineva pe invers pe aici??
3
3
@20:51 luati-as vantu-n pula de propagandist bolsevic ! Futu-te-n gura de cacat pesedist ! S-o trimiti pe ma-ta la moscova la ucigasul putin ! Muie dragnea, muie pesede !!!
8
4
Hai si noi sa pornim proteste!!!
6
5
Neomarxistii din Franta si Germania trebuie debarcati. Asa s-au inteles rusii cu americanii. In Italia i-au dat deja jos. O Bannon nu si-a ascuns intentiile cand a venit in Europa, iar noi am intrat intr-un cacat atat de mare ca SRI l-a trimis pe generalul Cristoiu la Moscova fix de Centenar!
0
5
unde gasim veste galbene in Romania ? Se apropie amnistia si gratierea sobolanului dRagnea
6
6
Fake . Imagini foarte vechi .
8
3
Civilizatia occidentala si a atins limitele. Viitorul va fi marcat de reducerea consumului de energie. Invingatori vor fi cei care vor reusi sa prospere fara sa consume petrol. Ceilalti vor protesta si atat.
7
6
Filmarea e de cativa ani in urma. Cum sa pubblici ceva fara sa te interesezi
12
4

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614