REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Protestul deținuților de la Poarta Albă continuă!

Protestul deținuților de la Poarta Albă continuă!

Replica API 13 iulie 2016 | 14:52 86

Deținuții din cadrul Penitenciarului Poarta Albă au continuat protestul și miercuri, 13 iulie, în sensul că au refuzat mâncarea de la micul dejun. Situația este cam aceeași și în țară, unde persoanele private de libertate au intrat în greva foamei. Precizăm că în seara de marți, 12 iulie, a fost nevoie de intervenția mascaților întrucât la Penitenciarul Poarta Albă au venit și rudele condamnaților pentru a-i susține.

Deținuții se plâng de condițiile din penitenciar și de abuzurile personalului angajat.

PRECIZĂRI ANP

În contextul evenimentelor înregistrate la nivelul mai multor unități de detenție, Administrației Naționale a Penitenciarelor precizează că, pe parcursul ultimelor două zile, din cele 45 de unități de detenție și-au exprimat nemulțumirile deținuți din 8 penitenciare. Principalele aspecte semnalate de către deținuți vizează îmbunătățirea condițiilor de detenție, precum: supraaglomerare, participarea la activități lucrative și educative, programul tv, serviciile medicale, micșorarea cuantumului pedepsei cu închisoarea şi termenele stabilite de comisia pentru liberare condiţionată.

Punctual, pentru fiecare penitenciar, în data de 13.07.2016, ora 11.00, situația era următoarea:

Penitenciarul Iași, nu există manifestări violente, 480 de deținuți au refuzat hrana.

Penitenciarul Poarta Albă, nu există manifestări violente, 50 de deținuți au refuzat hrana.

Penitenciarul Botoșani, deținuții își exprimă nemulțumirile prin lovirea gratiilor, 8 deținuți au escaladat pavilionul unei secții de deținere, 43 de deținuți au refuzat hrana, personalul unității a fost alarmat, a fost solicitat sprijinul Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani.

Penitenciarul Oradea, nu există manifestări violente, 5 deținuți au refuzat hrana.

Penitenciarul Miercurea Ciuc, nu sunt manifestări violente, 81 de deținuți au refuzat hrana.

Penitenciarul Giurgiu, nu sunt manifestări violente, 1 deținut a refuzat hrana.

Penitenciarul Vaslui, deținuții protestează verbal, 43 deținuți au refuzat hrana, personalul unității a fost alarmat.

Penitenciarul Brăila, nu sunt manifestări violente, 9 deținuți au refuzat hrana.

Având în vedere implicațiile medicale, accentuate și de perioada caniculară, Administrația Națională a Penitenciarelor își exprimă public îngrijorarea față de protestele exprimate sub forma refuzului de hrană. Subliniem că la nivelul tuturor unităților, angajații au purtat discuții individuale și colective cu persoanele implicate în această formă de protest și au încercat identificarea unor soluții care să răspundă problemelor semnalate.

Administrația Națională a Penitenciarelor și unitățile subordonate respectă dreptul la libertatea de exprimare a persoanelor custodiate, atâta vreme cât nu sunt puse în pericol viața, sănătatea ori integritatea acestora. În acest sens, personalul monitorizează îndeaproape situația, fiind în dialog permanent cu deținuții nemulţumiţi. În situația în care deținuții vor încălca prevederile legale privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate, precum și cele ale regulamentului de ordine interioară, administraţia locului de deţinere va acţiona gradual pentru restabilirea ordinii. De asemenea, este menținută, în permanență, legătura cu structurile locale ale Ministerului Afacerilor Interne.

Citește și: Puşcăriaşul Grădinaru a PĂPAT peste UN MILIARD de lei din BUGETUL STATULUI, între două proteste şi trei înşelăciuni!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614