REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Protestul din 10 august NU ARE organizatori: Primăria București anunță că S-A REFUZAT semnarea protocolului

Protestul din 10 august NU ARE organizatori: Primăria București anunță că S-A REFUZAT semnarea protocolului

Replica API 9 august 2018 | 03:12 435

Primăria Capitalei anunță că protestul din 10 august nu are organizatori, deoarece persoanele chemate la discuții privind organizarea manifestării au refuzat să semneze protocolul aferent și „să-și asume răspunderea”, instituția subliniind că o simplă notificare este nulă din punct de vedere legal, conform stiripesurse.ro.

„Manifestația anunțată pentru vineri, 10 august, în Piața Victoriei, nu are organizatori. În cadrul ședinței Comisiei de avizare a cererilor de organizare și desfășurarea a adunărilor publice, care a avut loc astăzi, la Primăria Municipiului București, au fost discutate, printre alte solicitări, două cereri de organizare a unui miting, în Piața Victoriei, pe data de 10 august”, au precizat reprezentanții Primăriei Capitalei, printr-un comunicat de presă.

Sursa citată mai precizează că prima notificare a fost formulată de Alexandru Dan Baban-Neacșu, reprezentat Cristian Mihail Dide și Tudor Carstoiu și înștiințează municipalitatea cu privire la organizarea, în data de 10 august, începând cu ora 19.00, în Piața Victoriei, a unei adunări publice.

„Prin aceeași notificare se solicitată Primăriei Municipiului București să asigure „toate condițiile necesare pentru desfășurarea pașnică a adunării precum și siguranță și securitatea participanților”. Facem precizarea că, la propunerea comisiei privind întocmirea unui protocol, conform legii 60/1991 republicată, pentru stabilirea detaliilor tehnice, domnii Cristian Mihail Dide și Tudor Carstoiu au refuzat încheierea vreunui document și semnarea acestuia, neasumându-și nicio răspundere în acest sens. (...)

Cea de a două notificare aparține Școlii Româno-Bizantine Ortodoxe care aduce la cunoștință Primăriei Municipiului București organizarea unui miting, cu 1.8 milioane de participanți, care urmă să înceapă în fața primăriilor de sector. Ulterior, coloana de manifestanți urma să se deplaseze către Piața Victoriei și Piața Constituției. Facem precizarea că reprezentanții Școlii Româno-Bizantine Ortodoxe au renunțat astăzi la această cerere”, mai precizează Primăria.

Municipalitatea mai arată, în ceea ce privește decizia unor organizatori de adunări publice de a formula notificări către autoritățile publice în vedere organizării protestelor, că această posibilitate nu este prevăzută în

Legea 60/1991 privind organizarea adunărilor, nu are nici o acoperire juridică, această fiind nulă din punct de vedere legal.

„Primăria Municipiului București reamintește faptul că, potrivit Legii 60/1991, organizatorul unei adunări publice are obligația să ia legătura, cu câteva zile înaintea evenimentului, cu Poliția Capitalei, Brigada Rutieră, Poliția Locală a Municipiului, Jandarmeria, IGSU, Serviciul de Ambulanță, pentru a stabili concret, împreună cu autoritățile, detaliile tehnice legate de organizarea mitingului, în deplină siguranță pentru participanți, cât și pentru bucureștenii care se vor află în acel perimetru sau în zonele adiacente”, mai spune Primăria.

De asemenea, unul dintre liderii protestatarilor din Piața Victoriei precizează că nu își asumă protestul de vineri, în calitate de organizatori.

"Avem o declarație depusă pe care forțele de ordine, prezente acum la această comisie, trebuiau să o analizeze. Față de declarația pe care eu am depus-o nu mi s-a adus niciun fel de observație. Am fost invitați să ni se spună nimic. Domnul Bădulescu a spus că, având în vedere că domnul Cioacă, cel care reprezintă Federația Română de Pretutindeni, s-a retras și atunci următorii organizatori pe listă sunt invitați la comisie, vreau să îi aduc aminte că există domnul Florian Tone, din Piața Victoriei, care a declarat și declară zi de zi protestele din Piața Victoriei.

Înaintea domnului Cioacă, există domnul Tone care declară acea adunare publică în fiecare zi. Noi ne asumăm responsabilitate de a mobiliza oameni, nu avem cum de a ne asuma responsabilitatea de a semna documente. (...) Nu ne asumăm acest protest ca organizatori", a declarat Mihai Cristian Dide, unul din liderii protestatarilor din Piața Victoriei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
-los bai abonatilor la banul public,la foloase necuvenite,la pensii si salarii nesimtite,adica BAI PESEDEILOR,uite care-i treaba,oamenii care mai si muncesc in Romania ca sa huzuriti voi abonatii la foloase necuvenite,s-au saturat sa va asigure traiul lipsit de griji.sunt unii care blameaza diaspora.stati linistiti ca la protest nu vin tiganii si aia care fura,vin oamenii care trimit miliardele de-si permite tarficeanu sa zica arogant ca ''economia duduie''.se termina epoca voastra de aur de paraziti sociali nu va faceti iluzii.vine revolutia aia ''pe bune''Muie psd si liv-jong-unu.
0
0
Stoiciu.. stai tu aici mai labarule si daca tot stai invata si ceva din limba romana
1
3
Toti drogatii care se denumesc diaspora au venit inbucuresti sa le suga pula jandarmilor si lu dragnea. Despre ce vorbim, raman in tara sa munceasca alaturi de noi ? Nu fug ca sobolanii inapoi unde continua sa fure si sa ne faca eticheta urata. Niste labagii. Ca sa citez un muist numit europeanu ia sa va dau eu la toti penelistii muie cu cacatul alora spalati de astia care vin la protest ! Si de la mine cu cacatul mamelor voastre ! Da,alea curve !!! Muie Iohannis !!! Muie penelei !!!
5
3
...mare dreptate ai Domnule...
2
0
Natie mandra de habarnisti si sobolani. Plina de lideri care nu-si asuma nimic. Plina de cetateni care au doar drepturi, nu si obligatii. Va cam meritati soarta dragilor. Din pacate doar adoptarea vocala a sloganului muie PSD nu va ajuta cu nimic. Visati revolutii, dar habar n-aveti ce-i de facut dupa, si mai ales cine sa o faca, voi sunteti doar cu strigatul.
7
2
voi va destrabalati in strada , dar tot muie luati , nici nu meritati altceva . Sunteti muisti nascuti din curve morocance , adica din multinationalisti tati . Noroc ca ne doare-n pula de voi , de aceea sunteti rusinea romaniei ! v-ati nascut intre carpati ,dintr-o mama si multi tati .
8
3
etste o vorba nu ne putem caca de foame si Firea organizeaza excursii asta e mita psd pt pensionari s-o aleaga ti se face scarbacand vezi atata mojicie din partea ei chiar merita si ea o muie
5
7
vox populi,vox dei ! MUIE DRAGNEA !!!
5
5
''domnu europeanu va rog nu ne mai dati muie la toti pesedeii ca mie-mi place de fapt dar da-tii si lui liviu ca el a adus diaspora pe capul nostru de nu mai facem fatza la atata muie cata avem de primit'' cum mai trimet eu 1000 de pensionari in grecia ca acu trebuie sa platim militienii detasati sa apere focarul de pesta porcina din guvern''
2
5
goange,adevarul este ca nu are participanti,moldoveni din medgidia care nu au fost satisfacuti de medicul privat la vederea cardului de sanatate, aproape ca au decolat din cauza gazelor
0
3
ia sa va dau eu la toti pesedistii muie cu cacatul alora spalati de astia care vin la protest ! Si de la mine cu cacatul mamelor voastre ! Da,alea curve !!! Muie firea !!! Muie pesede !!!
4
6
organizatori suntem toti astia care ne-am saturat de voi, e suficient?
8
3
care spala paraliticii si dilaii din europa mult mai multa muie.V ati saturat de mirosul de cacat si limbile in cur la bosorogii din italia,spania,germania ?.Veniti sa i sugeti pula lui wermorel.
4
7
''va rog eu frumos aici sa nu mai scandati muie psd si muie impotriva mea si a lui dragnea ca altfel nu va dau voie sa veniti''.hai siktir cucoana in calea apelor si a poporului nu te poti pune.deja se apropie funia de par.
5
3
Cine vine la mitingu asta,aia care o arde pe afara smenari panacotari pesti si tirfe daia care trage cu cardu si ale care spala mosi la coaie in italia vrea ei sa faca sa schimbe de ce nu sade aicia sa muceasca ca oamini normali trebuia sa ai ia militia cu pulanili da sus pana jos sa ai sminteasca an bataie
5
10
Asadar liber la pulane si gaze pe capete de hastag??!
9
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218