REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

PROTESTUL faţă de proiectul minier de la Roşia Montană, ajuns la a opta zi în Capitală. Peste 7000 de oameni au blocat Piaţa Universităţii

PROTESTUL faţă de proiectul minier de la Roşia Montană, ajuns la a opta zi în Capitală. Peste 7000 de oameni au blocat Piaţa Universităţii

Replica API 9 septembrie 2013 | 00:00 308

Participanţii la protestul din Capitală faţă de proiectul minier de la Roşia Montană, al căror număr a crescut la peste 7.000, au blocat circulaţia în centrul oraşului, la Universitate. Traficul este blocat atât în rondul de la Universitate, cât şi pe bulevardul Nicolae Bălcescu.

Manifestanţii scandează "Uniţi, salvăm Roşia Montană!" şi afişează bannere şi pancarte cu mesaje printre care "Sănătate - da, cianură - nu", "Anulaţi legea distrugerii Roşiei Montane ACUM!" şi "Implicarea resuscitează ţara". Manifestanţii, în majoritate tineri, s-au adunat în Bucureşti duminică după-amiază, pentru a opta zi consecutiv, la fântâna de la Universitate.

De acolo, în jurul orei 19.00, ei au plecat în marş pe traseul bd. Nicolae Bălcescu - bd. Magheru - bd. Lascăr Catargiu - bd. Iancu de Hunedoara - Şoseaua Ştefan cel Mare - Calea Moşilor - bd. Carol, revenind în final la Universitate. Pe traseul manifestanţilor s-au aflat permanent jandarmi şi poliţişti de la Rutieră.

Protestatarii cer retragerea proiectului de lege ce reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană, anularea contractului cu Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), interzicerea exploatărilor cu cianuri în România şi introducerea zonei Roşia Montană în patrimoniul UNESCO.

Proteste similare au loc duminică în mai multe oraşe din ţară, printre care Cluj-Napoca, Braşov, Alba Iulia, Bistriţa, Sfântu Gheorghe, Suceava şi Iaşi.

Sâmbătă seară, protestatarii au mers în marş, de la Universitate, până la sediul televiziunii publice, unde au blocat un sens de circulaţie pe Calea Dorobanţilor. La protestele de până acum din Capitală, manifestanţii au blocat timp de mai multe ore, în timpul nopţii, bulevardul Regina Elisabeta, Calea Victoriei, dar şi un sens al Bulevardului Nicolae Bălcescu. De asemenea, ei au protestat în Piaţa Constituţiei şi în Piaţa Victoriei.

mai mult pe www.mediafax.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218