REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Protestul sindicaliştilor RATC, pierdere de timp! Făgădău: “Acest lucru nu schimbă cu nimic cifrele”

Protestul sindicaliştilor RATC, pierdere de timp! Făgădău: “Acest lucru nu schimbă cu nimic cifrele”

Replica API 1 septembrie 2016 | 22:41 279

Transportul în comun din municipiului Constanța s-a confruntat întotdeauna cu probleme, mai ales în ceea ce privește nemulțumirea angajaților Regiei Autonome de Transport în Comun Constanța. Recent, membrii unuia dintre sindicatele RATC au anunțat că vor picheta în fața Primăriei vineri, 2 septembrie a.c., pe motiv că salariile acestora sunt mici în comparație cu a celorlalți colegi dințară. Totuși, Decebal Făgădău, primarul Constanței, este de părere că manifestarea anunțată de aceștia nu va schimba cu nimic situația actuală a RATC.

„Am primit un memoriu de la sindicatul reprezentativ. Într-adevăr, Regia trece prin momente destul de dificile din punct de vedere financiar. Pe de o parte scăderea numărului de călători, pe de altă parte faptul că flota este rigidă. Noi avem o singură capacitate de transport. Ori încărcătura pe intervale orare diferă. Dimineața poate faci cifra bună pentru rentabilitate, dar la ora 12 același autobuz călătorește cu 10 călători. Or cheltuiala este aceeași. Flota a îmbătrânit. Nici Regia nu s-a adaptat la timp să facă restructurări, reoganizări. Ei se plâng întotdeauna că nu pot accesa bugetul alocat de Consiliul Local. Ei au așteptări întotdeauna de la alții, dar așteptările trebuie să le aibă în primul rând de la ei”, a precizat Făgădău. De asemenea, protestul organizat de angajați nu va schimba cu nimic situația financiară actuală, ba mai mult, conform documentelor, salariileșoferilor se pare că au crescut, deși RATC are datorii! “Pot protesta este dreptul lor ca mișcare sindicală, pot face ce vor. Dar. Or cifrele spun în felul următor: în ultimii 3 ani de zile au crescut salariile, că li se acordă bonuri, în timp ce Regia se duce la vale. Au o datorie la FISC de 24 de milioane de lei generată pe de o parte de relația defectuoasă cu Casa de Pensii. Practic RADETși RATC în ceea ce privește grija autorităților locale au beneficiat de același tratament”, a adăugat primarul orașului de la malul mării.

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614