REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
21.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Proxeneţii reţinuţi în urma pecheziţiilor de miercuri, arestaţi pentru 29 de zile

Proxeneţii reţinuţi în urma pecheziţiilor de miercuri, arestaţi pentru 29 de zile

Replica API 14 februarie 2013 | 00:00 93

Proxeneţii din Constanţa, care exploatau sexual tinere, printre care şi minore, ridicaţi de mascaţi în urma percheziţiilor domiciliare de miercuri, au fost arestaţi pentru 29 de zile.

La data de 13 februarie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa şi procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Constanţa, cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa şi al Grupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanţa, a destructurat un grup infracţional organizat specializat în proxenetism. Au fost puse în executare două autorizaţii de percheziţie domiciliară emise de Tribunalul Constanţa, iar ulterior 24 de persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T.- Constanţa pentru audieri. În urma probatoriului administrat în cauză, faţă de 13 suspecţi a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, aceştia fiind prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă. În cauză mai sunt cercetate alte patru persoane pentru acelaşi gen de infracţiuni. Cei în cauză sunt suspectaţi că, începând cu anul 2009, au derulat acţiuni de recrutare, trafic de persoane şi înlesnire a practicării prostituţiei pentru tinere şi minore, totodată ocupându-se de găsirea de clienţi şi transportarea celor peste 20 de victime în vederea întreţinerii de acte sexuale contra cost. Pentru recrutarea bărbaţilor dispuşi să întreţină relaţii sexuale, membrii grupării postau anunţuri explicite sau în care se ofereau aşa-zise servicii de masaj însoţite şi de fotografii ale tinerelor în cauză în rubricile de anunţuri din ziare locale şi în publicaţiile on-line. Banii obţinuţi de tinerele şi minorele exploatate erau însuşiţi zilnic de suspecţi, victimelor fiindu-le asigurat doar strictul necesar traiului zilnic. Membrii grupului infracţional sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi proxenetism.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102