REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Proxenetul din dosarul "fotomodele pentru VIP-uri" şi-a transformat agenţia în firmă agricolă

Proxenetul din dosarul "fotomodele pentru VIP-uri" şi-a transformat agenţia în firmă agricolă

Replica API 20 februarie 2012 | 00:00 933

De la vânzarea de curve, a trecut la comerţul cu cereale şi struguri

De la vânzarea de curve, a trecut la comerţul cu cereale şi struguri

Relu Cornel Costan, proxenetul constănţean în vârstă de 38 de ani cercetat în celebrul dosar "fotomodele pentru VIP-uri", a renunţat la comerţul cu prostituate de lux şi a trecut la îndeletnici mult mai paşnice, precum vânzarea de struguri din poartă în poartă. Patronul agenţiei Diva Models, judecat de Tribunalul Ialomiţa pentru trafic de persoane, alături de Ion Valeriu Tămârjan, Radu Ştefan Nicola şi Alexandru Gabriel Voicu, a schimbat şi numele firmei prin care livra prostituate de lux unor deputaţi PSD, oameni de afaceri şi bordelului Fashion TV. Aşa se face că SC Agenţia de Modele Dream Fashion SRL, prin intermediul căreia funcţiona celebra Diva Models, a rebotezată, de pe 06.04.2011, SC Segab Distribution SRL. Ulterior, pe 25.08.2011, fosta agenţie Diva Models devine firmă cu domeniu de activitate cultivarea cerealelor, iar din toamna lui 2011 împânzeşte deja netul cu anunţuri prin care Costan scoate la vânzare struguri negri soi Merlot, afaceristul care transporta până nu de mult prostituate de lux la bordelul Babylon al Fashion TV din Austria oferindu-se acum să livreze acum marfa la domiciliul clienţilor din zona Cernavodă cu o dubiţă de 3,5 tone.

Fosta agenţie Diva Models, în privinţa căreia DIICOT a alcătuit nu mai puţin de 299 de pagini de rechizitoriu, are aceiaşi patroni, Relu Cornel Costan şi soţia Cristina Costan, şi ea apărută în megadosarul "fotomodele pentru VIP-uri", şi acelaşi sediu, într-un apartament de bloc de pe strada Brizei, din Constanţa. De când nu mai livrează curve de lux la domiciliu şi a trecut la cultivarea cerealelor şi vânzarea de struguri, firma familiei Costan şi-a închis mai toate punctele de lucru, precum cele din Mamaia (la numerele 2, 7 şi 52), Costineşti şi Eforie Nord, deschizându-şi în schimb altele noi în Murfatlar şi Peştera, locuri a căror sonoritate confirmă noua preocupare spre agricultură şi viticultură a proxeneţilor. Iar Costan pariază totul pe agricultură, din moment ce şi cealaltă firmă a familiei implicată în traficul de prostituate de lux, Diva Events SRL, a trecut, de asemenea, pe cultivarea cerealelor. Aşa se face că societatea la care Cristina Costan deţine 100% din părţile sociale şi-a declarat pe 24.06.2011 ca domeniu de activitate cultivarea cerealelor; proxeneţii par a păstra însă şi o portiţă deschisă revenirii la vânzarea de fetiţe, din moment ce schimbă denumirea firmei din Diva Events SRL în First Models SRL, chit că se ocupă de agricultură. Oricum ar fi, nu e nici pe departe prima dată când Costan încearcă marea cu degetul şi-n agricultură; ba, dimpotrivă, se pricepe chiar bine şi e recidivst, pe deasupra, atât el, cât şi asociaţii săi fiind muşterii vechi de-ai Gărzii Financiare, cât şi ai procurorilor pentru evaziune fiscală prin comerţul ilicit de cereale. Relu Cornel Costan mai apare, astfel, în Dream Invest CRL, alături de Marius Daniel Cenuşe, dar şi Goldagro Invest SRL, împreună cu Aurelian Vintilescu şi Constantin Istrate, toţi evazionişti cu ştate vechi pe lista neagră a Gărzii.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102