REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

PROXENETUL din VALU lui TRAIAN scapă de EXTRĂDAREA ÎN ITALIA

PROXENETUL din VALU lui TRAIAN scapă de EXTRĂDAREA ÎN ITALIA

Replica API 19 iunie 2021 | 00:18 4786

Pe numele lui Ştefan Burlacu, din Valu lui Traian, a fost emis un mandat european de arestare, în vederea punerii în executare a hotărârii de condamnare dispusă în dosarul nr. 125/2020 SIEP la data de 07.02.2018, pentru săvârșirea infracțiunilor de facilitarea intrării și șederii ilegale, la pedeapsa închisorii de 3 ani și 6 luni. Acesta este acuzat că, în complicitate cu alți participanți, a facilitat intrarea pe teritoriul Italiei a unor fete din România, cu scopul de a le forța să practice prostituția.

Cum acţiona inculpatul

Ştefan Burlacu în complicitate cu alți participanți, acționând conform unei rezoluții infracționale prestabilită, a facilitat intrarea pe teritoriul Italiei a unor fete din România, cu scopul de a le forța să practice prostituția. Câștigurile obținute de pe urma practicării prostituției erau împărțite de membrii grupării, cu excepția câștigurilor obținute de o femeie, din care primea o parte doar numitul Ştefan Burlacu. Mai exact, planul consta în recrutarea de fete din România și aducerea lor pe teritoriul Italiei, la o reședință din localitatea Modena, numită Le Suites. Fetele primeau clienții atât în camerele reședinței, cât și direct pe stradă, unde erau controlate direct de membrii grupării. Aceștia erau cei care hotărau locurile unde fetele își practică activitatea, programul de lucru, prețul serviciilor și timpul petrecut cu clienții.

Inculpatul nu şi-a dat acordul pentru extrădare

Audiată fiind, la termenul de judecată fixat în data de 10.06.2021, Ştefan Burlacu nu și-a exprimat consimțământul în ceea ce privește predarea sa către autoritățile judiciare din Italia, întrucât în prezent în România există un dosar pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia, în care este cercetat în calitate de inculpat pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Ce a spus instanţa

Curtea a constatat că solicitarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa de a dispune punerea în executare a mandatului european de arestare este întemeiată, în bază principiului recunoașterii și încrederii reciproce. Cu toate acestea, astfel cum rezultă din actele dosarului, persoana solicitată are calitatea de inculpat în dosarul penal nr. 467/P/2018 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Fetești. Drept urmare, Curtea constată că în cauză sunt incidente dispozițiile art.112 alin.1 raportat la art.58 alin.1 din Legea nr.302/2004, conform cărora în situația în care persoana extrădată este cercetată penal de către autoritățile judiciare române, predarea acesteia se amână până la soluționarea definitivă a cauzei. Instanţa a dispus punerea în executare a mandatului european de arestare emis la data de 19.05.2020 cu privire la persoana solicitată dar va amâna predarea lui Ştefan Burlacu până la soluționarea definitivă a dosarului penal cu nr.467/P/2018 înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Fetești.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De acetata stire nu au adlar baietii sau nu e verde la comentarii?
0
0
de cand a rupt tovarasia cu pruia merg la parnaie urmeaza si ionut burlacu hata proxeneeet
2
0
legi si justitie de tot kakatu
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367