REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
21.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

PRU către Viktor Orban: „Vom demara o campanie de boicotare a companiilor și a produselor ungurești”

PRU către Viktor Orban: „Vom demara o campanie de boicotare a companiilor și a produselor ungurești”

Replica API 23 iulie 2015 | 07:14 216

Fostul deputat Marko Atilla, pe numele căruia DNA a emis un mandat de arestare, avizat pozitiv de Camera Deputaților, se află în Ungaria și beneficiază de "protecția" premierului maghiar Viktor Orban, spunea în luna februarie a.c. avocatul fostului parlamentar.

Judecătorii au emis, pe 6 mai a.c., un mandat european de arestare pe numele fostului deputat Marko Attila, după ce anterior se dispusese arestarea preventivă a acestuia, iar el nu a fost găsit de oamenii legii.

La opt luni de la condamnarea lui Marko Attila și la mai bine de două luni de la emiterea mandatului european de arestare, nimeni nu mișcă un deget.

Președintele Partidului România Unită, deputatul Bogdan Diaconu, susține că s-a săturat să se adreseze instituțiilor statului român, adică la pereți și, astfel, i-a scris premierului Ungariei, Viktor Orban.

„Domnule prim-ministru,

Vă solicit să renunțați să veniți în România pentru a nu provoca iarăși animozități cu declarații împotriva statului român, dar vă atenționez că, dacă autoritățile române sunt părtașe la infracțiunile lui Marko Attila și de aceea au uitat să-l aducă să răspundă în fața justiției, poporul român nu acceptă un asemenea comportament din partea Ungariei.

Tocmai de aceea vă avertizez că Partidul România Unită va demara în România o campanie publică de boicotare a companiilor și a produselor ungurești, ca răspuns la disprețul statului maghiar față de lege și ca reacție la faptul că Ungaria nu-l predă pe Marko Attila. Oricum ați depășit orice măsură a toleranței noastre în ultimii ani sprijinind UDMR și alte formațiuni maghiare din dorința unui nou rapt teritorial pe care îl și puneți în aplicare prin retrocedări frauduloase, similar cu cel la care a participat și Marko Attila.

(...)

Vă jucați cu răbdarea unui popor care și-a mai pus o dată opinca pe Parlamentul de la Budapesta, protejându-vă însă populația, hrănind-o și respectând-o, deși trupele maghiare, de fiecare dată când au ajuns în România, s-au dedat întotdeauna la măceluri și la fapte abominabile împotriva populației românești. Dar aceasta este diferența dintre o cultură străveche, umană și tolerantă cu străinii, și una venită de aiurea, plină de complexe identitare, violentă și hrăpăreață, care are conștiința faptului că vrea ce nu-i aparține și este gata de orice pentru a-și înfăptui tâlhăriile.

Faptul că Guvernul dvs. îl dosește acum pe un urmărit internațional transformă întreaga Ungarie într-un stat infractor al cărui lider plin de închipuiri bolnave sunteți.

Toleranța noastră a ajuns la final. Predați-l pe Marko Attila sau veți fi responsabil pentru o pedeapsă pe măsură din partea românilor!”, se arată în scrisoarea președintelui PRU, deputatul Bogdan Diaconu, adresată lui Viktor Orban.

Citește și:

Urmăritul internațional Marko Attila e bine mersi, vesel pe Facebook. Diaconu: „Îi scriu lui Viktor Orban!”

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102