REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

PRU Constanţa luptă pentru 2% din PIB pentru Armata Română

PRU Constanţa luptă pentru 2% din PIB pentru Armata Română

Replica API 24 noiembrie 2016 | 00:19 206

Bădrăgan: „Armata înseamnă sprijin pentru capitalul autohton, înseamnă industrie şi renaştere”

Bădrăgan: „Armata înseamnă sprijin pentru capitalul autohton, înseamnă industrie şi renaştere”

Partidul România Unită a organizat miercuri, 23.11.2016 o conferinţă de presă cu titlul „Pentru Armată. Dobrogea şi Marea Unire”. La eveniment au participat cadre militare în rezervă precum şi candidaţi ai Partidului România Unită la Alegerile Parlamentare din 11 Decembrie 2016. Evenimentul se înscrie în campania „Fii Roman! Împreună Unim România!”, campanie susţinută de Partidul România Unită – Filiala Judeţeană Constanţa.

Dumitru Bădrăgan, preşedintele PRU Constanţa, a ţinut să precizeze că este nevoie de o strategie bine pusă la punc pentru Armata Română. „Dorim să discutăm o strategie a României pentru Armată. Avem nevoie de o viziune pentru apărare, o viziune care să însemne cel puţin 2% din PIB pentru Armată”, a declarat Bădrăgan. Ideea a fost susţinută şi de Dumitru Cristea, cadru militar în rezervă. „Considerăm că alocarea a 2% din bugetul României pentru următorii 10 ani este o necesitate. Armata are nevoie de aceşti bani pentru a putea moderniza structura şi pentru a apăra ţara. Alocarea acestor bani înseamnă în principal realizarea priorităţilor strategige ale Armatei”, a afirmat militarul. Totodată, Nae Văduţoiu, şi el cadru militar în rezervă, a declarat că o naţiune nu poate să existe decât dacă are o Armată. „Alocările bugetare trebuie să fie direct proporţionale cu efortul de a lupta. Amestecul politicului în armată nu trebuie să existe. Ca un prim pas este nevoie ca armata să fie depolitizată. 2% din PIB este foarte puţin pentru Armată, dar sper că se vor aloca”, a susţinut cadrul militar. În încheiere, Dumitru Bădrăgan a spus că trebuie să înţelegem faptul că pentru Constanţa, judeţul în care avem două porturi maritime, două baze militare, aeroport, Armata îşi regăseşte toate elementele sale. „Poate că este momentul să dăm un semnal de alarmă din Constanţa pentru întreaga Românie, să ne trezim, să înţelegem faptul că Armata înseamnă sprijin pentru capitalul autohton, înseamnă industrie şi renaştere’”, a mai spus Bădrăgan.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369