REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

PSD a făcut reclamație la BEC pentru fraudă la referendum

PSD a făcut reclamație la BEC pentru fraudă la referendum

Replica API 26 mai 2019 | 00:00 212

Partidul Social Democrat atrage atenția asupra faptului că, în majoritatea secțiilor de votare, operatorii de tabletă insistă ca cetățenii să voteze și la Referendum.

În cazul în care cetățenii răspund că nu doresc să voteze și la Referendum, operatorii de tabletă repetă, în mod insistent, întrebarea.

Mai mult, în majoritatea cazurilor, operatorii de tablete repetă cu voce tare întrebarea, astfel încât să îi audă și alți cetățeni prezenți la coadă în secția de votare, în încercarea de a-i timora și intimida pe cei care nu vor să voteze și la Referendum și a atrage ostracizarea acestora de către alți cetățeni.

De asemenea, în multe secții de votare nu este trasă bară, pe listele persoanelor cu drept de vot la Referendum, dar care nu au votat, ceea ce poate atrage riscuri mari de fraudare a Referendumului.

În același timp, PSD a sesizat Biroul Electoral Central, Autoritatea Electorală Permanentă și Serviciul de Telecomunicații Speciale că, în prima parte a zilei, operatorii de tablete nu i-au întrebat pe cetățeni dacă vor să voteze atât la europarlamentare, cât și la Referendum, ci au bifat, în aplicația gestionată de STS, din oficiu, ambele variante, astfel că alegătorii au fost puși în fața faptului împlinit. Așa se și explică diferența mică din prima parte a zilei dintre alegătorii de la Europarlamentare și cei de la Referendum, diferență care a crescut semnificativ după ce am transmis aceste semnalări.

În condițiile în care, după numărarea voturilor, se constată o diferență semnificativă între buletinele de vot introduse în urnă și numărul de semnături de pe lista de prezență la Referendum, vom sesiza organele de cercetare penală.

Totodată, s-a încălcat și se încalcă, în continuare, în mod sistematic art. 1, alin. 2 din Decizia 72/D/14.05.2019 a BEC, în care se precizează că președintele secției de votare barează, în prezența alegătorului, cu o linie orizontală, rubrica destinată semnăturii din lista electorală aferentă Referendumului.

PSD atrage atenția că dreptul de a opta, al cetățeanului, pentru votul la Referendum, este grav viciat.

Legea trebuie aplicată fără interpretări personale și nu într-o manieră subiectivă, prin urmare solicităm președinților de secții de votare și operatorilor de tablete să își facă strict datoria, în conformitate cu deciziile și instrucțiunile Biroului Electoral Central.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa vezi ce muie vor lua de maine astia cu muia generalizata,mai vorbim ca doar nu se opreste viata la aceste alegeri !
0
0
Dar pe ma-sa lui Fagabou, o alta hoata ordinara, de ce nu o contesta nimeni? A furat 5 buletine de vot si mai si minte ca i s-au dat, ca n-a vazut!!! Jeg uman si ea si prostul de fii-su!
0
0
La ora asta se sta la coada pentru orice partit inafara de psd, alde si udmr. Practic este o mu....e generalizata.
1
1
Cum sa contestati ma nenorocitilor vointa poporului de a se intari lupta contra coruptiei.Ati inceput sa tremurati pt.ca pana astazi pupincuristi vostri spuneau ca romani nu vor vota pt.referendum din cauza faptului ca intrebarile sunt formulate prost.
1
0
Comenteaza
2
0
La puscaie.......
3
0
Hotilor de hoti le este frica. Asta cu intrebatul pt ce vrei sa votezi mi se pare o aberatie. Din moment ce esti acolo stii ce trebuie sa faci.
3
1
Pe mine m-au intrebat de 2 ori daca vreau sa votez la referendum, iar in fata mea, 3 batrini habar nu aveau dar nici nu s-a sinchisit cineva sa le explice despre ce e vorba deci nu s-a insistat . Din cabina a iesit un nene de cca 80 ani, care o ajuta pe sotie sa voteze, si a intrebat daca trebuie sa aplice stampila in patrat sau pe linga. Asa ca, de ce dreaku ne miram ca suntem condusi de clasa celor asistati, retardati, debili. Daca acest domn ajuns la 80 ani nu stie cum sa voteze in conditia in care de 30 ani are posibilitatea sa o faca ...
7
1
va e frica de puscarie jigodii pesediste .cind ati facut voi referendum a tinut si 2 zile sa puteti frauda jegurilor
19
3

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102