REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
21.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

PSD acuză nereguli cu privire la iniţiativa „Fără penali în funcții publice”. Semnăturile au fost trimise la Parchetul General

PSD acuză nereguli cu privire la iniţiativa „Fără penali în funcții publice”. Semnăturile au fost trimise la Parchetul General

Replica API 7 februarie 2019 | 00:25 466

Vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, și noul chestor al Camerei, Cătălin Rădulescu, ambii de la PSD, au semnalat în Biroul Permanent nereguli cu privirea la inițiativa cetățenească „Fără penali în funcții publice” și s-a decis trimiterea semnăturilor la Parchetul General.

Potrivit reprezentanţilor USR-iștii, inițiativa „Fără penali” a fost trimisă și către CCR.

Inițiativa Fără Penali în funcții publice propune ca articolul 37 din Constituție, care reglementează dreptul de a fi ales, să fie completat cu un nou alineat, având următorul conținut:

„Nu pot fi aleși în organele administrației publice locale, în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de Președinte al României cetățenii condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării.”, scrie Ştiripesurse.ro.

C.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
P.S.D prosti ca intodeauna deci ei sunt pentru penali in functiile publice Tot inainte baieti asa atrageti antipatia populara chiar daca asta nu va intereseaza in viitor nu se stie.
9
0
Johannis sa opreasca tavalugul PENALILOR care nenorocesc RO si pe Romani! HOTII astia vorbesc ca LEGILE pe care le fac si le aproba parlamentul penal sunt pentru binele tarii si al Romanilor! NU. Sunt LEGI speciale facute de HOTI pentru alti HOTI de teapa lor ca sa nu poata fi niciodata anchetati si JUDECATI pentru toate furaciunile si nici ce-au furat sa li se mai ia inapoi! Asta n u-i DEMOCRATIE niste penali, condamnati definitive in loc sa stea la puscarie conduc Romania. TARA VREA ACUM REFERENDUM IN CARE HOTII SA STEA LA PUSCARIE NU IN FRUNTEA TARII SI, TOATE LEGILE DIN ULTIMII DOI ANI ABR
10
1
daca se aplica legea , werner klaus nu mai era presedinte !
1
8
Numai penali in functii publice.Au principala abilitate de a fura.
8
1
Pe bune????!!!!!
0
0
Fara penali si infractori in functii de stat, cel mai bun ex. e klaus werner iooohanis. A pierdut 2 casoaie in instanta, mai are 5 ,tb. ca DNAul sa verifice cum le-a luat. Apoi la control Tariceanu si Dragnea. Apoi sorosistii securisti de la USR. ONG-urile si s.a.m.d.
2
10
Propunere psd;nu pot fi alesi in finctii publice cetatenii romani cu exceptia membrilor PSD
14
3

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102