REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

PSD anunță o moțiune de cenzură pentru demiterea Guvernului Orban

PSD anunță o moțiune de cenzură pentru demiterea Guvernului Orban

Replica API 28 mai 2020 | 00:00 1209

Liderii PSD au decis joi, în cadrul unei ședințe a conducerii partidului, să depună o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban, dacă executivul nu va crește pensiile cu 40% de la 1 septembrie. Moțiunea va fi depusă imediat ce legea va fi modificată, inclusiv dacă mărirea punctului de pensie va fi amânată sau dacă pensiile vor fi mărite cu mai puțin de 40%. „Orice virgulă vor schimba în legea pensiilor publice va fi atacată prin moțiune de cenzură”, a anunțat Olguța Vasilescu.

Olguța Vasilescu

„BPN a aprobat astăzi depunerea unei moțiuni de cenzură a PSD în momentul în care Guvernul va modifica legea pensiilor publice prin OUG. Nu pot să facă această modificare decât prin OUG iar în momentul în care o vor adopta vom începe strângerea de semnături pentru o moțiune de cenzură”, a anunțat Olguța Vasilescu.

Liderii PSD critică guvernul pentru împrumuturile făcute în acest an și susțin că sunt bani pentru mărirea punctului de pensie cu 40%.

„De unde bani pentru mărirea cu 40%? Guvernul PSD s-a împrumutat cu 17 miliarde de euro în 3 ani iar PNL în 6 luni s-a împrumutat cu 15 miliarde, timp în care nu am văzut să apară o nouă autostradă, nu au crescut veniturile românilor, nu s-au dat bani în plus pentru sănătate. Noi am reușit să scădem datoria publică, iar cei de la PNL au reușit să se împrumute și au dus datoria publică la 39%. Nu pot să vină să spună că nu au bani”, a mai declarat fostul ministru al Muncii.

În legătură cu avertismentele venite din partea Comisiei Europene și a instituțiilor financiare, Olguța Vasilescu susține că după creșterea cu 40% a punctului de pensie, ponderea pensiilor în PIB ar ajunge la 11%, în timp ce media în UE este de 13%.

„Cum Dumnezeu acum ei nu sunt în stare să găsească bani. Am tot auzit că am fost un guvern iresponsabil când am făcut această lege. Acum se acordă 7% din PIB, după ce va fi implementată legea se va ajunge la 11,7% din PIB. Iar media europeană este de 13% din PIB. (...) Aș vrea să cerem guvernului Românei să respecte legea. Ei au cerut persoanelor vârstnice să respecte legea și să stea în casă. Acum e timpul să o respecte și ei”, susține fostul ministru al Muncii.

PSD se bazează și pe voturile Pro România și ALDE, susțin liderii partidului.

„Nu depunem moțiunea doar așa să ne aflăm în treabă. Ne asigurăm că vom avea susținerea astfel încât acest guvern să cadă”, a mai declarat Olguța Vasilescu.

Moțiunea ar putea fi depusă inclusiv în perioada verii, după ce PSD va impune în Parlament prelungirea activității pe perioada verii. Astfel, deputații și senatorii nu vor avea vacanță.

„Am decis să avem Parlamentul în sesiune extraordinară în lunile iulie și august”, a declarat și purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu propui anularea pensiilor nesimtite ? Pe cine favorizezi ?
4
0
Legea pensiilor, pentru care nu vrei sa fie modificata nici macar cu o virgula, este la fel de proasta, ca si legea salarizarii cu care te-ai laudat, madam....
7
0
Poze cu asta, vreti sa orbim???
9
0
Nu sunt fan PNL,fac destule greseli,intentionate dar si neintentionate,dar pe astia de la PSD i-as spanzura public!Asa ca sa vada si altii si sa ia aminte ce li se poate intampla!Niste nenorociti ca Iliescu,Hrebenciuc,Mitrea,Nastase,Dragnea,Ponta,Mazare asta ca sa enumar doar cativa,plus gunoaiele de la PDL gen Basescu,Udrea,Blaga etc.
16
0
O idioata din psd
19
0
Prin motiunile voastre destabilizati intreaga tara.
20
0
Muie penele afara cu acest guvern de impotenti
1
22
Bravo PSD! Am fost pus sef de hrebenciuc cu acordul lui Liviu Dragrea. La SNN nu a ajuns depeseditarea. Mai stau. E bine la 5000 de euroi.
1
8
ce gangbang merge cu asta!
12
1
Holgutza Mulgutza este o mooista troglodita.
17
2
PSD sa dea si banii, ca e "proiectul" lor ...
20
1
si finantezi tu din vanzarea imobilelor detinute? psd aia e
15
1
In sfasit. S-au trezit si astia! Sa te tii ce balamuc nenica!
10
4

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614