REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

PSD: Băsescu e nervos că gazoductul Iaşi-Ungheni nu-i legat de numele său şi vrea să pună piedici

PSD: Băsescu e nervos că gazoductul Iaşi-Ungheni nu-i legat de numele său şi vrea să pună piedici

Replica API 21 septembrie 2013 | 00:00 176

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, susţine că preşedintele Traian Băsescu este "nervos" pentru că proiectul gazoductului Iaşi-Ungheni nu este legat de numele său şi încearcă, din acest motiv, să pună piedici. Ivan scrie, într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX, că "Executivul USL a sprijinit cu proiecte concrete "Republica Moldova, spre deosebire de guvernele PDL şi de preşedintele Traian Băsescu".

"Spre deosebire de Traian Băsescu, cel care se pricepe doar la declaraţii frumoase despre relaţia cu Republica Moldova, Guvernul USL i-a sprijinit pe vecinii noştri cu lucruri concrete. Demararea lucrărilor la gazoductul Iaşi-Ungheni este un pas foarte important către independenţa energetică a Republicii Moldova, un pas pe care noi l-am făcut, deblocând proiectul. Probabil că Traian Băsescu este nervos pentru faptul că acest proiect major nu este legat de numele său şi că USL a făcut mult mai mult pentru Republica Moldova decât fostele guverne PDL. De aceea încearcă să pună piedici", susţine Ivan.

El adaugă că de când USL a venit la guvernare, sprijinul pentru Republica Moldova a devenit o prioritate constantă pentru România. "Facem transfer de expertiză pentru pregătirea statului vecin în dialogul cu Uniunea Europeană; oferim 5500 de burse de studiu pentru anul şcolar 2013-2014; lucrăm la dezvoltarea unui mecanism de tip SMURD în Republica Moldova; îndemnăm companiile din România şi populaţia să cumpere produse moldoveneşti, în contextul embargoului rusesc. Sunt doar câteva direcţii semnificative pe care USL le urmează pentru sprijinirea vecinilor noştri, faţă de care atitudinea României s-a schimbat: acum avem fapte, nu vorbe!", susţine purtătorul de cuvânt al PSD.

Preşedintele Traian Băsescu a spus, vineri, că "poţi face spectacol" cu mineri la Roşia Montană, dar nu şi pe şantierul gazoductului Iaşi-Ungheni, şi că îi pare rău că "Ponta şi Leancă au fost la un spectacol public", referindu-se la prezenţa acestora la ceremonia de inaugurare a gazoductului.

sursa: mediafax

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614