REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

PSD cere autorităților să sancționeze dur organizarea Congresului PNL

PSD cere autorităților să sancționeze dur organizarea Congresului PNL

Replica API 24 septembrie 2021 | 23:54 901

Organizarea unui congres la care să participe fizic 5.000 de persoane în spațiu închis este "o infracțiune deosebit de gravă, care zădărnicește combaterea bolilor și amenință în mod direct sănătatea publică", transmite PSD.

Social-democraţii fac referire la congresul PNL şi le cer autorităților să sancționeze această iniţiativă.

"PSD somează toate autoritățile responsabile cu verificarea și sancționarea încălcării restricțiilor impuse pentru combaterea pandemiei să aplice cu fermitate legea asupra modului în care va fi organizat Congresul PNL.

"Acest eveniment este unul eminamente politic, iar cei care încearcă să-l prezinte ca un spectacol cultural sfidează bunul simț și inteligența cetățenilor români care au fost responsabili și au respectat restricțiile", potrivit unui comunicat de presă.

Social-democrații susțin că, în condițiile creșterii numărului de cazuri COVID-19, "organizarea unui congres politic, cu prezența fizică a 5.000 de persoane într-un spațiu închis, constituie o infracțiune deosebit de gravă, care zădărnicește combaterea bolilor și amenință în mod direct sănătatea publică".

"Se impune deci aplicarea cu fermitate a sancțiunilor legale, iar șefii instituțiilor abilitate care vor tolera astfel de încălcări grave vor deveni ei înșiși complici și vor trebui să răspundă în fața legii.

Totodată, organele abilitate ale statului trebuie să declanșeze urgent o anchetă asupra modului în care membrii guvernului, în frunte cu premierul Cîțu, au modificat succesiv reglementările în materie, pentru a asigura o aparentă legalitate evenimentului.

Nu există nicio justificare epidemiologică pentru decizia Guvernului de a modifica cadrul legal astfel încât evenimentele culturale în spații închise, la 50% din capacitate, să poată fi organizate la o incidență mai mare decât cea impusă înainte de declanșarea valului 4 al pandemiei", se menționează în comunicat.

Congresul PNL va avea loc sâmbătă, la Romexpo, cu 5.000 de persoane, în condițiile în care rata de incidență la nivelul Bucureștiului este, joi, de 3,65 la mie, în creștere față de miercuri, când a fost 3,3 la mie, scrie antena3.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Te-ai dat cu tradatori pufulet barbos
2
1
Alo domnul Ciolacu, nu stiti cine este la putere? PNLul si sefii institutiilor la care faceti referinta sunt membrii PNL. Sunteti dus cu capul sau a-ti tras prea mult dezinfectant aseara?
2
3
La vot si la congres au voie cat mai multi
8
0
Ooo... Ti-ai pus masca hidosule, antivaccinistule, latraule, incompetentule !?
3
8

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920