REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

PSD Constanţa aşteaptă ceva oficial, pentru a se pronunţa în privinţa „penalilor din partid”

PSD Constanţa aşteaptă ceva oficial, pentru a se pronunţa în privinţa „penalilor din partid”

Replica API 14 ianuarie 2015 | 23:34 258

Congresul PSD, amânat

Congresul PSD, amânat

Victor Ponta şi Nicuşor Constantinescu

Un lucru nu este cert: partidele se reformează. Un lucru este cert: partidele anunţă că se reformează. După alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014, fie că vorbim de PSD, fie că vorbim de PNL, cuvântul de ordine în ogradele celor două formaţiuni politice este „reforma”. Se conturează noi statute, reguli, dar şi o serie de excluderi pe bandă. Vedem cu toţii problema „penalilor” din partide, dar şi demiterile cu răsunet şi scandalurile de proporţii.

Cristinel Dragomir

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat, luni, că în luna martie se va întruni Consiliul Naţional al PSD pentru a modifica statutul partidului şi pentru a pregăti un congres ulterior. Deşi, s-a tot vorbit de excluderea penalilor din partid, ca aspect primordial în cadrul viitorului statut, Ponta anunţă o amânare a Congresului care ar pecetlui această viitoare practică. Printre modificările de statut anunţate de Ponta se număra stipularea unor incompatibilităţi între calitatea de membru PSD şi implicarea în dosare penale, precum şi separarea funcţiilor politice de cele administrative (exemplu - şefii de Consilii Judeţene să nu mai fie şi şefi ai organizaţiilor judetene). În astfel de situaţii se regăsesc numeroşi lideri ai PSD, inclusiv la Constanţa, unde vizat de intenţiile lui Ponta este preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu. „În data de 20-21 martie, Consiliul Naţional dezbate în principal, pe parcursul a cel puţin două zile, agenda politică a PSD - agenda 2019, pentru că PSD are nevoie, ca toate partidele din România, de o agendă pentru următorul ciclu electoral, 2015 - 2019, să dezbată modificările statutului PSD, modificări care să facă câteva dintre acele ajustări la statut referitoare la situaţiile de incompatibilităţi între funcţia publică şi cea administrativă, situaţia juridică a celor care se află în stadii ale proceselor juridice sau penale, tot ceea ce ţine de reforma noastră internă”, a spus Ponta. La Constanţa, linişte şi pace, întrucât se aşteaptă o notificare oficială. De altfel, potrivit vicepreşedintelui CJC, Cristinel Dragomir, în ceea ce priveşte părerea PSD Constanţa despre subiectul penalilor, lucrurile sunt clare: „ne-o vom da când ni se va cere”. „O să vedem, pentru că va fi Consiliul Naţional, Comitetul Executiv, se va discuta. Asta e situaţia, ce să spun eu? O să se hotărască în cadrul Comitetului Executiv, Consiliului Naţional şi la Congres. Se va valida varianta care va ieşi. O vom aplica, ce să facem? Eu nu am văzut nici un proiect. La ora actuală, există o declaraţie a premierului Ponta. Noi, deocamdată, n-am primit nimic, nici un proiect. Dacă ni se va cere părerea, noi o să ne-o dăm”, a spus Dragomir, pentru „Replica”.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614