REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

PSD Constanţa mai ia un primar în judeţ şi zeci de consilieri locali

PSD Constanţa mai ia un primar în judeţ şi zeci de consilieri locali

Replica API 8 octombrie 2014 | 01:14 291

Efectele ordonanţei „lui Dragnea”:

Efectele ordonanţei „lui Dragnea”:

Pe ultima sută de metri a aplicabilităţii ordonanţei „lui Dragnea”, cea care permite aleşilor locali să decidă din ce partide vor să facă parte, PSD face instrucţie în judeţul Constanţa. După înregimentarea lui Anton Burcea, primarul comunei Adamclisi, PSD urmează să ia încă un edil de la ACL. Conform unor surse, ar fi vorba de primarul comunei Pecineaga, Lili Pâslaru.

Lili Pâslaru

„Avem discuţii cu mai mulţi primari de la PDL şi PNL. Unul dintre ei vine la PSD, au fost completate deja documentele prin care se înscrie la PSD”, a precizat o sursă social-democrată. Rămâne de văzut, aşadar, dacă este vorba despre Lili Pâslaru ori alt edil, iar interesant este că, deşi PSD Constanţa susţine că are „uşile deschise pentru cine doreşte să facă pasul”, există şi excepţii.

Primarul de la Cogealac are uşile închise la PSD; consilierul Fântână a făcut pasul

Potrivit surselor noastre, primarul liberal din Cogealac, Gheorghe Alexa, nu este dorit la PSD. „A venit să discute, dar nu îl luăm. La Cogealac sunt mari probleme, primarul actual a intrat în cârdăşie cu fostul primar, Cati Hristu”, a mai comentat sursa noastră. Dacă pe primar susţin că nu îl vor, iată că social-democraţii nu au spus „pas” unui consilier local de la Cogealac: „Constantin Fântână a trecut de la PDL la PSD”, susţin pesediştii. Mai departe, surse social-democrate declară că urmează ca PSD să primească şi cel puţin 10 consilieri aleşi pe listele PPDD în judeţul Constanţa. Unul dintre aleşii locali de la PPDD pe care PSD l-a „bifat” în ograda proprie este Nelu Darie, consilier la Ovidiu. Toate aceste „prospături” vin să completeze „garnitura” de consilieri de la Mangalia şi Techirghiol care au trecut deja la PSD zilele trecute.

UNPR negociază cu Mitroi, Mitrana şi Cristea

În afară de demersurile pe care PSD le face în teritoriu, pentru a-şi asigura majorităţi în cât mai multe consilii locale, şi UNPR duce negocieri cu anumiţi edili. Conform unor surse social-democrate, există primari de la PNL care par să aibă o mai bună comunicare cu liderii UNPR: „În cazul unor edili, noi avem o problemă de, hai să îi spunem, comunicare. Însă, cei de la UNPR se înţeleg bine cu ei şi ştim că negociază. Nu este exclus ca primarii respectivi să treacă la UNPR. Vorbim despre primarul de la Valu, Florin Mitroi, cel de la 23 August, Mugur Mitrana şi cel de la Costineşti, Traian Cristea”, au conchis PSD-iştii.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218