REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

PSD, despre acţiunea lui Dragnea împotriva Comisiei Europene: Sunt vizate două Rapoarte emise de OLAF care stau la baza unei anchete a DNA

PSD, despre acţiunea lui Dragnea împotriva Comisiei Europene: Sunt vizate două Rapoarte emise de OLAF care stau la baza unei anchete a DNA

Replica API 8 ianuarie 2019 | 02:30 298

Liviu Dragnea a dat în judecată Comisia Europeană, la Tribunalul UE din Luxemburg, încercând, pe o cale colaterală, să obţină anularea raportului OLAF care constata fraudă cu fonduri europene în dosarul Tel Drum în care este inculpat liderul PSD de către procurorii DNA. Într-un răspuns pentru STIRIPESURSE.RO, reprezentanţii PSD precizează că este vorba despre două rapoarte ale OLAF, conform stiripesurse.ro.

"Președintele PSD confirmă că a fost depusă o acțiune la Tribunalul General al UE în legătură cu două Rapoarte emise de OLAF care stau la baza unei anchete a DNA. Acest caz se află în analiza instanței de judecată, iar alte detaliile suplimentare vor fi oferite pe parcurs", precizează PSD pentru STIRIPESURSE.RO.

STIRIPESURSE.RO a anunţat duminică, în premieră, că pe site-ul Curții Europene de Justiție este înregistrată Dragnea vs. Comisie în data de 11 decembrie 2018, fără a fi furnizate însă detalii.

Comisia Europeană a anunțat, într-un răspuns pentru MEDIAFAX, că a fost notificată cu privire la acțiunea în instanță a liderului PSD Liviu Dragnea și precizează că va depune observațiile într-un timp adecvat, menționând că respectă independența OLAF și a instanțelor.

OLAF a anunţat și că a identificat probe care sugerează colaborări secrete între beneficiarii fondurilor, funcţionari publici şi firmele contractate, inclusiv falsificare de documente în timpul procedurilor de achiziţie.

De altfel, sesizarea OLAF a stat la baza deschiderii dosarului „Tel Drum”, în care, în 13 noiembrie, procurorii DNA au anunţat, oficial, că Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privinţa acordării de contracte.

Faptele ar fi fost comise în perioada în care era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

Procurorii au pus, în luna noiembrie 2017, sechestru de peste 127 milioane lei (peste 27 de milioane euro) asupra bunurilor lui Liviu Dragnea în dosarul Tel Drum. Un teren de aproape 3.000 de metri, un apartament de 80 de metri pătraţi, două maşini şi mai multe sume de bani aflate în conturile liderului PSD sunt printre bunurile sechestrate.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
romani ,idioti jupuiti si jerpeliti atat la minte cat sila trup
1
0
Eu pe Dragnea pana la un punct il pot intelege. Este un infractor care lupta pentru libertatea lui. Asa cum fac cei mai multi, cei mai lasi desigur, si fiecare o face cu mijloacele la dispozitia lui. Cei mai vinovati sunt insa aceia care ii permit, care il ajuta sa faca statul praf ca sa scape. Iar prima si cea mai grava vinovatie o are CCR si menestrelul justitiei si-al lui dracnea tudorel toader ca el este creierul acestor legi care-i scapa pe HOTI de LEGE si de PUSCARIE.
7
2
@gogu : uitat in parnaie ! Te rog sa subliniezi ! Muie dragnea, muie pesede !!!
8
2
puscariasul draknea are imprewsia ca C.E este CCR- pres dorneanu. Un exercitiu de ''IMAGINE''- expresia apartine analfabetet vorica- dintr-un simplu salariu de bugetar, cum va explicati '' cocioabele'' tuturor parlamentarilor- fara exceptie- a ministrilor?
12
2
Daca justitia si toate institutiile isi facea traba Dracnea era de mult uitat.
15
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102