REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.3° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

PSD, despre proiectul de lege privind carantinarea: Guvernul se comportă iresponsabil şi trimite Parlamentului o lege proastă

PSD, despre proiectul de lege privind carantinarea: Guvernul se comportă iresponsabil şi trimite Parlamentului o lege proastă

Replica API 13 iulie 2020 | 00:00 1068

PSD susţine că este "extrem de îngrijorat" de situaţia sanitară din ţară şi afirmă că proiectul de lege privind carantinarea şi izolarea "nu trebuie şi nu poate fi expediat fără o dezbatere serioasă".

Potrivit unei postări pe Facebook a PSD, Guvernul PNL se comportă iresponsabil şi "trimite Parlamentului o lege proastă".

"PSD este extrem de îngrijorat de situaţia sanitară din ţară, însă un proiect de lege de o asemenea importanţă, care afectează drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, nu trebuie şi nu poate fi expediat fără o dezbatere serioasă. Este clar că un bolnav contagios trebuie izolat pentru a nu răspândi boala. Dar modul în care se pune în practică carantinarea, izolarea sau internarea face diferenţa între un regim abuziv şi unul democratic. Este a treia oară când Guvernul PNL se comportă total iresponsabil şi trimite Parlamentului o lege proastă, făcută pe picior, în ultim moment. Deşi ştiau de mai bine de o lună, de când s-a pronunţat CCR", a postat PSD, sâmbătă, pe pagina de Facebook, scrie Agerpres.

PSD a menţionat doar câteva dintre aspectele care trebuie dezbătute cu seriozitate: carantina, izolarea, spitalizarea trebuie făcute pe baza unor dovezi clare, ştiinţifice de boală. "Semnele sugestive" nu reprezintă o dovadă ştiinţifică, clară, precizează PSD.

"Nu este precizată perioada acestor măsuri. Pe perioadă nedeterminată, cum vrea Guvernul Orban, este inacceptabil. (...) Ce se întâmplă cu copiii părinţilor izolaţi/carantinaţi. În niciun caz vreun funcţionar vremelnic nu poate hotărî soarta lor, chiar şi temporară", a afirmat PSD.

PSD consideră, referitor la confiscarea şi distrugerea bunurilor unei persoane izolate/carantinate, că această măsură trebuie aplicată doar în scopul decontaminării, proporţional cu riscul sanitar existent, cu respectarea tuturor drepturilor cetăţeneşti şi pe o perioadă determinată şi că orice altă variantă este inacceptabilă.

Legat de posibilitatea contestării restrângerilor de drepturi, PSD a menţionat că judecătorii constituţionali au precizat clar că trebuie să existe o asemenea posibilitate.

"Nimic nu poate justifica, nici starea de alertă, nici măcar cea de urgenţă, legiferarea pe picior, amatoristică, făcută de Guvernul Orban", a adăugat PSD.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De ce nu o faceti mai buna ? Adteptati sa faca altii legile si voi doar sa votati ? Va este frica sa nu obositi ?
0
1
nici o stire falsa, toate legile sunt facute vai mama lor, pe bani multi si fara aplicabilitate !
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614